ÎN TIMP CE PSD, ALDE ŞI CCR VOR REVOCAREA LUI KOVESI

Americanii laudă lupta anticorupţie de la noi

19 iun. Anticorupţie
G.M.

În timp ce politicienii din coaliţia de guvernare critică activitatea DNA, Wess Mitchell, adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa, laudă performanţele luptei anticorupţie din ţara noastră.

"România a construit un sistem judiciar puternic şi instituţii anticorupţie la care victimele comunismului nici nu puteau să viseze. Vrem ca România să continue pe acest drum pentru binele cetăţenilor şi pentru modelul pe care ţara dumneavoastră îl reprezintă în regiune. Nu sunteţi singuri în lupta împotriva corupţiei. Aţi făcut paşi istorici. Ştiţi din comunism cât de periculoasă este corupţia. Lupta anticorupţie necesită legi şi un sistem judiciar bun", a spus, ieri, Wess Mitchell, care se află într-o vizită de lucrui în ţara noastră, citat de Agerpres.

Wess Mitchell urmează să aibă, astăzi, o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis. Oficialul american a participat, ieri, la un eveniment care a avut loc la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, unde a vorbit despre importanţa independenţei sistemului judiciar şi despre lupta anticorupţie.

Acesta a declarat că nu doreşte să se implice în politica şi dezbaterile interne din acest moment din România, dar a ţinut să precizeze că toţi aliaţii din NATO şi SUA susţin lupta anticorupţie.

"Nimeni nu este mai presus de lege, aceasta este esenţa Occidentului. Nu vrem să faceţi un pas înapoi", susţine Wess Mitchell.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Anticorupţie

DUPĂ DENUNŢUL LUI GHIŢĂ ÎMPOTRIVA LUI KOVESI:Nicolae Popa a fost audiat la Parchetul General1
11 dec. M.I.


PERCHEZIŢII ÎN BUCUREŞTI ŞI ÎN CINCI JUDEŢE:Dosar de înşelăciune cu credite de nevoi personale1
05 dec. V.V.


ÎN DOSARUL CAZĂRMII CIUPERCEASCA, 4 ani de închisoare, în primă instanţă, pentru Andreea Cosma
05 dec. M.G.


ÎCCJ, DECIZIA NU ESTE DEFINITIVĂ:Andreea Cosma, condamnată la 4 ani de închisoare cu executare8
04 dec. V.D.


Arestul preventiv, prelungit pentru Elena Udrea şi Alina Bica1
04 dec. V.B.


Compania Hexi Pharma, trimisă în judecată de DNA
03 dec. I.I.


PRIMAR DIN JUDEŢUL IALOMIŢA,Arest la domiciliu pentru trafic de influenţă
03 dec. V.V.


Fostul şef al ASF Polonia, reţinut de Agenţia Anticorupţie
28 nov.


CSM, AVIZ NEGATIV PRIVIND REVOCAREA PROCURORULUI GENERALAugustin Lazăr: "Dosarul 10 august, adevăratul motiv al procedurii de revocare" 1
20 nov. George Marinescu


DIICOT:Tabloul semnat Picasso, găsit în România
19 nov. D.V.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.