ÎN 2017,

Industria jocurilor video va genera venituri în valoare de 108,9 miliarde de dolari

28 aug. 2017 Companii-Afaceri
ADI IACOB

Tot mai mulţi oameni accesează jocuri în fiecare zi şi cheltuiesc mai mulţi bani în această industrie, spre deosebire de aproape orice altă formă de divertisment.

Jocurile sunt încă o industrie în continuă creştere, iar această piaţă devine tot mai dinamică, cu investitori din ce în ce mai interesaţi să cheltuie bani pe astfel de afaceri, potrivit presei internaţionale.

Cea mai recentă actualizare trimestrială a raportului Global Games Market Report, realizat de Newzoo, arată că cei 2,2 miliarde de jucători de pe glob sunt aşteptaţi să genereze venituri în valoare de 108,9 miliarde de dolari în 2017. Aceasta reprezintă o creştere de 7,8 miliarde de dolari, sau 7,8% faţă de anul precedent.

Veniturile din jocurile digitale vor reprezenta 94,4 miliarde de dolari sau 87% din piaţa mondială, potrivit raportului. Jocurile "mobile" (pentru smartphone-uri şi tablete) reprezintă segmentul cel mai profitabil, crescând cu 19% de la an la an, la 46,1 miliarde de dolari. Global Games Market Report semnalează că în 2020, jocurile "mobile" vor reprezenta mai mult de jumătate din piaţa jocurilor.

Una dintre cele mai mari companii de divertisment din Dubai plănuieşte să intre pe piaţa jocurilor video

Ennahar Production, una dintre cele mai mari companii de divertisment din Dubai, plănuieşte să intre pe piaţa jocurilor video investind în dezvoltatorii pe care îi consideră că posedă un potenţial imens în dezvoltarea de jocuri mobile, scrie Fox8Live. Directorul executiv al parteneriatelor, Wayne Norman, a afirmat: "Suntem gata să susţinem dezvoltatorii în ceea ce noi numim o investiţie de colaborare care va aduce beneficii tuturor părţilor".

Regiunea arabă are una dintre cele mai mari pieţe de jocuri mobile din lume, iar Arabia Saudită aduce venituri mai mari de 314,4 milioane de dolari în acest domeniu. Veniturile din industria jocurilor video din regiunea arabă sunt în prezent în valoare de peste un miliard de dolari şi se aşteaptă să se cvadrupleze până în 2022.

Jocurile sunt populare în lumea arabă, în special cele adaptate limbii şi culturii lor, iar companiile de jocuri mobile precum "Super Cell" şi "King" au început recent să introducă limba arabă în jocurile lor.

Regiunea Asia-Pacific va genera 47% din veniturile globale obţinute din jocuri

Regiunea Asia-Pacific va genera 51,2 miliarde de dolari în acest an, reprezentând 47% din veniturile globale obţinute din jocuri. Această creştere reprezintă o apreciere anuală de 9,2%. Numai China va câştiga un sfert din veniturile globale ale jocurilor, ajungând la 27,5 miliarde de dolari anul acesta, înaintea Statelor Unite ale Americii, care se estimează că va ajunge la 25,1 miliarde de dolari, potrivit Global Games Market Report.

Cea mai mare parte a creşterii Chinei va veni din jocuri mobile, cu producătorii "Tencent" şi "NetEase" în frunte, scrie Newzoo. Veniturile din jocuri mobile de la aceste două companii au ajuns, în 2016, la 7,7 miliarde de dolari.

Raportul subliniază că cea mai rapidă creştere în următorii ani va fi restul Asiei (fără China, Japonia şi Coreea), veniturile totale ale jocului crescând la 10,5 miliarde dolari în 2020, de la 4,5 miliarde de dolari anul trecut.

Două cincimi din companiile producătoare de jocuri cu sediul în Regatul Unit intenţionează să se mute din ţară în urma Brexit-ului

Două cincimi din companiile producătoare de jocuri cu sediul în Regatul Unit intenţionează să se mute din ţară în urma Brexit-ului, precizează un studiu realizat de Ukie, citat de The Guardian.

Preocuparea principală din întreaga industrie este depăşirea unei pierderi a talentelor internaţionale din ţările UE, creând o lipsă de competenţe. 40% din firmele producătoare de jocuri spun că această lipsă de competenţe ar putea să-i facă să-şi mute unele sau toate operaţiunile din Regatul Unit. De asemenea, studiul a constatat că 57% dintre companiile de jocuri din Marea Britanie angajează lucrători din UE şi că aceştia reprezintă o treime din numărul total al angajaţilor.

Aproximativ 98% dintre cei chestionaţi consideră că resortisanţii UE care au abilităţile necesare ar trebui să beneficieze de un drept de muncă în Marea Britanie în viitor. Cu o lipsă de candidaţi britanici calificaţi, barierele pentru lucrătorii UE care doresc să trăiască şi să lucreze în Regatul Unit ar avea un impact negativ asupra industriei.

Potrivit celei mai recente evaluări a pieţei, Marea Britanie este a şasea cea mai mare piaţă de jocuri din lume în ceea ce priveşte veniturile. Cheltuielile consumatorilor în 2016 au ajuns la 4,33 miliarde de lire sterline, în creştere cu 1,2% faţă de anul precedent. Ţara are mai mult de 2.000 de companii de jocuri, cu 12.100 de angajaţi cu normă întreagă.

O altă problemă a industriei, cauzată de Brexit, este pierderea fondurilor europene destinate acestei industrii.

Paul Sulyok, CEO al Green Man Gaming, a afirmat, citat de publicaţia Wired: "Astăzi dezvoltatorii britanici care doresc să-şi producă şi să comercializeze jocurile au opţiunea de a obţine finanţare din fonduri regionale europene, cum ar fi Creative Europe. În mod clar, dacă Marea Britanie va părăsi UE, vom pierde accesul la acele fonduri de talente şi la fonduri europene pentru dezvoltatori, ceea ce ar putea fi o problemă importantă pentru economie".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Poşta Română procesează digital coletele trimise din spaţiul extra-comunitar
19 ian. A.C


Reactorul doi de la Cernavodă va funcţiona duminică la capacitate redusă
19 ian. A.C


Gabriel Dumitraşcu a contestat, în instanţă, alegerile de la "Electrica"
19 ian. A.A.


ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ,România şi Bulgaria au cea mai redusă rată de utilizare a serviciilor de internet banking
19 ian. Alina Vasiescu, Teodora Iacob


Bloomberg: "Rusia şi regiunea Mării Negre redevin liderii comerţului global cu grâu"
19 ian.


MINISTRUL ENERGIEI TOMA PETCU:"Ne-am fi dorit ca Mariana Gheorghe să fie înlocuită cu un manager român"11
19 ian. BIANCA CIOCOTIŞAN


Romanian Military Vehicle Systems va construi la Moreni 400 de transportoare blindate2
19 ian.


Zeci de mii de consumatori, fără curent electric
19 ian. BIANCA CIOCOTIŞAN


ADRIAN RUS, EY:"Preţurile de transfer - subiectul favorit al controalelor fiscale"1
19 ian. RAMONA RADU


Preţul energiei electrice pe piaţa spot a OPCOM, la jumătate faţă de anul trecut
19 ian.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.