IGSU: Unsprezece localităţi din şapte judeţe, afectate de furtuni în ultimele 24 de ore

23 iul. 2017 Miscellanea
Andrei Stan
IGSU: Unsprezece localităţi din şapte judeţe, afectate de furtuni în ultimele 24 de ore

Unsprezece localităţi din şapte judeţe ale ţării au fost afectate, în ultimele 24 de ore, de furtuni, înregistrându-se copaci şi stâlpi doborâţi de vânt, inundaţii locale, aluviuni, maşini avariate şi drumuri blocate, potrivit unui bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), citat de News.ro.

IGSU precizează că, în ultimele 24 ore, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis patruzeci şi unu de atenţionări şi avertizări de fenomene meteorologice periculoase, care au vizat o mare parte din ţară.

Ca urmare a manifestării acestora, au fost semnalate efecte negative la nivelul a unsprezece localităţi din judeţele Alba, Caraş-Severin, Cluj, Gorj, Harghita, Hunedoara şi Sibiu.

S-au înregistrat copaci şi stâlpi doborâţi de vânt care au avariat autoturisme şi au blocat drumuri judeţene.

În judeţul Alba, două autoturisme au fost avariate de elemente de construcţie desprinse dintr-o locuinţă, în judeţul Cluj aluviunile au blocat un drum naţional, iar în judeţul Hunedoara s-a intervenit pentru scoaterea apei din mai multe subsoluri.

Meteorologii anunţă că valul de căldură persistă şi astăzi în majoritatea zonelor ţării, înregistrându-se frecvent 36 de grade Celsius. Un număr de cincisprezece judeţe şi Capitala sunt sub cod galben de caniculă, iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată, mai ales în zonele de deal şi de munte.

În zonele de deal şi de munte, în jumătatea de nord-est şi pe arii mai restrânse în rest, mai ales în cursul după-amiezilor şi al nopţilor, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Bulgaria se apropie de momentul aderării la euro
18 iul. R.G.


Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association - HFPA)Donează 250.000 de dolari pentru sprijinirea refugiaţilor
18 iul. R.G.


Cliff Richard a câştigat procesul intentat BBC
18 iul. R.G.


INS:Reţeaua de apă potabilă a crescut cu 3%
18 iul. V.D.


Ambasadorul SUA s-a întâlnit cu procurorul Anca Jurma
17 iul. R.G.


22 de elicoptere pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
17 iul. R.G.


Câţiva protestatari în Piaţa Victoriei
17 iul. A.M.


Hărţuirea sexuală sancţionată drastic
17 iul. G.M.


Putin SUA şi Rusia discută despre controlul armamentului
16 iul. R.G.


TAROM cumpără cinci aeronave noi
16 iul. R.G.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.