ÎN TIMP CE PSD, ALDE ŞI CCR VOR REVOCAREA LUI KOVESI

Americanii laudă lupta anticorupţie de la noi

19 iun. 2018 Anticorupţie
G.M.

În timp ce politicienii din coaliţia de guvernare critică activitatea DNA, Wess Mitchell, adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa, laudă performanţele luptei anticorupţie din ţara noastră.

"România a construit un sistem judiciar puternic şi instituţii anticorupţie la care victimele comunismului nici nu puteau să viseze. Vrem ca România să continue pe acest drum pentru binele cetăţenilor şi pentru modelul pe care ţara dumneavoastră îl reprezintă în regiune. Nu sunteţi singuri în lupta împotriva corupţiei. Aţi făcut paşi istorici. Ştiţi din comunism cât de periculoasă este corupţia. Lupta anticorupţie necesită legi şi un sistem judiciar bun", a spus, ieri, Wess Mitchell, care se află într-o vizită de lucrui în ţara noastră, citat de Agerpres.

Wess Mitchell urmează să aibă, astăzi, o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis. Oficialul american a participat, ieri, la un eveniment care a avut loc la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, unde a vorbit despre importanţa independenţei sistemului judiciar şi despre lupta anticorupţie.

Acesta a declarat că nu doreşte să se implice în politica şi dezbaterile interne din acest moment din România, dar a ţinut să precizeze că toţi aliaţii din NATO şi SUA susţin lupta anticorupţie.

"Nimeni nu este mai presus de lege, aceasta este esenţa Occidentului. Nu vrem să faceţi un pas înapoi", susţine Wess Mitchell.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Anticorupţie

Ministerul Justiţiei a retras cererea de extrădare emisă pe numele lui Sebastian Ghiţă
21 mar. T.T.


RAPORTUL CURŢII DE CONTURI PENTRU ANUL 2017 PRIVIND FINANŢELE LOCALE:Municipiul Bucureşti, campionul fraudării banilor publici
20 mar. George Marinescu


ICCJ admite contestaţia în anulare formulată de Alina Bica
19 mar. T.T.


ÎCCJ:Procurorul-şef adjunct al DNA a săvârşit abatere disciplinară
19 mar. T.T.


Cristian Rizea, condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare1
18 mar. T.T.


KOVESI, LA ICCJ: "CSM a stabilit că nu am comis nicio abatere disciplinară"
18 mar. T.T.


Josef Hornegger a recunoscut că a dat mită
15 mar. M.I.


DECIZIE CCR:Secţia de Investigare a Magistraţilor, constituţională
14 mar. I.Ghe.


Sindicaliştii din ANAF denunţă protocolul cu Parchetul General
14 mar. George Marinescu


Cererea Elenei Udrea de a primi azil politic în Costa Rica, respinsă
13 mar. P.E.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.