HP a respins oferta de preluare primită de la Xerox

19 nov. Internaţional
ALINA VASIESCU
HP a respins oferta de preluare primită de la Xerox

Board-ul director al producătorului american de computere personale HP Inc. a respins duminică oferta de preluare primită recent de la fabricantul de fotocopiatoare Xerox Holdings Corp., considerâd că aceasta "subevaluează semnificativ" compania.

Totuşi, HP a lăsat uşa deschisă pentru un acord de fuziune cu Xerox, recunoscând potenţialele beneficii ale unei asemenea tranzacţii.

Luna aceasta, Xerox a lansat o ofertă în acţiuni şi numerar pentru cumpărarea HP. Xerox le-a oferit acţionarilor HP 22 de dolari pe acţiune, din care 17 dolari în numerar şi 0,137 în acţiuni Xerox pentru fiecare titlu HP. Ca rezultat, acţionarii HP ar fi deţinut 48% din entitatea combinată.

Ulterior, investitorul activist Carl Icahn a cumpărat o participaţie de 1,2 miliarde de dolari la HP Inc. şi a făcut presiuni pentru fuziunea cu Xerox, susţinând că unirea celor două companii le-ar putea aduce profituri mari investitorilor.

Icahn, care avea o participaţie de 10,6% din Xerox, deţine acum şi 4,24% din HP. "Consider că fuziunea este o operaţiune care nu presupune vreun efort", a spus Icahn, citat de Wall Street Journal, adăugând: "Cred cu tărie în sinergiile acestei afaceri".

Miliardarul a mai declarat că echipa sa e cu ochii pe HP încă de la sfârşitul lunii februarie şi a cumpărat acţiuni ale acestei companii de la finele lui aprilie până la mijlocul lunii august, deşi nu a avut în minte o înţelegere cu Xerox când a început să acumuleze titlurile.

Potrivit lui Icahn, o companie combinată este în interesul acţionarilor ambelor societăţi, având în vedere potenţialul realizării de economii de costuri şi de a comercializa un portofoliu mai echilibrat de oferte de imprimante.

Una dintre sursele citate recent de Reuters afirma că Xerox estimează economii anuale de cel puţin 2 miliarde de dolari prin crearea unui gigant care să furnizeze tehnologie pentru birouri.

Acum, HP a anunţat: "Board-ul nostru director a analizat oferta nesolicitată şi am concluzionat în mod unanim că aceasta subevaluează în mod semnificativ HP, nefiind în interesul acţionarilor HP. Board-ul a luat în considerare, de asemenea, natura extrem de condiţionată şi incertă a propunerii. Dar, avem mare încredere în strategia companiei şi în capacitatea de a continua să genereze valoare sustenabilă pe termen lung".

HP a luat naştere în 2016, prin divizarea gigantului Hewlett-Packard în HP Inc., divizia care produce PC-uri şi imprimante, şi HP Enterprise, unitatea care a regrupat operaţiunile de cloud computing şi servere. Potrivit CNN, HP a surprins investitorii cu creşterea rapidă pe care mulţi nu o credeau posibiliă după separarea de HP Enterprise. Luna trecută, compania a anunţat că va tăia între 7.000 şi 9.000 de posturi până în 2020.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Fostul director FBI recunoaşte "neglijenţe" în ancheta rusă
16 dec. F.D.


Germania, în căutare de lucrători calificaţi
16 dec. A.I.G.


SUA urmează să retragă 4.000 de militari din Afganistan
16 dec. B.B.


Bursele europene au deschis în creştere
16 dec. B.D.


Italia alocă 900 milioane euro pentru a salva banca Popolare di Bari
16 dec. B.D.


ROBERT LIGHTHIZER: Acordul comercial dintre SUA şi China este "finalizat în totalitate" 1
16 dec. A.M.


Sindicatul francez dă ultimatum Guvernului să retragă proiectul de reformă a pensiilor
16 dec. I.A.


NICOLA STURGEON: "Boris Johnson nu poate ţine Scoţia în Marea Britanie împotriva voinţei ţării"
16 dec. M.A.


TAYYIP ERDOGAN:"Turcia ar putea închide baza aeriană de la Incirlik"2
16 dec. I.A.


Wall Street a închis în teritoriul pozitiv
16 dec. M.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.