ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2019:

Profitul net al Agricover a crescut cu 31%

20 sep. 2019 Companii
A.M.
Profitul net al Agricover a crescut cu 31%

Agricover Credit IFN, instituţie financiară dedicată finanţării agriculturii româneşti, a încheiat primul semestru din 2019 cu un rezultat operaţional de 26,8 milioane de lei şi un profit net de 23,3 milioane de lei, în creştere cu 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, informează Agerpres.

În primele şase luni, Agricover Credit IFN a oferit finanţare în valoare de 576,4 milioane lei unui număr de 3.465 de fermieri, expunerea din credite depăşind 1,64 miliarde de lei, în creştere cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Continuăm trendul de creştere şi în 2019 şi susţinem performanţa în agricultura românească, oferind produse de creditare specializate, adaptate nevoilor fermierilor. Direcţia strategică de business păstrează focus-ul pe atragerea de noi clienţi, fermieri mici şi medii, iar acest lucru este deja vizibil în creşterea semnificativă a numărului de clienţi activi. Faptul că am reuşit să creştem valoarea creditelor acordate în primul semestru al acestui an, comparativ cu 2018, ne încurajează să continuăm strategia noastră şi pentru a doua parte a anului", a declarat Robert Rekkers, director general Agricover Credit IFN.

La 30 iunie 2019, profitul operaţional al companiei a fost de 26,897 milioane de lei, în creştere cu 27% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018, profitul net de 23,373 milioane de lei, în creştere cu 31%, capitalurile proprii 252,980 milioane de lei, în creştere cu 24%. Rata de adecvare a capitalului (conform normelor BNR) a fost de 20%, creditele neperformante cu restanţe mai mari de 90 de zile de 1,1%. Valoarea creditelor acordate a crescut cu 10%, la 576,415 milioane de lei, expunerea din credite s-a majorat cu 22%, la 1,646 miliarde de lei, iar numărul clienţi activi a crescut cu 17%, la 3.465 fermieri.

Capitalurile proprii au înregistrat un avans de 24%, ajungând la 252,9 milioane de lei, prin încorporarea rezultatelor nete, cât şi prin majorare de capital social. Rata creditelor neperformante, cu restanţe mai mari de 90 de zile, a ajuns la 1,1%, în scădere comparativ cu primul semestru al anului trecut.

În ceea ce priveşte produsele Agricover Credit IFN, creditele de capital de lucru au avut cea mai mare pondere din totalul creditelor accesate de fermieri în primul semestru al anului, iar solicitările de capital având ca destinaţie achiziţia de teren agricol au înregistrat o creştere semnificativă.

Pentru semestrul al doilea al anului, Agricover Credit IFN îşi propune să menţină ritmul de creştere atât în ceea ce priveşte numărul clienţilor finanţaţi, cât şi a volumului de credite acordate.

"Dezvoltăm permanent noi produse de creditare, iar cel mai recent este programul Alegeri de două ori mai bune, un produs inovativ asociat cu achiziţia de produse de protecţia plantelor. Prin programele mixte financiar-comerciale, Agricover Credit IFN îşi consolidează poziţia de partener al fermierilor, alături de Agricover S.A. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, începutul anului agricol 2020 se conturează destul de sensibil pentru fermierii români, iar acest lucru ne-a determinat să venim în întâmpinarea potenţialelor nevoi de cash flow", a spus Robert Rekkers.

Agricover Credit IFN - subsidiară a Agricover Holding este prima instituţie financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic. În 2017, BERD a devenit acţionar în cadrul Agricover Holding SA, cu o investiţie de 32 milioane lei (echivalentul a 7 milioane euro) în capitalul companiei pentru a subscrie unei participaţii de aproape 13 procente. Agricover Holding reuneşte activităţile de Agri-Business si Agri-Finance.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Aerostar Bacău estimează o scădere a vânzărilor cu 100 milioane lei în acest an3
06 iun. G.U.


Administraţia Trump a cerut companiei Marriott International să închidă operaţiunile din Cuba până pe 31 august
06 iun. G.U.


Facebook va eticheta organizaţiile media controlate de state precum Rusia şi China
05 iun. S.B.


AOR TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ:Micile oraşe, aproape de faliment
05 iun. George Marinescu


Valentin M.IonescuEVOLUŢII ÎN PIAŢA MUNCII SUB EFECTUL PANDEMIEI CHINEZEŞTI (II)Surprinzător, rata şomajului a scăzut, în martie
05 iun. Valentin M.Ionescu


Compania Apple, judecată pentru "ascunderea realităţii"
05 iun. O.D.


MIHAI ARGHIRE, BRIGHTWAY:"Pandemia forţează organizaţiile să se adaptaze mai rapid la schimbare şi să accelereze proiectele de inovaţie"
05 iun. A consemnat ADELINA TOADER


ÎN POFIDA CRIZEI MEDICALE:Proiectul imobiliar Nordis Mamaia a înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor2
04 iun. A.D.


Pfizer investeşte 500 milioane de dolari în mai multe companii mici şi medii de biotehnologie
04 iun. S.B.


Revolut lansează o nouă versiune a aplicaţiei
04 iun. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.