"HeidelbergCement" vrea să îşi recompenseze acţionarii

"HeidelbergCement" vrea să îşi recompenseze acţionarii

Grupul german "HeidelbergCement", al doilea mare producător mondial de ciment, vrea să aloce până la 2,5 miliarde euro pentru reducerea datoriilor, răscumpărarea de acţiuni sau majorarea dividendelor, în cadrul unui plan concentrat pe îmbunătăţirea randamentelor acţionarilor după preluarea rivalului Italcementi, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Cu prilejul unei întâlniri cu investitorii, grupul german a informat că în perioada 2018-2020 ar putea cheltui între 1 şi 2,5 miliarde euro pentru investiţii destinate creşterii şi de asemenea este interesat de cumpărarea sau vânzarea unor active mai mici. Această modificare de direcţie vine după integrarea Italcementi, companie pe care "HeidelbergCement" a cumpărat-o în 2015 pentru 3,7 miliarde euro pentru a se extinde pe pieţele în creştere şi a putea rezista în faţa numărului unu mondial "LafargeHolcim".

"Am reuşit să creştem compania graţie integrării cu succes a Italcementi şi să creştem randamentele pentru acţionari prin majorarea dividendelor la noi recorduri. Pe parcursul următorilor trei ani intenţionăm să creştem în mod considerabil fluxul de numerar disponibil şi să creăm valoare pentru acţionarii noştri", a declarat directorul general al "HeidelbergCement", Bernd Scheifele.

Compania mizează pe dublarea fluxului de numerar disponibil până la aproximativ şase miliarde euro în perioada 2018-2020, de la 3,6 miliarde euro în 2015-2017. De asemenea, producătorul de ciment intenţionează să îşi reducă datoriile la mai puţin de şapte miliarde euro, de la 9,9 miliarde euro la finele lunii martie pentru a putea ajunge la un rating din categoria BBB/Baa2.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Valoarea activelor nete ale SIF-urilor, în scdere cu 7,9%
20 iun.


BVBRecul de aproape un procent pentru BET
20 iun. A.I.


Indicii BVB au închis în teritoriu negativ2
19 iun. V.D.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 2,29 milioane de euro pe BVB
19 iun. Raluca Găină


Indicii BVB au deschis în scădere
19 iun. Raluca Găină


Vimetco scoate la vânzare acţiuni Alro1
19 iun. Andrei Iacomi


SIF Transilvania - Raport curent - Eveniment important de raportat
19 iun.


ÎN URMĂTORII DOI ANIDynamic Selling Group va investi trei milioane de euro în Ramplast
19 iun. A.I.


BVBScăderi pe linie pentru indicii bursei
19 iun. A.I.


Indicii BVB au închis în teritoriu negativ pe un rulaj de 4,63 milioane euro
18 iun. Raluca Găină

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.