Gheorghe Ştefan, trimis în judecată de DNA într-un nou dosar de trafic de influenţă

Gheorghe Ştefan, trimis în judecată de DNA într-un nou dosar de trafic de influenţă

Fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, eliberat condiţionat în luna septembrie după ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare la care a fost condamnat în dosarul Microsoft, a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un nou dosar de trafic de influenţă, în legătură cu sponsorizarea echipei de fotbal FC Ceahlăul Piatra Neamţ de către o firmă de construcţii care avea contracte cu Hidroelectrica.

Potrivit DNA, în acest dosar fostul primar din Piatra Neamţ este acuzat că laînceputul anului 2010 i-a cerut directorului unei firme de construcţii să sponsorizeze echipa de fotbal FC Ceahlăul Piatra Neamţ cu un procentaj de 3% din sumele pe care societatea urma să le încaseze în baza unui contract încheiat cu SC Hidroelectrica SA - sucursala Hidrocentrale Bistriţa privind un obiectiv de investiţii având ca obiect lucrări hidroenergetice pe râul Siret.

În schimbul banilor, Gheorghe Ştefan a promis că va interveni pe lângă funcţionarii din conducerea Hidroelectrica, societate cu capital majoritar de stat care aloca fondurile necesare investiţiei, pentru a se continua finanţarea obiectivului, informează News.ro.

În urma solicitării lui Gheorghe Ştefan, în perioada 2010 - 2011, între SC FC Ceahlăul SA Piatra Neamţ, în calitate de prestator, şi firma de construcţii, în calitate de beneficiar, au fost încheiate şapte contracte de reclamă şi publicitate în temeiul cărora au fost emise nouă facturi fiscale şi a fost achitată prin ordine de plată suma totală de 998.000 de lei, în condiţiile în care nu există nici un document privind executarea obligaţiilor asumate de prestator.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamţ, a anunţat, joi, Direcţia naţională Anticorupţie.

Gheorghe Ştefan - care a fost trimis în judecată în mai multe dosare penale - a fost eliberat condiţionat din penitenciar în luna septembrie, după ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare la care a fost condamnat în dosarul Microsoft. Fostul primar din Piatra Neamţ are alte două condamnări la închisoare, care nu sunt însă definitive, pentru finanţarea ilegală a campaniei PDL şi într-un dosar privind fraudarea Poştei Române.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

DNA oferă detalii cu privire la dosarul Bogdan Gigină
22 ian. D.I


DNA:"Şeful Sectorului poliţiei de frontieră Giurgiu, trimis în judecată pentru şantaj şi cumpărare de influenţă"
22 ian. V.D


Lovitură de teatru: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, refuzată de Comisia de la Veneţia pe legile justiţiei
20 ian. F.C.


Dan Ruşanu, fostul preşedinte ASF, cere despăgubiri de 6,5 milioane de lei statului român, pentru perioada în care a fost arestat1
20 ian. F.C


Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, plasat sub control judiciar pentru trafic de influenţă
19 ian. A.C


Avocaţii Aura Deleanu şi Vasile Deleanu, trimişi în judecată de ÎCCJ
19 ian. D.I


DNA dezminte informaţii din raportul Inspecţiei Judiciare
19 ian. D.I


DNA:"Informaţia potrivit căreia procurorul şef al DNA a obţinut percheziţia informatică a opt procurori este falsă"
18 ian. Andreea Cuzub


Fostul deputat PSD de Neamţ, Ionel Arsene, reţinut pentru trafic de influenţă
18 ian. Andreea Cuzub


AUGUSTIN LAZĂR:"Vă asigur că în continuare vom fi consecvenţi în a apăra ordinea de drept"1
18 ian. Andreea Cuzub

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.