ÎN PERIOADA APRILIE-IUNIE 2020

Profitul net al Commerzbank a scăzut cu 21% din cauza provizioanelor

06 aug. Internaţional
V.R.

Commerzbank AG, al doilea mare grup bancar german, a înregistrat, în trimestrul al doilea din 2020, o scădere cu 21% a profitului său net, la 220 de milioane de euro (259,7 milioane de dolari), de la 279 de milioane de euro în intervalul aprilie-iunie 2019, din cauza creşterii masive a provizioanelor pentru creditele neperformante.

Banca preconizează că va avea pierderi pe întregul an, în condiţiile în care şi-a constituit provizioane de 469 de milioane de euro pentru pierderile din credite, în trimestrul al doilea din 2020, faţă de 178 de milioane de euro în trimestrul al doilea din 2019. Suma este cea mai ridicată din 2013 până în prezent. Pe întregul an, banca germană aşteaptă să îşi constituie provizioane de 1,3-1,5 miliarde de euro.

Câştigul operaţional înregistrat de bancă în perioada de raportare a fost de 205 milioane de euro, faţă de 309 milioane de euro în anul anterior. Veniturile băncii au însumat 2,27 miliarde de euro în trimestrul al doilea din acest an, comparativ cu 2,13 miliarde de euro în acelaşi interval din 2019.

În cadrul băncii germane există o criză la nivelul conducerii. Preşedintele Stefan Schmittman şi directorul executiv Martin Zielke şi-au anunţat demisiile la începutul lunii trecute, pe fondul presiunilor din partea acţionarilor care au cerut reducerea costurilor.

De atunci, Commerzbank l-a numit pe Hans-Jörg Vetter, fost şef al băncii de stat LBBW, în funcţia de preşedinte, în pofida opoziţiei din partea celui de-al doilea mare acţionar al instituţiei creditoare, firma americană de private equity Cerberus Capital Management.

Directorul financiar al Commerzbank, Bettina Orlopp, a declarat ieri, potrivit CNBC, că banca va numi un nou director executiv înainte să anunţe viitoarele măsuri de reducere a costurilor.

Commerzbank are în plan, potrivit Bloomberg, să îşi diminueze cheltuielile anul acesta.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

STUDIUChina devine, din vânător de active, ţintă pentru companiile occidentale
25 sep. G.U.


ONU:Premierul grec Mitsotakis îi cere lui Erdogan "să dea o şansă diplomaţiei"
25 sep. G.U.


Bursele europene au închis în scădere
25 sep. G.U.


VIKTOR ORBAN:''Ungaria va majora investiţiile şi va reduce fiscalitatea pentru a stimula creşterea economiei''
25 sep. G.U.


Comisia Europeană a făcut recurs după ce a pierdut cazul facilităţilor fiscale obţinute de Apple în Irlanda
25 sep. G.U.


Danemarca extinde restricţiile până la 18 octombrie
25 sep. G.U.


ADRIAN ZUCKERMANN, AMBASADORUL SUA:''Indiferent care va fi următoarea provocare, o vom înfrunta împreună, ca aliaţi şi prieteni''
25 sep. G.U.


Papa Francisc deplânge la Naţiunile Unite o ''eroziune a multilateralismului''
25 sep. G.U.


PENTRU ŢĂRILE CE NU RESPECTĂ DREPTURILE PERSONALE LGTBIUrsula Von der Leyen doreşte suspendarea fondurilor europene6
25 sep. G.U.


Electrolux reia plata dividendelor în urma redresării câştigurilor
25 sep. J.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.