GUVERNUL NIPON ANUNŢĂ

"Mazda", "Suzuki" şi "Yamaha" au falsificat datele privind emisiile poluante

Companiile auto "Mazda" şi "Suzuki", precum şi producătorul de motociclete "Yamaha" au recunoscut că au utilizat metode inadecvate pentru testarea emisiilor poluante ale noilor vehicule şi economiile de carburant, a anunţat ieri Guvernul de la Tokyo, transmit DPA şi Reuters.

Problema a apărut după ce Ministerul Transporturilor a cerut unui grup de 23 de producători de maşini şi de motociclete din Japonia să examineze procedurile lor de testare, în urma scandalului de la "Subaru" şi "Nissan Motor".

La "Suzuki", la aproape jumătate din cele 12.819 de vehicule noi, inspecţiile au implicat proceduri inadecvate, a anunţat Ministerul Transporturilor, conform Agerpres.

"Este o problemă majoră că ne confruntăm cu un număr atât de mare de vehicule, vom lua situaţia foarte în serios", a afirmat preşedintele "Suzuki", Toshihiro Suzuki, la o conferinţă de presă desfăşurată la Tokyo. Acesta şi-a cerut scuze clienţilor şi partenerilor de afaceri pentru problemele provocate.

În 2016, "Suzuki" a recunoscut că a utilizat metode de testare care nu îndeplineau reglementările oficiale.

În schimb, proceduri inadecvate s-au descoperit la un număr mai mic de vehicule produse de "Mazda" şi "Yamaha". La "Mazda", sunt afectate 3,8% din cele 1.875 de vehicule inspectate în ultimii patru ani, iar la "Yamaha" la 2,1% din cele 335 motociclete verificate în ultimii doi ani şi jumătate s-au utilizat metode inadecvate pentru testare a emisiilor poluante.

Şi reprezentanţii "Yamaha" şi-au cerut scuze clienţilor şi partenerilor de afaceri pentru problemele provocate.

În iulie, producătorul auto japonez "Nissan" a recunoscut că majoritatea uzinelor sale din Japonia au utilizat metode inadecvate pentru testarea emisiilor poluante ale automobilelor.

"Nissan", partenerul grupului auto francez "Renault", nu a precizat în comunicat numărul vehiculelor afectate şi nici perioada de timp, în luni sau ani, în care au fost folosite aceste metode ilegale.

La cererea autorităţilor, "Nissan" a fost obligat începând din luna septembrie a anului trecut să deruleze o serie de inspecţii cu privire la modul în care sunt controlate vehiculele care ies de pe liniile de asamblare, după ce anterior a recunoscut că persoane neautorizate şi-au pus semnătura pe documentele de verificare. Cu prilejul anchetei interne, au ieşit la lumină şi alte practici incorecte pe care grupul auto le-a comunicat Ministerului japonez al Transporturilor înainte de a le dezvălui presei.

"Nissan" a subliniat că va lua măsuri pentru a evita reperarea acestor abateri în viitor, precizând că intenţionează să introducă un nou mecanism de testare.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

MAE: Consulatul General al României la Manchester, inaugurat
15 dec. T.T.


EMMANUEL MACRON:Franţa are nevoie de o reîntoarcere la normal
14 dec. T.A.


DONALD TUSK:Parlamentarii britanici nu o respectă pe Theresa May
14 dec. T.A.


PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL CASEI ALBE:Trump, neimplicat în cheltuielile ceremoniei de învestire
14 dec. T.A.


MARIO DRAGHI DESPRE SITUAŢIA ECONOMICĂ DIN UE:Există o încredere continuă şi o prudenţă crescută
14 dec. T.A.


Liderii UE au aprobat un pachet de reformă a zonei euro
14 dec. I.A.


Companiile americane, interesate de investiţii în ţara noastră
14 dec. T.A.


CJUE respinge apelul Hamas referitor la îngheţare a fondurilor
14 dec. T.A.


Avocatul lui Trump recunoşte ilegalităţile executate la ordinul preşedintelui5
14 dec. T.A.


MELEŞCANU:Reuniunea CIG, dovadă a angajamentului României faţă de Palestina
14 dec. A.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.