Gala BURSA 2018

Hackerii au pus stăpânire pe oraşul Atlanta

Hackerii au pus stăpânire pe oraşul Atlanta

Un important atac cibernetic a avut loc, pe 22 martie, în Atlanta, ţinând oraşul în spatele unui zid încriptat, hackerii cerând autorităţilor o răscumpărare de 51.000 de dolari, plătită în bitcoin, pentru rezolvarea situaţiei, potrivit site-ului futurism.com.

Chiar şi acum două zile, autorităţile se străduiau să găsească o soluţie pentru a trece peste acest atac fără să plătească răscumpărarea cerută, aducând "cei mai buni parteneri externi", potrivit postului de ştiri WSB-TV din Atlanta.

Cercetătorii de la Dell SecureWorks, firma de securitate din Atlanta care a ajutat oraşul să răspundă atacului de răscumpărare, au identificat atacatorii ca fiind echipajul de hacking SamSam.

Efectele acestui atac asupra oraşului au fost profunde, paralizând mai multe funcţii ale metropolei.

Unele sisteme majore nu au fost afectate, inclusiv cele pentru apelurile 911 şi controlul tratării apelor reziduale.

Dar, începând cu data de 27 martie, angajaţii oraşelor au rămas fără e-mail sau acces la internet; locuitorii nu şi-au putut plăti facturile; wi-fi-ul a fost oprit la Aeroportul Internaţional din Atlanta; şi multe instituţii - inclusiv închisoarea oraşului - au scris rapoartele de mână, în timp ce nu exista acces la înregistrările electronice ale instanţei municipale, conform unui raport emis de Georgia Public Broadcasting, transmite NPR.

"Este mai mult decât un atac de răscumpărare, vorbim despre un atac asupra guvernului nostru", a declarat Keisha Lance Bottoms, prim-ministrul Atlantei, într-o conferinţă de presă, potrivit Reuters, adăugând: "Avem de-a face cu o situaţie de luare de ostatici (cibernetică)".

Primarul a avertizat locuitorii oraşului să fie cu ochii pe conturile lor bancare şi să-şi protejeze informaţiile lor.

Experţii avertizează că atacurile cibernetice sunt probabil cea mai mare ameninţare la adresa securităţii guvernelor şi companiilor din întreaga lume şi că majoritatea sistemelor nu sunt pregătite.

Atlanta nu este primul oraş din SUA care este lovit de ransomware, Departamentul de Transport din Colorado a fost deja atacat de două ori în 2018.

Deşi unele companii şi-au sporit securitatea în urma atacurilor, se pare că majoritatea oraşelor nu îşi adaptează securitatea, înainte de a se întâmpla un atac, ceea ce este o veste proastă, deoarece oraşele vor fi probabil în viitor în mare pericol. Multe dintre acestea încearcă să automatizeze procesele, iar mai multe sisteme de oraş sunt conectate prin "Internetul Lucrurilor".

Specialiştii susţin că, pe măsură ce mai multe oraşe se vor baza pe digitalizare, pericolele pentru viaţa privată şi securitatea cetăţenilor se vor multiplica.

Grupul SamSam este unul dintre cele mai renumite echipe de hackeri, despre care se crede că a extorcat mai mult de 1 milion de dolari de la aproximativ 30 de organizaţii ţintă doar în 2018.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Numărul europenilor care lucrează în Marea Britanie, în scădere record
14 nov.


CHRISTIAN SEWING, DEUTSCHE BANK:"Nu sunt supus presiunilor politice pentru o fuziune"
14 nov. Alina Vasiescu


Deficitul de capital al Carige, acoperit cu sprijinul băncilor italiene
14 nov. A.V.


BURSELE DIN LUMEInvestitori optimişti în Europa
14 nov. A.V.


Acord referitor la textul acordului pentru Brexit
14 nov. V.D.


CNN a dat în judecată Casa Albă
14 nov. V.D.


CE recomandă României să suspende implementarea legilor justiţiei2
13 nov. V.D.


Hillary Clinton ar putea candida la alegerile prezidenţiale1
13 nov. E.A.


DOINA PANĂ, VICEPREŞEDINTELE PSD:Trebuie să fim în UE, dar nu în genunchi13
13 nov. F.B.


Bursele europene au deschis în creştere
13 nov. E.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.