ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ANULUI,

"Clujana" a înregistrat pierderi de 3,35 milioane lei

11 sep. 2017 Piaţa de Capital
Andrei Stan
"Clujana" a înregistrat pierderi de 3,35 milioane lei

"Clujana" (simbol bursier CLUJ) a raportat pentru primul semestru din 2017 pierderi de 3,35 milioane lei, aproape de 3 ori mai mari faţă de cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui raport trimis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile totale ale producătorului de încălţăminte, în primele şase luni ale anului, au fost de 4,97 milioane lei, în timp ce cheltuielile au totalizat 8,32 milioane lei.

Datoriile companiei se ridicau, la 30 iunie 2017, la 13,91 milioane lei, din care 4,9 milioane lei la bugetul de stat, 6,95 milioane lei la bugetul asigurărilor sociale, iar aproape un milion reprezenta datorii comerciale.

În ceea ce priveşte obligaţiile fiscale către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), în cuantum de 9,266 milioane lei, la care se adaugă 1,535 milioane lei dobânzi şi penalităţi stabilite prin decizia de eşalonare din 2 martie 2017 emisă de către ANAF, privind obligaţiile fiscale exigibile în sold la data eliberării certificatului de atestare fiscală, s-au respectat până în mai 2017, menţionează emitentul.

În data de 8 iunie 2017, ANAF a notificat pierderea eşalonării şi obligaţia de plată a întregii sume datorate, se arată în raport.

"Clujana" precizează: "Pierderea eşalonării s-a datorat creşterii semnificative a ratelor din eşalonarea obligaţiilor fiscale şi creşterii costurilor salariale ca urmare a creşterii salariului minim pe economie. Majoritatea activelor societăţii Clujana fiind în garanţie la ANAF, prin pierderea eşalonării considerăm că patrimoniul societăţii este pus în pericol. În vederea protejării patrimoniului şi a redresării situaţiei financiare, conducerea societăţii a început demersul pentru propunerea unui proiect de concordat preventiv, cu respectarea prevederilor legale".

Consiliul Judeţean Cluj este acţionarul majoritar al "Clujana", deţinând 93,44% din acţiuni.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

SIF BANAT-CRIŞANA - Comunicat de presă
27 apr.


SIF MOLDOVA - Raport curent / Eveniment important: investitia in proiectul imobiliar rezidential "City Ring" din Bucuresti
27 apr.


Romgaz dă dividende din profitul anului trecut şi din rezerve legale
27 apr.


PRIMARUL GENERAL SE CONTRAZICEFirea vrea să dezvolte Capitala cu banii meniţi să achite obligaţiunile de acum trei ani
27 apr. A.I.


SIF BANAT-CRIŞANA - RAPORT CURENT: Hotărârea AGOA şi AGEA
27 apr.


SIF MUNTENIA - RAPORT CURENT / Eveniment important de raportat: Hotărârile Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor SIF Muntenia SA din data de 26 aprilie 2018
27 apr.


SIF TRANSILVANIA: RAPORT CURENT / Eveniment important de raportat: Hotărâre a Curţii de Apel Bucureşti
27 apr.


SIF TRANSILVANIA: RAPORT CURENT / Eveniment important de raportat: Situaţia drepturilor de vot în cadrul A.G.E.A. şi A.G.O.A. din data de 27/28 aprilie 2018
27 apr.


SIF MUNTENIA - RAPORT CURENT / Eveniment important de raportat
27 apr.


Acţionarii Conpet au aprobat dividendul brut de 8,04 lei/unitate
27 apr. A.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.