ÎN TIMP CE PSD, ALDE ŞI CCR VOR REVOCAREA LUI KOVESI

Americanii laudă lupta anticorupţie de la noi

În timp ce politicienii din coaliţia de guvernare critică activitatea DNA, Wess Mitchell, adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa, laudă performanţele luptei anticorupţie din ţara noastră.

"România a construit un sistem judiciar puternic şi instituţii anticorupţie la care victimele comunismului nici nu puteau să viseze. Vrem ca România să continue pe acest drum pentru binele cetăţenilor şi pentru modelul pe care ţara dumneavoastră îl reprezintă în regiune. Nu sunteţi singuri în lupta împotriva corupţiei. Aţi făcut paşi istorici. Ştiţi din comunism cât de periculoasă este corupţia. Lupta anticorupţie necesită legi şi un sistem judiciar bun", a spus, ieri, Wess Mitchell, care se află într-o vizită de lucrui în ţara noastră, citat de Agerpres.

Wess Mitchell urmează să aibă, astăzi, o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis. Oficialul american a participat, ieri, la un eveniment care a avut loc la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, unde a vorbit despre importanţa independenţei sistemului judiciar şi despre lupta anticorupţie.

Acesta a declarat că nu doreşte să se implice în politica şi dezbaterile interne din acest moment din România, dar a ţinut să precizeze că toţi aliaţii din NATO şi SUA susţin lupta anticorupţie.

"Nimeni nu este mai presus de lege, aceasta este esenţa Occidentului. Nu vrem să faceţi un pas înapoi", susţine Wess Mitchell.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

Alin Şimota, trimis în judecată de DNA
10 sep. V.D.


JUSTIŢIEBorcea, acuzat că a "jucat" mai mult în deplasare cât a fost încarcerat
05 sep. D.N.


MINISTERUL COMUNICAŢIILOR ŞI SOCIETĂŢII INFORMAŢIONALE:Domeniile ''.ro'' vor fi şterse dacă mentenanţa nu este plătită 1
30 aug. V.D.


PÎCCJ a publicat trei protocoale de colaborare6
24 aug. F.C.


CERERE DE EXTRĂDARE FĂRĂ REZULTAT POZITIVMinisterul Justiţiei l-a favorizat pe inculpatul Sebastian Ghiţă12
24 aug. GEORGE MARINESCU


Gabriel Oprea, audiat la Parchetul General
23 aug. F.C.


SRI: Atacuri cibernetice de amploare în perioada iunie - august
19 aug. A.M.


MApN continuă programul de înzestrare a armatei
08 aug. GHE. I.


Listă deschisă pentru şefia DNA
07 aug. G.M.


ÎN AL TREILEA DOSAR DE CORUPŢIEMihail Vlasov, condamnat la 9 ani şi 10 luni de închisoare
06 aug. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.