ÎN PRIMELE ŞAPTE LUNI ALE ANULUI:

Lufthansa a transportat un milion de pasageri spre şi din ţara noastră

27 oct. 2017 Companii
ADELINA TOADER
Lufthansa a transportat un milion de pasageri spre şi din ţara noastră

Grupul Lufthansa a înregistrat un profit net de 1,85 miliarde euro, în primele nouă luni ale anului 

Compania aeriană speră ca UE să aprobe tranzacţia cu Air Berlin până la sfârşitul anului

Luna aceasta, două noi rute, de la Timişoara şi Cluj către Frankfurt

Compania aeriană Lufthansa a atins, în primele şapte luni ale anului, un milion de pasageri transportaţi spre şi din România, în creştere cu 8%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, aşa cum a declarat Antonio Tassone, directorul general de vânzări pe România şi Republica Moldova al Grupului Lufthansa.

Potrivit domniei sale, capacitatea a crescut de la un an la altul, iar în 2017 numărul locurilor s-a mărit cu aproximativ 8%.

Antonio Tassone a precizat: "România este o piaţă în creştere pentru Lufthansa. La atingerea acestor cifre a contribuit şi economia României, puterea de cumpărare a românilor fiind în creştere, dar şi dezvoltarea turismului, ţinând cont că vedem tot mai mulţi pasageri care vin în România. În plus, românii aleg Lufthansa pentru că este un brand german, lucru care pe piaţa din România este foarte apreciat".

În prezent, Lufthansa oferă 298 de zboruri pe săptămână în ţara noastră. Pe 29 octombrie compania aeriană a anunţat lansarea a două noi rute, de la Timişoara şi Cluj către Frankfurt, prin care reprezentanţii companiei estimează că îşi vor mări capacitatea cu 5%, în această iarnă.

Antonio Tassone a mai adăugat că Lufthansa este cel mai mare grup aerian internaţional de pe piaţa locală, în ceea ce priveşte cota de piaţă.

De asemenea, acesta a precizat că pentru turiştii români Europa şi America de Nord sunt destinaţiile pentru care Lufthansa are cea mai mare cotă de piaţă.

Grupul Lufthansa şi-a majorat veniturile totale în primele nouă luni ale anului cu 12%, până la 26,761 miliarde euro, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile din trafic au crescut cu 14,4%, până la 21,36 miliarde euro, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Datele companiei arată că grupul Lufthansa a înregistrat un profit net de 1,85 miliarde euro, în primele nouă luni, în creştere uşoară faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Lufthansa şi-a consolidat poziţia de lider pe piaţa aviaţiei achiziţionând o parte din Air Berlin, intrată în faliment, pentru 210 milioane de euro (249 milioane de dolari). Grupul german va prelua 81 de avioane din flota Air Berlin, dar şi în jur de 1500 de angajaţi.

Oficialii companiei aeriene şi-au exprimat speranţa ca Uniunea Europeană să aprobe tranzacţia până la sfârşitul anului, Comisia Europeană analizând, în prezent, dacă preluarea Air Berlin de către Lufthansa încalcă regulile de concurenţă. Reprezentanţii companiei au mai adăugat că operatorul aerian va investi în total aproximativ 1,5 miliarde de euro în urma acordului cu Air Berlin.

De asemenea, compania aeriană a ajuns recent la o înţelegere cu sindicatele salariaţilor din cockpit, care va fi valabilă o perioadă de cinci ani, mai exact până în 2022. Astfel, oficialii Lufthansa sunt siguri că această parte a angajaţilor nu vor intra în grevă în perioada contractului.

Grupul Lufthansa are, în prezent, circa 130.000 angajaţi la nivel global.

Grupul Lufthansa a declarant anul 2017 ca fiind anul digitalizării companiei, făcând promisiunea că va investi 500 de milioane de euro pentru digitalizare până la sfârşitul anului 2020. Astfel, compania aeriană are în plan lansarea mai multor proiecte pentru îmbunătăţirea serviciilor şi comunicarea individual cu clienţii.

Anul acesta compania aeriană Lufthansa a sărbătorit 50 de ani de activitate în ţara noastră, dar şi 10 ani de când există linia directă Sibiu-Munchen. Grupul aerian german are o flotă de 650 de avioane şi cuprinde companiile aeriene Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines şi Eurowings.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

SONDAJ DELOITTE:Piaţa de private equity manifestă un optimism moderat
19 feb. L.A.


Honda va închide singura fabrică din Marea Britanie
19 feb. P.E.


ArcelorMittal vrea să achiziţioneze încă o parte din Essar
19 feb. L.A.


ANDREI IORGULESCU, AFM:Doar 40 de instalatori de panouri fotovoltaice s-au înscris în programul pentru prosumatori
19 feb. F.A.


ÎN 2018MedLife, cifră de afaceri pro-forma, în valoare de 804 milioane lei
19 feb.


ANUL TRECUT,ANRE a aplicat amenzi de peste 19 milioane de lei
19 feb. R.R.


Yola Residence - peste 10 milioane euro investiţi într-un proiect rezidenţial nou
19 feb.


CBRE DESPRE PIAŢA IMOBILIARĂ AUTOHTONĂ ÎN 2018:"Investitorii români s-au implicat în aproape 25% din totalul tranzacţiilor"
19 feb.


Bugetul de investiţii al Metrorex pentru 2019 - peste 1 miliard de lei
19 feb. E.O.


Scandalul corvetelor continuă
19 feb. Gheorghe Iorgoveanu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.