ÎN TRIMESTRUL AL DOILEA

România şi Finlanda, singurele din UE cu scăderi ale numărului de angajaţi

16 sep. 2015 Companii-Afaceri

România şi Finlanda sunt singurele state din Uniunea Europeană care au înregistrat scăderi ale numărului de angajaţi în trimestrul al doilea faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de 1,6%, respectiv 0,7%, în timp ce, la nivelul UE, a avut loc o creştere de 0,9%, potrivit datelor Eurostat, citate de Mediafax.

Ţara noastră a înregistrat un declin al numărului de angajaţi şi în primul trimestru, de 1,7%, raportat la perioada ianuarie-martie 2014.

În zona euro, numărul persoanelor care deţin locuri de muncă a avansat cu 0,8% în trimestrul al doilea, comparativ cu intervalul similar din 2014.

În primul trimestru, Uniunea Europeană a consemnat o creştere de 1% a numărului de angajaţi, iar zona euro - de 0,8%, raportat la primele trei luni ale anului trecut.

Cele mai mari creşteri raportate la trimestrul al doilea din 2014 au fost înregistrate în Irlanda (3%), Spania (2,9%), Luxemburg (2,5%) şi Ungaria (2,4%).

Eurostat estimează că, în trimestrul al doilea, 228,8 milioane de persoane deţineau un loc de muncă în UE, dintre care 151 de milioane în zona euro. Datele sunt ajustate la factorii sezonieri.

Comparativ cu primul trimestru al acestui an, numărul de angajaţi din zona euro a urcat cu 0,3%, iar cel din UE - cu 0,2%.

Portugalia şi Grecia au înregistrat cele mai mari creşteri ale numărului de angajaţi comparativ cu primul trimestru - de 1,3%, respectiv 1,2%, urmate de Irlanda şi Spania (0,9%), Estonia (0,8%) şi Luxemburg şi Slovacia (0,7%).

Scăderi au fost consemnate în Finlanda (-0,3%), Marea Britanie (-0,2%), Bulgaria şi Lituania (-0,1%).

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Piaţa IT din România a crescut cu 14-15%, anul trecut
24 apr. A.G.


Preluarea A&D Pharma de către Glebi Holdings a fost autorizată de Consiliul Concurenţei
24 apr.


INVESTIŢIE DE 20 DE MILIOANE DE EURO LA TÂRGOVIŞTEAnsamblul rezidenţial Class Park va fi gata în 2021
24 apr. R.R.


PENTRU EXTINDEREA REŢELEI SUBTERANE DE FIBRĂ OPTICĂ,Netcity Telecom a luat o facilitate de credit de 10 milioane euro
24 apr. C.P.


UN NOU IMPAS ÎN DERULAREA CONTRACTULUI DE TERMINALE LOTERISTICEPeste jumătate din managerii zonali ai Loteriei refuză să recepţioneze noile echipamente
24 apr. Ancuţa Stanciu


PENTRU 2018,Magazinul de echipamente sportive "Maia Outdoor" vizează afaceri mai mari cu 30%
24 apr. A consemnat ADELINA TOADER


PENTRU ASIGURAREA UNEI SALARIZĂRI ECHITABILE ÎN SISTEMUL SANITAR,Sanitas: "Legea salarizării ar trebui obligatoriu completată şi îmbunătăţită"
24 apr.


ANRE, ANRM şi ACROPO, interpelate cu privire la bugetele de salarii
24 apr. A.A.


"Conted" Dorohoi îşi propune să treacă pe profit, anul acesta
24 apr. A.A.


RAPORT 2017THR Marea Neagră se va orienta către turismul balnear şi de agrement
24 apr. A.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.