Guvernul a aprobat demararea procedurilor pentru construirea a cinci spitale regionale

01 nov. 2017 Politică
Andrei Stan
Guvernul a aprobat demararea procedurilor pentru construirea a cinci spitale regionale

Guvernul a aprobat astăzi, printr-un memorandum, demararea procedurilor necesare pentru construirea a cinci spitale regionale în Timişoara, Târgu-Mureş, Constanţa, Brăila-Galaţi şi Braşov, informează un comunicat oficial.

Astfel, vor fi iniţiate demersuri pentru identificarea soluţiilor de finanţare pentru construirea celor cinci spitale regionale, cu încadrarea în ţintele anuale de deficit, şi în cazul în care va fi necesară contractarea unor împrumuturi la nivel guvernamental aceasta se va face cu respectarea legislaţiei privind datoria publică.

De asemenea, vor fi demarate consultările cu autorităţile administraţiei publice locale pentru identificarea terenurilor care să permită funcţionarea în condiţii optime şi la standarde de calitate atât din punct de vedere al respectării circuitelor funcţionale, cât şi al asigurării tuturor utilităţilor.

Executivul precizează că, potrivit programului de guvernare, Ministerul Sănătăţii este responsabil de pregătirea proiectelor privind construcţia a opt spitale regionale, dintre care trei au ca sursă de finanţare fonduri europene, iar un număr de cinci spitale vor fi construite din Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI).

Reprezentanţii Guvernului menţionează că prin Memorandumul cu tema "Aprobarea demersurilor propuse în scopul identificării de soluţii de finanţare pentru pregătirea proiectelor privind construcţia a trei spitale regionale în Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova", aprobat în şedinţa Guvernului din 29 noimebrie 2016, s-a prevăzut folosirea documentaţiei realizată în baza Acordului semnat cu BEI pentru a elabora pachetul de documente necesar pentru asigurarea finanţării proiectelor cu finanţare guvernamentală şi lansarea procedurilor de licitaţie pentru finalizarea investiţiilor aferente celor trei spitale regionale.

De asemenea, anul acesta, prin hotărâri ale guvernului, s-a creat cadrul legal pentru trecerea în administrarea Ministerului Sănătăţii a suprafeţelor de teren necesare construirii acestor spitale, se mai arată în comunicat.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

Daea încurajează producătorii de lapte să colaboreze
22 apr. M.D.


PLATFORMA ROMÂNIA 100: "Coaliţia PSD-ALDE se pregăteşte să transforme România într-un paradis penal"1
22 apr. D.I.


MINISTRUL APĂRĂRII:"Programul pentru rezervişti, sub aşteptări în 2017"
22 apr. V.D.


ÎNTR-UN RAPORT DESPRE ŢARA NOASTRĂ,Departamentul de Stat aduce în prim-plan corupţia de la nivel guvernamental6
22 apr. D.I.


Varujan Vosganian transmite încurajări tinerelor generaţii
21 apr. D.I.


Alina Gorghiu critică decizia de mutare a ambasadei României din Israel
21 apr. D.I.


MIHAI CHIRICA: "Este incalificabil să marginalizezi Universitatea din Iaşi"
21 apr. D.I.


MIHAI FIFOR:"Primele transportoare blindate Piranha vor intra în dotarea Armatei în acest an"1
21 apr. D.I.


Salvatorii întâmpină probleme cauzate de lipsa heliporturilor
21 apr. D.I.


TUDOREL TOADER:"Aştept momentul în care voi scoate roba de la naftalină"
21 apr. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.