Greenpeace România doreşte protejarea pădurilor virgine 2

13 mar. 18:45 Miscellanea
M.D
sursa foto: Facebook
sursa foto: Facebook

Greenpeace România a prezentat, astăzi, în şedinţa Comisiei pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor poziţia organizaţiei cu privire la propunerea legislativă care vulnerabilizează pădurile virgine din România, conform comunicatului de presă remis către Redacţie.

Comisia pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor a dezbătut, în cadrul şedinţei de astăzi, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.51/2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice. Aceasta permite intervenţii în zonele de protecţie strictă şi integrală din ariile protejate, în pădurile virgine şi cvasivirgine, inclusiv în sit-uri ale Patrimoniului Mondial UNESCO

În cadrul şedinţei, Greenpeace România a prezentat comisiei o serie de motive, pentru care această lege nu trebuie să intre în viigoare. În primul rând, contravine legislaţiei naţionale (Codul Silvic, art 26 şi 27) şi internaţionale (UNESCO, Natura 2000 etc), după cum este subliniat şi în poziţia Guvernului. În al doilea rând, desfiinţează de facto regimul de protecţie a ariilor protejate din România şi vulnerabilizează cele mai valoroase păduri, împotriva interesului naţional. În ultimă instanţă, este o lege care are impact negativ asupra ariilor protejate de interes naţional pentru că acordă autorităţilor locale dreptul de a decide asupra lor. Este important ca orice decizie ce le priveşte să fie luată cu implicarea tuturor autorităţilor de resort şi a factorilor interesaţi, nu doar a celor locali.

Ciprian Găluşcă, coordonator campanie păduri şi biodiversitate a declarat că: "În discuţiile de astăzi nimeni nu a argumentat coerent necesitatea articolului care se referă la zonele protejate şi pădurile virgine. În continuare nu ştie nimeni care este impactul acestei propuneri legislative: susţinătorii legii nu au spus explicit nici câte comunităţi sunt acum blocate în lucrări de dezvoltare a infrastructurii din cauza pădurilor virgine (deşi e clar că răspunsul este niciuna) şi nici care este impactul acestor legi în relaţie cu legislaţia europeană şi cea naţională, care momentan oferă protecţie strictă acestor păduri. Singurul lucru pozitiv de astăzi este acela că membrii comisiei şi-au exprimat îngrijorarea vizavi de forma actuală a legii şi au propus amendarea articolului care pune în pericol cele mai valoroase păduri din România.

Opinia cititorului: 2
1.   Mesaj eliminat conform regulamentului
mesaj trimis de Redacţia în data de 13.03.2018, 20:11

...

2.   fără titlu
mesaj trimis de Alex în data de 13.03.2018, 20:43

Thank you Green Peace

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Retailul alimentar românesc depăşeşte graniţa de 100 de miliarde de lei
17 dec. I.A.


Papa Francisc susţine Pactul Mondial ONU privind Migraţiile
16 dec. E.A.


ONRC, ÎN PRIMELE 10 LUNI:Numărul firmelor şi PFA-urilor în insolvenţă scade cu 4,33%
16 dec. E.A.


Soţii Iohannis participă la slujba de la Biserica "Sfânta Treime"3
16 dec. P.E.


CNAIR: Nu sunt drumuri închise din cauza condiţiilor meteo
15 dec. L.M.


ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ: 113 persoane, puse sub supraveghere judiciară
15 dec. L.I.


CNAPM:Creştere anuală cu 6% a traficului de mărfuri
14 dec. A.I.


BEI sprijină Radiocom pentru a finanţa digitalizarea infrastructurii terestre
14 dec. M.I.


INS, PRIMELE 10 LUNI:Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere cu 4,1%
14 dec. P.E.


GALA "STAR CONSTRUCT 2018"Revista "BURSA Construcţiilor" - desemnată cea mai completă sursă de informaţii din sectorul construcţiilor
13 dec. E.O.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.