Grupul GFG analizează în continuare posibile achiziţii

03 iul. 09:31 Companii
G.U.
Grupul GFG analizează în continuare posibile achiziţii

Conglomeratul GFG Alliance, deţinut de omul de afaceri indian Sanjeev Gupta, este interesat să preia şi alte active pe fondul scăderilor provocate de pandemia de coronavirus, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

În ultimii ani, GFG a cheltuit miliarde de dolari achiziţionând pe plan global facilităţi de producere a metalelor care se confruntau cu probleme financiare. Compania a achiziţionat active în România, Cehia, Italia, Belgia, Luxemburg şi Macedonia de Nord.

GFG este "un grup foarte activ pe piaţa de fuziuni şi achiziţii", a declarat directorul de investiţii Jay Hambro. Chiar dacă în prezent compania este preocupată de preluarea unui combinat de aluminiu din Belgia, "urmărim în continuare şi alte oportunităţi", a spus Hambro.

Pandemia de coronavirus a redus cererea pentru o serie de materiale precum oţelul şi aluminiul. În plus, carantina a redus călătoriile şi turismul mondial. De asemenea, au fost afectate vânzările de automobile, nave şi avioane şi au fost amânat multe proiecte de amploare.

"Piaţa aluminiului s-a confruntat cu o situaţie dificilă din cauza pandemiei. Şi asta a lovit serios mai mulţi producători", a apreciat Hambro.

Creşterea rapidă a operaţiunilor controlate de Sanjeev Gupta a ridicat unele semne de întrebare cu privire la finanţare, în special pe fondul prăbuşirii recente a sectorului manufacturier global. Grupul GFG, care are 35.000 de angajaţi la nivel mondial, anunţa luna trecută că mizează pe "îmbunătăţirea eficienţei cu până la 30%" adăugând că nu poate evita reducerile de personal având în vedere diminuarea cererii pentru oţel şi aluminiu.

GFG intenţionează să acceseze pieţele de capital pentru companiile sale, Liberty Steel Group, Alvance Aluminum şi SIMEC. Potrivit lui Jay Hambro acest lucru poate fi făcut prin vânzarea de acţiuni sau emiterea de obligaţiuni, adăugând însă că nu există planuri imediate pentru astfel de tranzacţii.

Chiar dacă Sanjeev Gupta este renumit pentru achiziţiile sale în industria siderurgică, Jay Hambro a spus că în prezent grupul analizează cu atenţie oportunităţi de a prelua noi active în domeniului aluminiului. La fel ca şi rivalii Rio Tinto Plc., Norsk Hydro ASA şi United Co. Rusal Plc, GFG crede că sunt oportunităţi de creştere pe piaţa aluminiului verde. Chiar şi aşa, GFG ar putea prelua active care în prezente sunt alimentate cu combustibili fosili, dacă consideră că există potenţial pentru ca ulterior să facă tranziţia la o sursă de energie mai verde. GFG face deja acest lucru cu activele sale siderurgice din România şi Africa de Sud, a spus Hambro.

În luna iulie a anului trecut, Liberty Steel a plătit 740 de milioane de euro pentru a prelua o serie de oţelării din Cehia, România, Macedonia de Nord, Italia şi Belgia de la grupul ArcelorMittal.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

870 de navalişti români, disponibilizaţi de Damen
06 aug. George Marinescu


CONSUMUL ANUAL DE ENERGIE VA SCĂDEA CU CIRCA 8%Enel X România a instalat panouri fotovoltaice pe o fabrică de ulei vegetal din judeţul Tulcea
06 aug. C.P.


Cefin Trucks şi-a dezvoltat reţeaua de service-uri în plină pandemie
06 aug. A.T.


MINISTERUL TRANSPORTURILOR, INFRASTRUCTURII ŞI COMUNICAŢIILOR:Autorizarea proiectelor 5G, condiţionată de avizul pozitiv al CSAT
06 aug. I.GHE.


PROIECT DE OUG:Peste 613 milioane lei - ajutor de stat pentru salvarea Tarom şi Blue Air5
05 aug. I.GHE.


Disney a renunţat să lanseze "Mulan" în cinematografele din SUA şi alte teritorii
05 aug. S.B.


CEO-ul Ford Motor, Jim Hackett, se retrage din companie
05 aug. S.B.


LEMON INTERIOR DESIGN:"Perioada petrecută în casă ne-a dat ocazia să înţelegem cât de important este mediul în care trăim"
05 aug. A CONSEMNAT ADELINA TOADER


ÎN ACEST ANAqua Azur investeşte în premieră în propriile proiecte
05 aug. A CONSEMNAT EMILIA OLESCU


De ce au nevoie companiile farmaceutice de imunitate în faţa legii?14
05 aug. Călin Rechea

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.