Hoist Finance Suedia vrea să preia credite neperformante din băncile greceşti

22 mar. 2018 Jurnal de criză
A.V.

Hoist Finance AB, firmă suedeză de restructurare a datoriilor, este pe punc­tul să cumpere portofolii de credite neperformante de la băncile greceşti care se pregătesc să scape de aceste împrumuturi, anunţă Bloomberg.

"Au fost foarte multe discuţii cu privire la Grecia, însă acum lucrurile au început să se mişte", a declarat directorul general al Hoist, Klaus-Anders Nysteen, adăugând: "Băncile din Grecia au ajuns într-un punct în care sunt pregătite şi dispuse să vândă credite neperformante. În plus, acum există şi reglementările necesare".

Hoist Finance cumpără şi restructurează credite neperformante de la cele mai mari bănci din Europa. Firma suedeză operează pe pieţe precum Marea Britanie, Germania, Polonia, Franţa şi Spania. În ultimii ani, compania a început să investească în Italia, iar acum şi-a îndreptat atenţia spre Grecia.

Creditele neperformante din Grecia au ajuns la aproximativ 100 de miliarde de euro la finele lunii septembrie 2017, sumă care reprezintă aproximativ 45% din totalul împrumuturilor bancare din ţară.

Expuneri mai mari se regăsesc pe segmentul creditelor de consum (53%) şi pe cel al împrumuturilor destinate companiilor mici şi mijlocii (59%).

Klaus-Anders Nysteen a subliniat: "Grecia are doar patru bănci relevante de la care să cumperi, astfel încât fie ajungem la un acord cu acestea, fie nu. Am avut întâlniri cu toate cele patru mari bănci elene, precum şi cu banca centrală şi, din câte am înţeles, nu există o nevoie imediată de injecţii de capital. Însă, vânzarea creditelor neperformante este o modalitate de consolidare a gradului de capitalizare".

Cele patru mari bănci greceşti sunt National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Jurnal de criză

Zona euro amână eliberarea tranşei pentru Grecia
11 iun. 2018 V.R.


ERDOGAN VREA CONTROL SPORIT ASUPRA ECONOMIEILira turcească, în cădere
16 mai. 2018


Atena iese din bailout, însă doi din zece greci trăiesc în sărăcie extremă1
14 mai. 2018 A.V.


Încrederea în zona euro, la recordul minim al ultimelor 15 luni1
09 mai. 2018 V.R.


Autorităţile australiene vor sancţiuni dure pentru bănci4
24 apr. 2018 V.R.


FMI avertizează în privinţa protecţionismului comercial
12 apr. 2018 V.R.


237 TRILIOANE DE DOLARIDatoria globală, la nivel record în 20172
11 apr. 2018 A.V.


Creşte inflaţia în zona euro
05 apr. 2018 V.R.


BCE va finaliza în aprilie testele de stres ale băncilor din Grecia
04 apr. 2018 V.R.


China impune taxe vamale la peste o sută de produse din SUA
03 apr. 2018 V.R.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.