ÎN PERIOADA 17-18 IANUARIE 2018,

ADTI şi APTTI vor protesta pentru stoparea activităţilor ilegale de transport de pasageri neautorizat

11 dec. 2017 Miscellanea
A.C.
ADTI şi APTTI vor protesta pentru stoparea activităţilor ilegale de transport de pasageri neautorizat

Un număr de 5000 de transportatori, membri ai Asociaţiei Pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI) şi ai Asociaţiei Profesionale a Transportatorilor în Regim de Taxi şi Închiriere (APTTI) vor participa în perioada 17-18 ianuarie 2018 la un protest organizat de APTTI şi ADTI, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Cele două organizaţii au solicitat primului ministru Mihai Tudose să intervină şi să ia măsuri pentru stoparea activităţilor ilegale de transport de pasageri neautorizat.

Fenomenul platformelor on-line de tip ridesharing precum şi fenomenul pirateriei în transportul de pasageri au luat o mare amploare la nivel naţional şi sunt astăzi în plină expansiune, fără ca instituţiile abilitate să intervină pentru intrarea acestora în legalitate, informează comunicatul.

În comunicat se menţionează: "Black Cab, Uber,Taxi Fy si alţii, desfăşoară nestingheriţi activităţi sub forma serviciului public de transport pasageri în regim de taxi şi închiriere, fără a trece prin filtrele impuse şi aplicate domeniului de actele normative în vigoare. Utilizând maşini second-hand deţinute de persoane fizice sau juridice neautorizate pentru desfăşurarea acestor activităţi, acestea au început deja să promoveze încasarea cash la şofer pentru a atrage cât mai mulţi clienţi, distorsionând complet serviciul de taximetrie, afectat de grupurile de interese de tip mafiot, corupţie şi abuzuri în legiferare şi reglementare, atât la nivel local cât şi în Parlament. Ani la rând, legea în domeniul taximetriei s-a făcut de acelaşi grup de interese, deghizat în asociaţie şi ulterior federaţie, care prin trafic de influenţă şi acte de corupere a "sistemului" a reuşit să pună pe butuci ceea ce ar fi trebuit să fie un serviciu public în interesul cetăţenilor, la un nivel de siguranţă şi confort în concordanţă cu nevoile pasagerilor".

A.D.T.I şi A.P.T.T.I a solicitat Guvernului României o intervenţie pentru reglementarea/autorizarea transportului desfăşurat sub "umbrela" acestor platforme, sau eliminarea tuturor barierelor birocratice impuse celor ce "încă speră să desfăşoare activităţi de taxi şi închiriere în conditii de concurenţă loială".

"Toti conducătorii auto ce desfasoară activităţi de transport pasageri trebuie să treacă prin toate verificările şi atestările din domeniu iar vehiculele trebuie autorizate pentru a presta servicii de ridesharing sau transport de pasageri indiferent de modul în care se face comanda de către client", au transmis reprezentanţii organizaţiilor.

A.P.T.T.I şi A.D.T.I consideră că este necesar ca modificările legislative ce urmează să se facă de către Executiv sau de către Parlament, să urmarească strict atât interesul celor ce beneficiază de aceste servicii cât şi operatorii de transport, grav afectaţi în prezent de concurenţa neloială.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

CARREFOUR:"Nu am lansat oferta online"
19 apr. M.D.


Protest la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu
19 apr. V.D.


PREŞEDINTELE ANT: "Sunt 36 de pacienţi care au nevoie de transplant de plămân, dar fără donatori nu există transplant"
18 apr. D.I.


Studenţii şi profesorii Universităţii din Bucureşti vor intra în grevă japoneză
18 apr. D.I.


CONSILIUL CONCURENŢEI:"În perioada 2012-2016, în sectorul gazelor naturale nu a existat o concurenţă reală"
18 apr. D.I.


Asistenţa socială a însumat în februarie peste 800 de milioane de lei
18 apr. D.I.


CITR Group lansează Muzeul antreprenoriatului
18 apr. M.D.


Peste 1.000 de arbuşti şi plante vor fi plantaţi în cadrul Vox Vertical Village
18 apr. M.D.


Inspectorii antifraudă au sancţionat cu 1,2 milioane lei mai multe firme din domeniul alimentaţiei publice
18 apr. V.D.


Lidl România avertizează în legătură cu o tentativă de fraudă prin intermediul unei false oferte online
18 apr. Mihaela Dan

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.