GUVERNUL NIPON ANUNŢĂ

"Mazda", "Suzuki" şi "Yamaha" au falsificat datele privind emisiile poluante

Companiile auto "Mazda" şi "Suzuki", precum şi producătorul de motociclete "Yamaha" au recunoscut că au utilizat metode inadecvate pentru testarea emisiilor poluante ale noilor vehicule şi economiile de carburant, a anunţat ieri Guvernul de la Tokyo, transmit DPA şi Reuters.

Problema a apărut după ce Ministerul Transporturilor a cerut unui grup de 23 de producători de maşini şi de motociclete din Japonia să examineze procedurile lor de testare, în urma scandalului de la "Subaru" şi "Nissan Motor".

La "Suzuki", la aproape jumătate din cele 12.819 de vehicule noi, inspecţiile au implicat proceduri inadecvate, a anunţat Ministerul Transporturilor, conform Agerpres.

"Este o problemă majoră că ne confruntăm cu un număr atât de mare de vehicule, vom lua situaţia foarte în serios", a afirmat preşedintele "Suzuki", Toshihiro Suzuki, la o conferinţă de presă desfăşurată la Tokyo. Acesta şi-a cerut scuze clienţilor şi partenerilor de afaceri pentru problemele provocate.

În 2016, "Suzuki" a recunoscut că a utilizat metode de testare care nu îndeplineau reglementările oficiale.

În schimb, proceduri inadecvate s-au descoperit la un număr mai mic de vehicule produse de "Mazda" şi "Yamaha". La "Mazda", sunt afectate 3,8% din cele 1.875 de vehicule inspectate în ultimii patru ani, iar la "Yamaha" la 2,1% din cele 335 motociclete verificate în ultimii doi ani şi jumătate s-au utilizat metode inadecvate pentru testare a emisiilor poluante.

Şi reprezentanţii "Yamaha" şi-au cerut scuze clienţilor şi partenerilor de afaceri pentru problemele provocate.

În iulie, producătorul auto japonez "Nissan" a recunoscut că majoritatea uzinelor sale din Japonia au utilizat metode inadecvate pentru testarea emisiilor poluante ale automobilelor.

"Nissan", partenerul grupului auto francez "Renault", nu a precizat în comunicat numărul vehiculelor afectate şi nici perioada de timp, în luni sau ani, în care au fost folosite aceste metode ilegale.

La cererea autorităţilor, "Nissan" a fost obligat începând din luna septembrie a anului trecut să deruleze o serie de inspecţii cu privire la modul în care sunt controlate vehiculele care ies de pe liniile de asamblare, după ce anterior a recunoscut că persoane neautorizate şi-au pus semnătura pe documentele de verificare. Cu prilejul anchetei interne, au ieşit la lumină şi alte practici incorecte pe care grupul auto le-a comunicat Ministerului japonez al Transporturilor înainte de a le dezvălui presei.

"Nissan" a subliniat că va lua măsuri pentru a evita reperarea acestor abateri în viitor, precizând că intenţionează să introducă un nou mecanism de testare.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Wall Street a deschis în creştere
20 aug. A.M.


Bursele asiatice au închis în creştere
20 aug. A.M.


Ambasada SUA la Ankara, ţinta unor focuri de armă
20 aug. V.D.


Turcia vrea să îşi accelereze achiziţiile de grâu
20 aug. V.D.


Wall Street a închis în creştere
20 aug. V.D.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Bursele asiatice erau în creştere
20 aug. V.D.


Boardul "Rusal" aprobă mutarea sediului legal în Rusia
20 aug. A.V.


Un executiv al "Air Canada", numit în fruntea "Air France-KLM"
20 aug. Alina Vasiescu


OPINIILira turcească slabă face cu ochiul speculatorilor. E inspirat pariul cu lira?
20 aug. Cristian Dogaru


Trump vrea ca rezultatele companiilor listate să fie raportate semestrial
20 aug. A.V.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.