ÎN SUMA MAXIMĂ DE 5.000 EURO, PENTRU ECHIPAMENTE CE POT FACILITA RELUAREA ACTIVITĂŢII:

Peste 7.000 persoane cu dizabilităţi vor beneficia de vouchere

23 mai. 20:26 Politică
I.M.
Peste 7.000 persoane cu dizabilităţi vor beneficia de vouchere

Contractul de finanţare pentru proiectul "Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi" a fost semnat, astăzi, la sediul Guvernului, în prezenţa prim-ministrului Viorică Dăncilă, de către Eugen Teodorovici, ministru interimar al Fondurilor Europene şi Adrian Chiotan, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi, informează un comunicat de presă al Ministerului Fondurilor Europene.

În intervenţia de la Palatul Victoria, ministrul Eugen Teodorovici, a declarat: "Printr-un astfel de proiect ne-am propus să le îmbunătăţim viaţa unor oameni care reprezintă un exemplu pentru noi toţi, prin forţă şi demnitate - persoanele cu dizabilităţi. Am cunoscut, de-a lungul timpului, nenumăraţi asemenea oameni. M-a impresionat şi inspirat mereu dorinţa lor uriaşă de a-şi depăşi problemele de sănătate şi de a se simţi din nou utili. Şi cel mai bun răspuns pe care o guvernare responsabilă îl poate oferi acestora este să le arate că este nevoie în continuare de ei. Ca ministru de finanţe, sunt obişnuit să mă uit mereu la cifre. În România, în 2016 erau angajate mai puţin de 35.000 persoane cu dizabilităţi. Cu banii europeni pe care îi investim în proiectul de astăzi, vom putea schimba această realitate".

Peste 7.000 persoane cu dizabilităţi, cu vârsta între 18 şi 65 ani vor primi vouchere în cuantum de până la 5.000 euro, pe care le pot folosi pentru a-şi procura echipamente care să le îmbunătăţească viaţa şi să le dea, totodată, şansa la o activitate remunerată: cititoare pentru nevăzători, fotolii rulante, proteze audio, elevatoare, diverse instrumente ajutătoare pentru scriere sau desen dar şi instrumente manipulatoare robotizate, printre altele, arată comunicatul citat.

O altă facilitate oferită prin proiect vizează sprijin pentru angajatorii care încadrează persoane cu dizabilităţi. Sunt prevăzute subvenţii în cuantum de 2.250 lei / lună, timp de 1 an jumătate.

Proiectul, în valoare de aprox. 23.5 milioane euro, este finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman şi implementat de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

DAN BARNA:"Doamna Dăncilă, vă aştept la Iaşi, să facem prima dezbatere, în mijlocul oamenilor"
24 aug. I.M.


MIHAI FIFOR:"PSD crede într-o Românie unită, nu divizată pe criterii discriminatorii"1
24 aug. M.I.A.


VIORICA DĂNCILĂ:"Am convingerea că pot câştiga în faţa lui Klaus Iohannis"2
24 aug. M.A.I.


IOAN BĂLAN (PNL):"Adversarul real al PNL în alegeri este PSD, dar nu ignor nicio forţă politică"
24 aug. M.I.A.


TEODOROVICI:"Este timpul să demonstrăm că PSD poate să recâştige încrederea românilor"2
24 aug. I.M.


RAMONA IOANA BRUYNSEELS, DESPRE CANDIDATURA LUI DĂNCILĂ:"Ne pregătim pentru o premieră absolută - PSD fără candidat în turul doi"
24 aug. M.I.


MIHAI FIFOR:"PSD este gata să dea României prima femeie preşedinte"5
24 aug. M.A.I.


MARIUS BUDĂI:"Majorarea de pensii este deja calculată"
24 aug. I.M.


VIORICA DĂNCILĂ:"Am pornit o luptă împotriva criminalităţii şi nu mă voi opri"2
24 aug. M.I.A.


TEODOROVICI:"Să-i aplaudăm pe cei din sectorul bugetar, jigniţi de PNL"10
24 aug. I.M.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.