ÎN TIMP CE PSD, ALDE ŞI CCR VOR REVOCAREA LUI KOVESI

Americanii laudă lupta anticorupţie de la noi

În timp ce politicienii din coaliţia de guvernare critică activitatea DNA, Wess Mitchell, adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa, laudă performanţele luptei anticorupţie din ţara noastră.

"România a construit un sistem judiciar puternic şi instituţii anticorupţie la care victimele comunismului nici nu puteau să viseze. Vrem ca România să continue pe acest drum pentru binele cetăţenilor şi pentru modelul pe care ţara dumneavoastră îl reprezintă în regiune. Nu sunteţi singuri în lupta împotriva corupţiei. Aţi făcut paşi istorici. Ştiţi din comunism cât de periculoasă este corupţia. Lupta anticorupţie necesită legi şi un sistem judiciar bun", a spus, ieri, Wess Mitchell, care se află într-o vizită de lucrui în ţara noastră, citat de Agerpres.

Wess Mitchell urmează să aibă, astăzi, o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis. Oficialul american a participat, ieri, la un eveniment care a avut loc la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, unde a vorbit despre importanţa independenţei sistemului judiciar şi despre lupta anticorupţie.

Acesta a declarat că nu doreşte să se implice în politica şi dezbaterile interne din acest moment din România, dar a ţinut să precizeze că toţi aliaţii din NATO şi SUA susţin lupta anticorupţie.

"Nimeni nu este mai presus de lege, aceasta este esenţa Occidentului. Nu vrem să faceţi un pas înapoi", susţine Wess Mitchell.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

PENTRU NEAPLICAREA NORMELOR PRIVIND COMBATEREA SPĂLĂRII BANILOR,România trimisă în faţa Curţii de Justiţie a UE
20 iul. A.T.


Percheziţii la o instituţie publică într-un dosar de corupţie
19 iul. V.D.


Procurorul Lucian Onea, audiat la Parchetul General
17 iul. V.D.


Anca Jurma:"DNA trebuie să rămână o instituţie puternică"3
12 iul. V.D.


Liderul PSD Ionel Arsene, trimis în judecată
07 iul. R.G.


FEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN PENITENCIARE: "Statul cheltuieşte prea mult cu infractorii"
06 iul. G.M.


Fostul şef al Poliţiei Române, audiat la DNA
05 iul. V.D.


ANDREEA COSMA, LA PARCHETUL GENERAL: "Am venit să consult dosarul"
02 iul. V.D.


ÎCCJ: Alina Bica - achitată în dosarul ANRP1
29 iun. V.D.


DNA: Liviu Dragnea, mai mulţi ani de închisoare
29 iun. G.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.