Guvernul a decis că achiziţia de ambulanţe se va face centralizat, prin IGSU

11 oct. 2017 Politică
Andrei Stan
Guvernul a decis că achiziţia de ambulanţe se va face centralizat, prin IGSU

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a fost desemnat astăzi de Guvern, prin ordonanţă de urgenţă, unitate pentru achiziţia centralizată de autospeciale/ambulanţe pentru Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din cadrul IGSU, precum şi pentru serviciile de ambulanţă judeţeţene şi pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, informează un comunicat oficial.

Executivul precizează: "Achiziţia centralizată va permite economii substanţiale, ca urmare a creşterii cantităţilor achiziţionate, iar serviciile de urgenţă vor putea fi dotate cu ambulanţe de calitate la preţuri inferioare celor achiziţionate neunitar, prin autorităţi contractante distincte. Un alt avantaj va fi standardizarea echipamentelor aferente şi a modului de organizare a acestora în cadrul ambulanţelor, asigurând interoperabilitatea resurselor SMURD - serviciile de ambulanţă judeţene / Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov - care acţionează în sistem integrat în cazul accidentelor majore cu victime multiple. În acest fel, vor putea fi aplicate proceduri de lucru unitare în utilizarea echipamentelor, inclusiv a celor care permit transmiterea la distanţă a datelor privind starea victimelor, şi se va asigura o reducere semnificativă a costurilor cu mentenanţa, dar şi a celor care implică pregătirea de specialitate a personalului SMURD şi al serviciilor de ambulanţă".

Potrivit sursei citate, decizia de centralizare a achiziţiilor de ambulanţe a fost luată în regim de urgenţă în scopul creşterii capacităţii de răspuns la urgenţele medicale prespitaliceşti, având în vedere creşterea perioadelor de indisponibilitate a autospecialelor/ambulanţelor şi riscul crescut în exploatare, ca urmare a uzurii acestora, precum şi degradarea continuă şi accelerată a acestui tip de resurse din dotarea serviciilor publice de urgenţă.

Potrivit actului normativ aprobat astăzi de Guvern, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitate de unitate de achiziţii centralizată, încheie acorduri-cadru în nume propriu, în baza cărora semnează şi derulează contracte subsecvente.

Coordonarea tuturor activităţilor care privesc finanţarea, derularea procedurilor de achiziţie şi livrarea autospecialelor şi ambulanţelor revine secretarului de stat şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, menţionează Guvernul.

Lista cu necesarul de autospeciale/ambulanţe, pe tipuri şi cantităţi, raportat la perioada de valabilitate a acordului-cadru, se avizează de către Comisia interministerială pentru suport tehnic (CIMST), la propunerea Direcţiei Generale Management-Urgenţe Medicale din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne (DGMUM), precum şi a direcţiei de specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii, se mai arată în comunicat.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

Secţia pentru anchetarea magistraţilor îşi începe activitatea
23 oct. T.T.


Cătălin Paraschiv, propus pentru acordarea gradului de general de brigadă
23 oct. V.D.


Moţiunea PNL împotriva ministrului Apelor şi Pădurilor, dezbătută
23 oct. T.T.


ASOCIAŢIA OAMENILOR DE AFACERI DIN ROMÂNIA:"Majorarea salariilor în administraţie, sănătate, educaţie nu a îmbunătăţit aceste servicii"2
23 oct. R.R.


Tăriceanu se opune îngheţării salariilor
23 oct. O.D.


Ciucu: "Firea a pierdut majoritatea în Consiliul General"
23 oct. O.D.


ÎN TIMP CE TUDOREL TOADER A PLECAT ÎN CONCEDIU,Moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei
23 oct. E.O.


IOHANNIS: "Independenţa justiţiei este pusă la grea încercare"
22 oct. T.T.


Marieta Safta, eliberată din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei
22 oct. I.A.


Dăncilă a decis înfiinţarea Comitetului Naţional pentru Deşeuri1
22 oct. T.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.