Hărţuirea, marea problemă a platformelor de socializare

Hărţuirea, marea problemă a platformelor de socializare

Instagram "nu poate rezolva problema hărţuirii de una singură", a spus şeful companiei social media, Adam Mosseri. Acesta a acordat un interviu postului Radio 1, în care susţine că hărţuirea online trebuie abordată ca parte a unui plan amplu.

Mosseri a afirmat că nu îşi doreşte ca oamenii să ajungă să fie deprimaţi pe platformă, dar şi că "nu putem opri oamenii să spună lucuri răutăcioase". În opinia lui, criticile aduse Instagram sunt sănătoase: "Hărţuirea există de mult timp, s-a schimbat şi a evoluat odată cu internetul. La fel ca multe alte probleme, este mai mare decât Instagramul şi cred că uneori ne scapă". La începutul acestui an, Mosseri s-a întâlnit cu oficialităţi pentru a discuta despre siguranţa şi securitatea pe Instagram. Noi reguli au fost introduse, iar companiile social media sunt nevoite să îşi asume responsabilitatea pentru ce apare pe platforme sau vor fi amendate. Mosseri, care a preluat conducerea Instagram în luna octombrie a anului trecut, este de părere că acest nivel de verificare "are sens" pentru o companie ca a sa: "Uneori nu este comod pentru noi să fim criticaţi şi să fim expuşi public pentru greşelile noastre, dar cred că este o dinamică sănătoasă. Credem că cercetarea - fie că este făcută de specialişti sau de politicieni - este, în mod fundamental, un lucru bun". Anul acesta, Instagram a fost criticată şi pentru imagini care prezentau autoflagelarea, ce au fost publicate online, iar, după Mosseri, cu cât o pos-tare problematică are mai multe vizualizări, cu atât prioritatea de a o înlătura este mai mare.

Platforma online a fost criticată şi de vedete, precum Selena Gomez şi Madonna. Gomez, care a anunţat că a şters aplicaţia din telefonul propriu, a spus într-un interviu acordat lui Ryan Seacrest: "Mă face să nu am o impresie bună despre mine şi să îmi privesc altfel corpul". Mosseri s-a arătat "dezamăgit" şi a spus că experienţa Selenei Gomez cu Instagramul nu poate fi comparată cu a unui utilizator obişnuit. "Are peste 100 de milioane de urmăritori, este o cu totul altă lume". El a adăugat că Instagram lucrează ca utilizatorii să aibă o experienţă pozitivă folosind aplicaţia. În plus, a precizat că ar vrea să dis-cute personal cu Gomez - al cărei cont este urmărit de 152 de milioane de utilizatori - despre cum şi-ar dori ea îmbunătăţirea platformei.

Compania a anunţat că va introduce noi filtre care vor bloca sau raporta hărţuirile, precum şi o funcţie prin care oamenii vor fi anunţaţi dacă ceva ce urmează să publice i-ar putea deranja pe alţii. Adam Mosseri a recunoscut că Instagram, ca majoritatea lucrurilor, trebuie folosit cu moderaţie.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

SUA acuză Teheranul că a ucis peste o mie de manifestanţi
06 dec. I.L.


Poroşenko îl sfătuieşte pe Zelenski "să nu aibă încredere în Putin niciodată"
06 dec. D.B.


Bursele asiatice au închis în creştere
06 dec. I.M.


Iranul şi europenii încearcă la Viena să menţină dialogul
06 dec. B.F.


Rusia şi Turcia lucrează la un nou contract privind sistemul rus de apărare antiaeriană
06 dec. B.D.


NATO - propusă la Premiul Nobel pentru Pace din 20201
06 dec. I.M.


Putin vrea să prelungească Tratatul New Start cu SUA
06 dec. I.M.


Bursele europene au deschis în creştere
06 dec. I.A.


Producţia industrială a Germaniei a scăzut
06 dec. I.L.


Iranul respinge scrisoarea UE care îi cere să renunţe la programul de rachete balistice
06 dec. M.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.