ÎN CONDIŢIILE PIERDERILOR DIN EVALUAREA ACTIVELOR LA VALOARE JUSTĂ

Profitul SIF1 coboară cu 8,7%, în primul trimestru din 2019

17 mai. Piaţa de Capital
ANDREI IACOMI
Profitul SIF1 coboară cu 8,7%, în primul trimestru din 2019

Discount de tranzacţionare între VUAN şi preţul din piaţă de 55% 

SIF Banat - Crişana (SIF1) a raportat un profit net de 6,63 milioane de lei, pentru primele trei luni ale anului curent, în scădere cu 8,7% faţă de cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care societatea a suferit o pierdere netă din activele financiare evaluate la valoare justă de 5,12 milioane de lei, reiese din raportul emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile din dividende s-au ridicat, la finele lunii martie a acestui an, la 13,56 milioane de lei, cu 73,2% pes-te cele din aceeaşi perioadă a anului 2018, în timp ce veniturile din dobânzi au urcat cu 69,8%, până la 1,61 milioane de lei.

Sunt creşteri ce au fost erodate în mare parte de pierderea netă de 5,12 milioane de lei provenită din activele financiare evaluate la valoare justă, în condiţiile în care, la finele lunii martie 2018, SIF1 avea în contul de profit şi pierdere un câştig de 2,43 milioane de lei, la această categorie.

"Structural, diferenţele pozitive înregistrate din evaluarea unităţilor de fond au fost anulate de diferenţele negative de valoare justă înregistrate în cazul acţiunilor cotate (filiale şi enti-tăţi asociate) şi a obligaţiunilor corporative", se arată în raportul SIF Banat - Crişana.

Este o situaţie ce apare îndeosebi ca urmare a căderii generalizate a preţurilor acţiunilor de la BVB de la finele anului trecut, precipitată de vânzirile masive apărute după data de 18 decembrie, ca urmare a anunţării de către executiv a măsurilor ce ulterior s-au materializat în OUG 114.

Potrivit raportului SIF1, la data de 31 martie 2019, în categoria acţiunilor clasificate ca evaluate la valoare justă erau incluse, în principal, deţinerile la Banca Transilvania (TLV), SIF Imobiliare (SIFI), Erste Group Bank (EBS) şi BRD - Groupe Societe Generale (BRD).

La finalul lunii martie a acestui an, Valoarea Activului Net (VAN) al SIF Banat - Crişana se ridica la 2,301 miliarde de lei, cu 16,7% sub cea de la 30 martie 2018, de 2,764 miliarde de lei.

Valoarea Unitară a Activului Net era, la 29 martie 2019, de 4,4488 lei, ceea ce raportat la cotaţia SIF1 din data de 15 mai, de 2 lei, oferea un discount de tranzacţionare de 55%.

Capitalizarea societăţii de investiţii financiare la Bursa de Valori Bucureşti este de circa 1,034 miliarde de lei.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Indicii BVB au închis în scădere
23 aug. I.M.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Lichiditate de 1,11 milioane la euro pe BVB
23 aug. M.I.


Indicii BVB au deschis în teritoriul pozitiv
23 aug. I.I.


BVBLichiditate de numai 4,65 milioane de euro
23 aug. ANDREI IACOMI


ALEXANDRU ELIAN, BLUE ROCK FINANCIAL SERVICES"Nu cred că BVB va avea succes ca bursă independentă"19
23 aug. A consemnat ANDREI IACOMI


BLOOMBERG:"BVB a surclasat majoritatea pieţelor din lume, în ultimele şase luni"9
22 aug. Mihai Gongoroi


Indicii BVB au închis în scădere
22 aug. I.M.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Lichiditate de 1,99 milioane la euro pe BVB
22 aug. M.A.I.


BOGDAN BADEA, CEO HIDROELECTRICA:"Listarea Hidroelectrica ar putea să se întample în septembrie 2020"2
22 aug. Mihai Gongoroi


Indicii BVB au deschis în teritoriul pozitiv
22 aug. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.