ÎN LUNA MAI:

Peste 20.000 de pasageri afectaţi de zborurile anulate şi întârziate de pe aeroporturile din ţară

12 iun. Companii-Afaceri
A.T.
Peste 20.000 de pasageri afectaţi de zborurile anulate şi întârziate de pe aeroporturile din ţară

În luna mai au fost înregistrate 57 de curse aeriene anulate şi 116 zboruri întârziate pe aeroporturile din ţara noastră , conform unei analize efectuate de compania olandeză FlightClaim.ro, care se ocupă cu obţinerea compensaţiilor pentru pasagerii companiilor aeriene.

Potrivit estimărilor companiei, cursele aeriene anulate şi cele care au avut întârzieri pe aeroporturile din ţara noas­tră au afectat, doar în luna mai a anului curent, peste 20.000 de pasageri. Întârzierile au avut o durată de 3 până la 7 ore, şi au afectat atât zborurile directe, cât şi conexiunile pe aeroporturi mari din Europa. Mulţi pasageri au ajuns cu întârziere la destinaţie, iar alţii chiar au pierdut conexiuni intercontinentale şi zboruri pe distanţe lungi.

FlightClaim.ro informează că, în funcţie de durata întârzierii, pasagerii sunt eligibili la compensaţii între 250 şi 600 de euro/persoană, plus alte cheltuieli.

Aeroportul care a întâmpinat un număr ridicat de curse anulate şi întârziate este Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti. Companiile aeriene care au avut curse cu probleme sunt predominant companiile low-cost, precum Ryanair, Wizz Air şi Blue Air.

Datele analizei arată că sub 2% dintre pasagerii afectaţi de zboruri anulate, întârzieri sau cărora le-a fost refuzată îmbarcarea se preocupă să solicite compensaţia de 250, 400 sau 600 de euro de la companiile aeriene sau prin firmele specializate. Potrivit companiei, acest procent extrem de mic se datorează slabei cunoaşteri a drepturilor pasagerilor, dificultăţilor de a intra în contact direct cu compania aeriană sau pur şi simplu lipsei de timp.

Cees Werff, director general al firmei olandeze Claims Corporation Network, care deţine brandul FlighClaim în toată Europa, inclusiv FlightClaim.ro, care îi asistă pe pasagerii din ţara noastră, a declarat: "În ultimii 2 ani am asistat peste 20.000 de pasageri din toată Europa să îşi primească compensaţiile legale de la companiile aeriene. De anul trecut suntem activi şi pe piaţa din România şi am observat o creştere exponenţială a numărului pasagerilor români care ne scriu pentru a le obţine drepturile, conform legii. Toate cererile sunt gestionate de la sediul nostru central din Olanda, având legătură directă cu toate companiile aeriene care operează în Europa şi nu numai. Doar luna trecută am recuperat sume de bani pentru peste 300 de clienţi români"

FlightClaim.ro precizează că procesul este foarte simplu: pasagerul nu plăteşte nimic, trimite detaliile zborului către firma care se ocupă de obţinerea compensaţiei, semnează o împuternicire, iar firma respectivă se ocupă de tot procesul cu compania aeriană, asta însemnând uneori inclusiv acţionarea în instanţele judecătoreşti. Tot procesul durează în medie două luni şi, de cele mai multe ori, pasagerul primeşte compensaţia de până la 600 de euro de la compania aeriană, din care firma care s-a ocupat de obţinerea compensaţiei opreşte un comision pentru administrarea cererii pasagerului.

FlightClaimEU.com este o companie specializată în asistarea pasagerilor cu zboruri întârziate, anulări sau overbooking pentru a obţine compensaţiile legale de la companiile aeriene. Este prezentă pe piaţa europeană de doi ani, iar de un an activează şi în ţara noastră. FlightClaim.ro a obţinut până acum compensaţii pentru 20.000 de pasageri din întreaga Europă şi pentru 5.000 de pasageri din România.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

ANUL TRECUT:Germanii de la Elektrobit, afaceri de 8 milioane de euro la Braşov
19 iul. OVIDIU VRÂNCEANU


CU O INVESTIŢIE DE 30.000 DE EUROSTROP Concept mizează pe cosmetica organică
19 iul. A consemnat ADELINA TOADER


"TEST DRIVE" ÎN TURISM:Kayak lansează o aplicaţie de explorare a realităţii virtuale
19 iul. A.T.


Compania Google, amendată cu 4,34 de miliarde de euro
18 iul. V.D.


Swatch a înregistrat vânzări record în primul semestru
18 iul. V.D.


Dotări noi pentru Ministerul de Interne
18 iul. G.M.


ÎN PRIMA JUMĂTATE A ANULUIVola.ro a înregistrat o cifră de afaceri de 4,2 milioane de euro
18 iul.


Legume din apă, seră hidroponică de 700.000 de euro2
18 iul. O.D.


EY România: Eliminarea creditului fiscal din Legea offshore pune piedici în continuarea investiţiilor
18 iul.


REPORTAJCu trenul se poate rata chiar şi întâlnirea cu... moartea!12
18 iul. Dan Nicolaie

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.