GUVERNUL NIPON ANUNŢĂ

"Mazda", "Suzuki" şi "Yamaha" au falsificat datele privind emisiile poluante

10 aug. 2018 Internaţional

Companiile auto "Mazda" şi "Suzuki", precum şi producătorul de motociclete "Yamaha" au recunoscut că au utilizat metode inadecvate pentru testarea emisiilor poluante ale noilor vehicule şi economiile de carburant, a anunţat ieri Guvernul de la Tokyo, transmit DPA şi Reuters.

Problema a apărut după ce Ministerul Transporturilor a cerut unui grup de 23 de producători de maşini şi de motociclete din Japonia să examineze procedurile lor de testare, în urma scandalului de la "Subaru" şi "Nissan Motor".

La "Suzuki", la aproape jumătate din cele 12.819 de vehicule noi, inspecţiile au implicat proceduri inadecvate, a anunţat Ministerul Transporturilor, conform Agerpres.

"Este o problemă majoră că ne confruntăm cu un număr atât de mare de vehicule, vom lua situaţia foarte în serios", a afirmat preşedintele "Suzuki", Toshihiro Suzuki, la o conferinţă de presă desfăşurată la Tokyo. Acesta şi-a cerut scuze clienţilor şi partenerilor de afaceri pentru problemele provocate.

În 2016, "Suzuki" a recunoscut că a utilizat metode de testare care nu îndeplineau reglementările oficiale.

În schimb, proceduri inadecvate s-au descoperit la un număr mai mic de vehicule produse de "Mazda" şi "Yamaha". La "Mazda", sunt afectate 3,8% din cele 1.875 de vehicule inspectate în ultimii patru ani, iar la "Yamaha" la 2,1% din cele 335 motociclete verificate în ultimii doi ani şi jumătate s-au utilizat metode inadecvate pentru testare a emisiilor poluante.

Şi reprezentanţii "Yamaha" şi-au cerut scuze clienţilor şi partenerilor de afaceri pentru problemele provocate.

În iulie, producătorul auto japonez "Nissan" a recunoscut că majoritatea uzinelor sale din Japonia au utilizat metode inadecvate pentru testarea emisiilor poluante ale automobilelor.

"Nissan", partenerul grupului auto francez "Renault", nu a precizat în comunicat numărul vehiculelor afectate şi nici perioada de timp, în luni sau ani, în care au fost folosite aceste metode ilegale.

La cererea autorităţilor, "Nissan" a fost obligat începând din luna septembrie a anului trecut să deruleze o serie de inspecţii cu privire la modul în care sunt controlate vehiculele care ies de pe liniile de asamblare, după ce anterior a recunoscut că persoane neautorizate şi-au pus semnătura pe documentele de verificare. Cu prilejul anchetei interne, au ieşit la lumină şi alte practici incorecte pe care grupul auto le-a comunicat Ministerului japonez al Transporturilor înainte de a le dezvălui presei.

"Nissan" a subliniat că va lua măsuri pentru a evita reperarea acestor abateri în viitor, precizând că intenţionează să introducă un nou mecanism de testare.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Bursele europene au deschis în creştere
20 feb. V.D.


JEAN-CLAUDE JUNCKER:"Îmi pierd timpul cu acest Brexit"3
20 feb. Laura Albu


Trump avansează în proiectul său cu privire la Forţa spaţială
20 feb. V.D.


Wall Street a închis în creştre
20 feb. V.D.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Bursele asiatice erau în creştere
20 feb. V.D.


BCE: Băncile din zona euro să fie pregătite pentru Brexit până în martie
20 feb.


JOHN HARDY, SAXO BANK:"Creşterea activelor sigure s-a temperat pe măsură ce apetitul pentru risc a crescut"
20 feb. M.G.


Războiul concertelor în Venezuela
20 feb.


ÎN ESTONIA ŞI DANEMARCAUE anchetează autorităţile de reglementare cu privire la scandalul Danske Bank
20 feb. V.R.


Tom Tailor, ţintă de preluare pentru grupul chinez Fosun
20 feb. Alina Vasiescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.