ÎN TESTELE DE STRES DIN 2018,

Cele mai mari bănci britanice, supuse unor cerinţe de capital majorate

19 mar. 2018 Jurnal de criză
A.V.

Cele mai importante instituţii de credit din Marea Britanie se vor confrunta cu cerinţe mai mari de capital în cadrul testelor de stres din acest an, în condiţiile în care Banca Angliei îşi intensifică eforturile menite să evite repetarea crizei financiare, conform Bloomberg.

Băncile vor fi supuse unui singur standard de capital ce nu include doar cerinţele minime de capital, ci şi fiecare "buffer" pe care trebuie să-l constituie acestea luând în calcul importanţa lor sistemică.

În cazul în care băncile se vor plasa sub noul standard (care este mai ridicat faţă de cel precedent), ele pot fi forţate să ia măsuri mai agresive pentru acoperirea capitalului, a informat Banca Angliei (BoE) vineri, la prezentarea bilanţului referitor la sănătatea sectorului bancar în 2018.

Banca Angliei supune băncile britanice unui test care presupune acelaşi scenariu economic sever ca în 2017, care este mai dur decât criza financiară. Banca centrală ia în calcul, în acest scenariu, impactul Brexit-ului, o prăbuşire a pieţei din China şi amenzi mari pentru comportamentul neadecvat al băncilor.

Scopul repetării acestui scenariu este acela de a evalua impactul noilor standarde contabile IFRS 9 asupra băncilor, care sunt aplicate de la 1 ianuarie.

Ca în anii precedenţi, testul de stres din 2018 acoperă primii şapte mari creditori britanici: Barclays Plc, HSBC Holdings Plc, Lloyds Banking Group Plc, Societatea Nationwide Building, Royal Bank of Scotland Group Plc, Santander U.K. Plc şi Standard Chartered Plc.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Jurnal de criză

Zona euro amână eliberarea tranşei pentru Grecia
11 iun. 2018 V.R.


ERDOGAN VREA CONTROL SPORIT ASUPRA ECONOMIEILira turcească, în cădere
16 mai. 2018


Atena iese din bailout, însă doi din zece greci trăiesc în sărăcie extremă1
14 mai. 2018 A.V.


Încrederea în zona euro, la recordul minim al ultimelor 15 luni1
09 mai. 2018 V.R.


Autorităţile australiene vor sancţiuni dure pentru bănci4
24 apr. 2018 V.R.


FMI avertizează în privinţa protecţionismului comercial
12 apr. 2018 V.R.


237 TRILIOANE DE DOLARIDatoria globală, la nivel record în 20172
11 apr. 2018 A.V.


Creşte inflaţia în zona euro
05 apr. 2018 V.R.


BCE va finaliza în aprilie testele de stres ale băncilor din Grecia
04 apr. 2018 V.R.


China impune taxe vamale la peste o sută de produse din SUA
03 apr. 2018 V.R.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.