ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2018:

UNIQA Asigurări şi UNIQA Asigurări de viaţă, vânzări de 23,1 milioane euro

UNIQA Asigurări şi UNIQA Asigurări de viaţă, vânzări de 23,1 milioane euro

UNIQA Asigurări şi UNIQA Asigurări de viaţă au raportat, în primul trimestru al anului 2018, prime brute subscrise în valoare de 23,1 milioane de euro, înregistrând creşteri semnificative pe segmentele asigurărilor de viaţă şi de proprietate.

Potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei, creşterea cea mai mare este în cadrul companiei UNIQA Asigurări de viaţă, unde s-au vândut poliţe de viaţă în valoare de 3,8 milioane de euro, cu 48,1% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Strategia de vânzare adoptată în ultimii ani de către cele două companii vizează orientarea către valorificarea potenţialului de creştere a claselor de asigurări non-motor şi reducerea expunerii pe segmentul motor, ca urmare a mediului nefavorabil şi riscant care a afectat vânzările înregistrate la nivelul întregii pieţe de asigurări.

Franz Weiler, CEO al UNIQA Asigurări, a declarat: "UNIQA Asigurări şi UNIQA Asigurări de viaţă se aliniază unei strategii de business eficiente, ce vizează focusarea, pe termen lung, pe vânzarea asigurărilor facultative. Ne-am stabilit obiective ambiţioase şi ne dorim să obţinem un profit solid, fără a pierde din vedere orientarea către clienţi".

Datele transmise arată că cele două companii au scăzut numărul de reclamaţii primite în primul trimestru al acestui an cu până la 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, reclamaţiile fondate au scăzut şi ele cu 40% în primele trei luni ale acestui an, în comparaţie cu perioada ianuarie - martie 2017.

În plus, conform raportului pe primul trimestru 2018 al Autorităţii de Supraveghere Financiară, UNIQA este cel mai rapid plătitor de daune pe piaţa RCA din România, cu o durată medie de soluţionare a dosarelor de doar 2,18 zile.

UNIQA Insurance Group operează pe piaţa românească din 2008, oferind toate formele de asigurări de bunuri, de răspundere şi de persoane. În 2010, UNIQA a început operaţiunile pe piaţa asigurărilor de viaţă, lansând compania UNIQA Asigurări de viaţă.

UNIQA Insurance Group, cu sediul central în Austria, are aproximativ 40 de companii în 18 ţări (Austria, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Kosovo, Croaţia, Macedonia, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Republica Cehă, Ucraina, Ungaria, Elveţia şi Liechtenstein) şi 22.000 de angajaţi. UNIQA oferă servicii de asigurări pentru 9,6 milioane de clienţi. În Austria, UNIQA deţine o cotă de piaţă de 22%.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

Euro a fost cotat la 4,6528 lei
11 dec. I.M.


ROBOR la trei luni a stagnat la 3,04%
11 dec. E.M.


RECORD LA CSALB:Beneficiu de 39 de mii de euro pentru un consumator
11 dec. I.M.


MUGUR ISĂRESCU:"BNR îşi va îndeplini mandatele pentru acest an"
11 dec. MIHAI GONGOROI


PIAŢA VALUTARĂEuro s-a apreciat la 4,6495 lei
11 dec. Emma Pană


PIAŢA MONETARĂDobânda la depozitele overnight a scăzut la 1,89%
11 dec. Emma Pană


Identitate digitală universală pentru utilizatorii de carduri
11 dec. O.D.


VOINEA (BNR):Scăderea riscului de supraîncălzire a economiei, o evoluţie pozitivă
11 dec. A.M.I.


ISĂRESCU DESPRE INIDICELE PREŢURILOR DE CONSUM:Marja de fluctuaţie va fi de 2,5% plus/minus un procent
10 dec. M.I.


Euro s-a apreciat la 4,6495 lei
10 dec. A.M.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.