Hong Kong-ul extinde ancheta privind rolul a 15 bănci şi firme de brokeraj în listări

12 oct. 2017 Internaţional
V.R.

Autoritatea de supraveghere a pieţelor financiare din Hong Kong investighează 15 bănci şi societăţi de brokeraj pentru "lucru substandard" în cazul unor oferte publice iniţiale (IPO), extinzând astfel o anchetă care deja a pus într-o lumină proastă băncile UBS şi Standard Chartered pentru rolul pe care l-au avut într-o listare din 2009, anunţă Financial Times (FT).

Thomas Atkinson, executiv în Comisia pentru Valori Mobiliare şi Futures din Hong Kong (SFC), a declarat, în cadrul unui summit de reglementare organizat de Thomson Reuters, că investitorii au suferit pierderi de miliarde de dolari din cauza lucrului neconform făcut de societăţile anchetate. Conform FT, societăţile care organizează şi consiliază companiile ce se listează nu au verificat veniturile companiilor şi alte date importante înainte de lansarea ofertelor publice iniţiale pe piaţa din Hong Kong.

SFC vrea să demonstreze că băncile şi firmele de brokeraj din Hong Kong nu au făcut destul ca să reducă activităţile frauduloase de pe pieţele financiare, în special în cazurile de fraudă care implică societăţi chineze.

Atkinson a mai declarat că autoritatea, care are în vizor 136 de cazuri de "fraudă activă", analizează noi modalităţi de rezolvare a infracţionalităţii transfrontaliere, care implică societăţi din China.

UBS şi Standard Chartered sunt acuzate de SFC pentru rolul pe care l-au avut în oferta publică iniţială lansată de China Forestry Holdings în 2009, companie care a fost suspendată de la tranzacţionare ţspectiv lichidată.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Bursele europene au deschis în creştere
21 iun. A.M.


SUA:Un marş pentru drepturile civile ale albilor
21 iun. A.M.


DONALD TRUMP: Separarea copiilor imigranţi, tactică a democraţilor
21 iun. A.M.


Wall Street a închis în creştere
21 iun. A.M.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Bursele asiatice erau în scădere
21 iun. A.M.


Engie a primit 2,6 miliarde euro pentru acţiunile sale la Glow Energy
21 iun.


DUPĂ TERMINAREA ACORDULUI DE SPRIJINCreditorii Greciei vor să îi impună restricţii
21 iun.


Wall Street a deschis în creştere
20 iun. R.G.


Bursele asiatice au închis în urcare
20 iun. Raluca Găină


COREEA DE NORD ŞI CHINA:Discuţii despre dezarmarea nucleară
20 iun. Raluca Găină

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.