Hong Kong-ul extinde ancheta privind rolul a 15 bănci şi firme de brokeraj în listări

12 oct. Internaţional
V.R.

Autoritatea de supraveghere a pieţelor financiare din Hong Kong investighează 15 bănci şi societăţi de brokeraj pentru "lucru substandard" în cazul unor oferte publice iniţiale (IPO), extinzând astfel o anchetă care deja a pus într-o lumină proastă băncile UBS şi Standard Chartered pentru rolul pe care l-au avut într-o listare din 2009, anunţă Financial Times (FT).

Thomas Atkinson, executiv în Comisia pentru Valori Mobiliare şi Futures din Hong Kong (SFC), a declarat, în cadrul unui summit de reglementare organizat de Thomson Reuters, că investitorii au suferit pierderi de miliarde de dolari din cauza lucrului neconform făcut de societăţile anchetate. Conform FT, societăţile care organizează şi consiliază companiile ce se listează nu au verificat veniturile companiilor şi alte date importante înainte de lansarea ofertelor publice iniţiale pe piaţa din Hong Kong.

SFC vrea să demonstreze că băncile şi firmele de brokeraj din Hong Kong nu au făcut destul ca să reducă activităţile frauduloase de pe pieţele financiare, în special în cazurile de fraudă care implică societăţi chineze.

Atkinson a mai declarat că autoritatea, care are în vizor 136 de cazuri de "fraudă activă", analizează noi modalităţi de rezolvare a infracţionalităţii transfrontaliere, care implică societăţi din China.

UBS şi Standard Chartered sunt acuzate de SFC pentru rolul pe care l-au avut în oferta publică iniţială lansată de China Forestry Holdings în 2009, companie care a fost suspendată de la tranzacţionare ţspectiv lichidată.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

BURSELE DIN LUMEInvestitorii europeni aşteaptă şedinţele de politică monetară din Europa şi SUA
12 dec. A.V.


"PepsiCo" îşi mută listarea la Nasdaq, de la NYSE
12 dec. A.V.


BCE: Fuziunile şi achiziţiile din sectorul bancar european vor accelera
12 dec. V.R.


EXCLUSIVITATE:"Nu avem de gând să adoptăm calea violenţei, dar avem dreptul la rezistenţă paşnică"
12 dec. A consemnat ANCUŢA STANCIU


MACRO NEWSLETTER 12 Decembrie 2017
12 dec.


Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură a acordat primul împrumut Chinei
12 dec. A.V.


FT: Menţinerea accesului Marii Britanii la piaţa unică europeană ar opri exodul băncilor
12 dec.


Miniştrii europeni de Finanţe cer SUA să îşi regândească reforma fiscală
12 dec.


Bursele europene au închis în scădere
11 dec. G.F.


Mihail Saakaşvili, eliberat de un tribunal din Kiev
11 dec. G.F.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.