Gheorghe Ştefan, trimis în judecată de DNA într-un nou dosar de trafic de influenţă

Gheorghe Ştefan, trimis în judecată de DNA într-un nou dosar de trafic de influenţă

Fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, eliberat condiţionat în luna septembrie după ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare la care a fost condamnat în dosarul Microsoft, a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un nou dosar de trafic de influenţă, în legătură cu sponsorizarea echipei de fotbal FC Ceahlăul Piatra Neamţ de către o firmă de construcţii care avea contracte cu Hidroelectrica.

Potrivit DNA, în acest dosar fostul primar din Piatra Neamţ este acuzat că laînceputul anului 2010 i-a cerut directorului unei firme de construcţii să sponsorizeze echipa de fotbal FC Ceahlăul Piatra Neamţ cu un procentaj de 3% din sumele pe care societatea urma să le încaseze în baza unui contract încheiat cu SC Hidroelectrica SA - sucursala Hidrocentrale Bistriţa privind un obiectiv de investiţii având ca obiect lucrări hidroenergetice pe râul Siret.

În schimbul banilor, Gheorghe Ştefan a promis că va interveni pe lângă funcţionarii din conducerea Hidroelectrica, societate cu capital majoritar de stat care aloca fondurile necesare investiţiei, pentru a se continua finanţarea obiectivului, informează News.ro.

În urma solicitării lui Gheorghe Ştefan, în perioada 2010 - 2011, între SC FC Ceahlăul SA Piatra Neamţ, în calitate de prestator, şi firma de construcţii, în calitate de beneficiar, au fost încheiate şapte contracte de reclamă şi publicitate în temeiul cărora au fost emise nouă facturi fiscale şi a fost achitată prin ordine de plată suma totală de 998.000 de lei, în condiţiile în care nu există nici un document privind executarea obligaţiilor asumate de prestator.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamţ, a anunţat, joi, Direcţia naţională Anticorupţie.

Gheorghe Ştefan - care a fost trimis în judecată în mai multe dosare penale - a fost eliberat condiţionat din penitenciar în luna septembrie, după ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare la care a fost condamnat în dosarul Microsoft. Fostul primar din Piatra Neamţ are alte două condamnări la închisoare, care nu sunt însă definitive, pentru finanţarea ilegală a campaniei PDL şi într-un dosar privind fraudarea Poştei Române.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

Bica solicită audiere prin videoconferinţă1
20 apr. M.D.


RECHIZITORIUL A FOST INFIRMATSurse: Procurorii reiau ancheta în dosarul Rompetrol II, dar sechestrul a rămas în vigoare1
20 apr. A.A.


Primarul din Ghimbav, acuzat de corupţie1
19 apr. D.I.


CSM a admis plângerea în cazul Belina
19 apr. D.I.


PÎCCJ a cerut preşedintelui oficializarea urmăririi penale a lui Sebastian Vlădescu
19 apr. D.I.


DNA cere încuviinţarea urmăririi penale pentru fostul ministru Sebastian Vlădescu1
19 apr. ANCUŢA STANCIU


INSPECŢIA JUDICIARĂ: "Kovesi a încălcat dispoziţiile CCR"5
18 apr. M.D.


Ciubrei Luigi Marius şi Tarău Constantin sunt trimişi în judecată pentru luare de mită
18 apr. M.D.


Teodor Brateş, principalul crainic în timpul Revoluţiei din decembrie 1989, a fost pus sub urmărire penală pentru infracţiuni contra umanităţii3
18 apr. M.D.


DNA cere încuviinţarea urmăririi penale pentru fostul ministru Sebastian Vlădescu, pentru luare de mită
18 apr. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.