Hackerii chinezi au atacat SUA!

21 iun. Companii-Afaceri
O.D.
Hackerii chinezi au atacat SUA!

Războiul invizibil purtat pe câmpurile de bătălie ale internetului, se desfşoară la intensitate maximă, dincolo de declaraţiile pacifiste ale oficialităţilor.

O campanie sofisticată de hacking lansată de pe computere din China a pătruns în sistemele informatice ale unor operatori de sateliţi, contractori din domeniul apărării şi ale unor companii de telecomunicaţii din Statele Unite şi sud-estul Asiei, a anunţat marţi compania de securitate cibernetică Symantec, transmite Reuters, citat de news.ro. Potrivit companiei, atacul pare să fi avut ca obiectiv spionajul naţional, cum ar fi interceptarea comunicaţiilor militare şi civile. Astfel de capacităţi de interceptare sunt rare, dar au mai existat, iar cercetătorii Symantec nu au putut să spună dacă şi ce comunicaţii au fost interceptate. Mai îngrijorător este faptul că hackerii au infectat computere care controlează sateliţi, aşa că ar fi putut să modifice orbitele dispozitivelor şi să perturbe traficul de date.

Hackerii au fost eliminaţi din sistemele infectate, iar compania a transmis deja informaţiile tehnice legate de atacul cibernetic FBI şi Departamentului pentru Securitate Internă, precum şi agenţiilor pentru apărare din Asia şi altor companii de securitate cibernetică.

În urmă cu un an, conform unor dezvăluiri WikiLeaks, întreaga lume a aflat că CIA are un adevărat arsenal de instrumente ultrasecrete menite să penetreze orice telefon inteligent sau să acceseze informaţiile oferite de aplicaţii de comunicare şi alte dispozitive electronice: "Year Zero prezintă scopul şi direcţia programului de piraterie al CIA la nivel mondial, arsenalul său de viruşi şi zeci de unităţi «înarmate» să exploateze o gamă largă de produse ale companiilor americane şi europene, inclusiv Iphone (Apple), Android (Google), Windows (Microsoft) sau televizoarele marca Samsung, care sunt transformate în microfoane sub acoperire". CIA, în colaborare cu alte agenţii de informaţii din SUA şi din alte ţări, a putut să spargă criptarea unor aplicaţii de mesagerie precum WhatsApp, Telegram şi Signal. WikiLeaks a mai susţinut că documentele respective arată că agenţi operativi CIA au studiat cum să comită atacuri informatice şi să preia controlul altor dispozitive decât computere şi telefoane inteligente conectate la Internet. CIA a adoptat în mod curent tehnici care i-au permis să plaseze vina pe hackerii din Rusia în cazul în care atacurile cibernetice pe care le avea agenţia în desfăşurare ar fi fost compromise, relevă documentele WikiLeaks. În plus, Rusia a fost acuzată de mai multe instituţii europene că s-ar situa în prima linie a ţărilor care se află în spatele unor atacuri cibernetice.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Trenuri second-hand pentru CFR Călători
20 sep. Iorgoveanu Gheorghe


Metroul promisiunilor neonorate
20 sep. O.D.


CFR Marfă, aproape de insolvenţă
20 sep. George Marinescu


Genesis Property a investit 1,5 milioane euro într-o piscină din ansamblul West Gate
20 sep. R.R.


Caba Group investeşte 50 de milioane de euro în Bucureşti
20 sep. R.R.


FORUMUL DE AFACERI ROMÂNIA - INDIA:"Invităm întreprinzătorul indian să investească în România"
20 sep. Mihai Gongoroi


ÎNCEPÂND DE IERI,Digi a lansat servicii de internet şi telefonie fixă, în Spania
20 sep. A.I.


KEYSFIN:"Apetitul de business - în scădere"
20 sep. E.O.


ACUE:"Metodologia de stabilire a tarifelor de distribuţie a electricităţii va avea efecte negative"
20 sep. EMILIA OLESCU


Reindustrializarea, un eşec economic
20 sep. George Marinescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.