HNA Group scoate la vânzare proprietăţi imobiliare în străinătate

19 dec. 2017 Internaţional
A.C.
HNA Group scoate la vânzare proprietăţi imobiliare în străinătate

Conglomeratul chinez HNA Group vrea să vândă un portofoliu important de proprietăţi imobiliare în New York, Londra şi alte metropole, o inversare a expansiunii din ultimii ani, au declarat, pentru Wall Street Journal (WSJ), surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Până în urmă cu câteva luni, HNA cumpăra active pe plan global, dar acum este sub presiune pentru a-şi achita datoriile cu care a finanţat din 2015 achiziţii în valoare de peste 40 de miliarde de dolari. În ultimele săptămâni, nivelul lichidităţilor companiei chineze a fost sub presiune, iar o parte dintre costurile sale de finanţare au urcat.

HNA speră să obţină aproximativ şase miliarde de dolari din vânzarea proprietăţilor imobiliare, inclusiv clădiri de birouri în Midtown Manhattan (New York), Canary Wharf (Londra), Mission District (San Francisco), precum şi resorturi în Polinezia Franceză şi clădiri în Australia, susţin sursele.

Pe plan global, compania deţine un portofoliu important de proprietăţi imobiliare, evaluat la aproximativ 14 miliarde de dolari, arată datele Real Capital Analytics.

HNA, care are active de peste 140 miliarde de dolari, are sediul în insula chineză Hainan, iar în ultimii doi ani a anunţat peste 80 de tranzacţii, achiziţionând participaţii în Deutsche Bank, lanţul de hoteluri Hilton şi alte afaceri. Anterior, grupul a estimat că datoria sa depăşeşte 100 de miliarde de dolari, aproximativ un sfert fiind scadentă în următorul an.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Turcia creşte taxele vamale pentru anumite produse din SUA
17 aug.


BURSELE DIN LUMEPreţurile metalelor aduc avans la bursele europene
17 aug. A.V.


ÎN PLIN RĂZBOI AL TAXELOR VAMALE,China şi SUA reiau negocierile comerciale
17 aug. A.V.


Turcia încearcă să treacă de criză prin suspendarea realităţii
17 aug. Călin Rechea


Wall Street a deschis în creştere
16 aug. A.B.


Preşedintele Mali ales într-un nou mandat
16 aug. A.B.


Dolarul se apreciază, contrar dorinţei lui Trump
16 aug. A.B.


Bursele asiatice au închis în depreciere
16 aug. A.B.


Web Summit anulează invitaţia pentru Marine Le Pen
16 aug. A.M.


Qatar va investi în economia Turciei
16 aug. R.V.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.