Globalworth a atras 330 milioane de euro, printr-o emisiune de acţiuni

11 dec. 2017 Piaţa de Capital
A.A.
Globalworth a atras 330 milioane de euro, printr-o emisiune de acţiuni

Compania intenţionează mutarea pe piaţa principală a Bursei de Valori din Londra, în 2018 

Compania de investiţii imobiliare Globalworth a anunţat, vineri, că a încheiat cu success emisiunea de acţiuni ordinare în valoare de 330 milioane de euro, lansate pe 14 noiembrie 2017.

Conform companiei, venitul net obţinut în urma plasamentului va fi folosit pentru a valorifica o serie de oportunităţi de investiţii atât în Polonia, cât şi în România şi pentru scopuri corporative generale.

Prin intermediul acestui plasament, compania a atras o serie de investitori instituţionali, atât noi cât şi deja existenţi, acest lucru contribuind la extinderea lichidităţii acţiunilor companiei înainte de mutarea pe piaţa principală a Bursei de Valori din Londra, planificată pentru anul 2018, se arată în anunţul citat.

Recent, Globalworth Real Estate Investments Limited a transmis că intenţionează să achiziţioneze, pe termen scurt, cinci clădiri de birouri în România şi Polonia (prin GPRE).

Pe 6 decembrie 2017, Globalworth şi-a finalizat investiţia strategică în Griffin Premium RE. NV ("GPRE"), Globalworth deţinând o participaţie de 67,9% în GPRE. GPRE este un investitor care activează pe piaţa poloneză de real estate, care deţine în primul rând bunuri de birou şi de folosinţă mixtă de înaltă calitate, situate în Varşovia şi în mai multe oraşe cheie, precum Wroclaw, Lodz, Cracovia şi Katowice. Portofoliul său cuprinde şase birouri şi trei proprietăţi mixte (birouri şi retail) şi beneficiază de o nouă serie de achiziţii contractate.

Investiţia în cele cinci clădiri din România şi Polonia se ridică la o valoare totală de aproximativ 410 milioane euro.

Portofoliul companiei, evaluat la data de 30 septembrie 2017 la peste 1 miliard de euro, dintre care 90% este în active producătoare de venit şi peste 80% în sectorul de birouri, este gestionat de aproximativ 70 de profesionişti. Globalworth este listată pe piaţa bursieră AIM din Londra începând din 2013 şi la bursele de valori din Irlanda şi Bucureşti, unde a emis primul Eurobond în 2017.

În cadrul ofertei BERD a cumpărat 4,4% din Globalworth Real Estate Investments Limited.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

BVBPeste o treime din rulaj, asigurat de titlurile OMV Petrom
19 oct. Mihai Gongoroi


Indicii BVB au închis în teritoriu negativ
18 oct. T.T.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 2,02 milioane de euro pe BVB
18 oct. I.I.


Indicii BVB au deschis în teritoriu mixt
18 oct. E.A.


CLAUDIA SOFIANU, EY ROMÂNIA:"Ţara noastră încă prezintă interes pentru investitorii străini"
18 oct. Ramona Radu


BVBSalt de 1,28% pentru BET1
18 oct. A. I.


Indicii BVB au închis în teritoriu pozitiv
17 oct. E.A.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 4,55 milioane de euro pe BVB
17 oct. E.A.


Indicii BVB au deschis în creştere
17 oct. T.T.


BVB:Bittnet emite noi drepturi de preferinţă
17 oct. Teona Tomoiagă

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.