Gala BURSA 2018

ÎN TRIMESTRUL AL TREILEA

Profitul BMW - în scădere cu 24%, din cauza tensiunilor comerciale globale

08 nov. Internaţional
F.A.

Profitul trimestrial net al Bayerische Motoren Werke AG (BMW) a scăzut cu 24%, deoarece grupul auto german a fost afectat de tensiunile comerciale globale, a cheltuit mai mult cu noile tehnologii, iar vânzările au fost influenţate de introducerea procedurilor mai stricte de testare a poluării (WLTP), transmite presa străină, conform Agerpres.

În trimestrul al treilea din 2018, profitul net a scăzut la 1,4 miliarde de euro (1,6 miliarde de dolari), de la 1,84 miliarde de euro în perioada similară din 2017, în timp ce veniturile au urcat cu 4,7%, la 24,7 miliarde de euro.

Grupul auto german a anunţat majorarea investiţiilor în noile tehnologii, cum ar fi vehiculele electrice şi autonome, care ar urma să tranforme industria în următorii ani. Cheltuielile de cercetare-dezvoltare (R&D) au urcat cu 400 de milioane de euro în primele nouă luni din acesta an, la 3,8 miliarde de euro, şi vor totaliza 7% din vânzări în 2018.

Profitul operaţional a scăzut cu 26,8% în trimestrul trei din 2018, la 1,75 miliarde de euro (două miliarde de dolari), din cauza tensiunilor comerciale globale, a anunţat miercuri compania. Declinul profitului este mai semnificativ decât estimau analiştii, respectiv 1,8 miliarde de euro.

Acţiunile BMW au scăzut, ieri, cu 1,9%, la 75,44 euro, la Bursa de la Frankfurt.

Marja de profit la divizia auto (care include brandurile BMW, Mini şi Rolls-Royce) a scăzut la 4,4% în trimes-trul al treilea din 2018, de la 8,6% în perioada similară din 2017 şi mult sub ţinta companiei, de 8 - 10%.

Luna trecută, directorul general al BMW, Nicolas Peter, a avertizat că firma se aşteaptă la câştiguri mai mici în 2019, cu până la o jumătate de miliard de euro (579 milioane de dolari), dacă tarifele vamale dintre SUA şi China rămân în vigoare.

Tarifele vamale dintre SUA şi China au afectat exporturile de SUV-uri BMW de la fabrica sa din Spartanburg, Carolina de Sud, către statul asiatic, ceea ce a afectat rezultatele cu aproape 300 milioane de euro, a declarat Peter. Acesta a adăugat: "Dacă tarifele rămân în vigoare în 2019, impactul pe anul viitor va fi de o jumătate de miliard de euro".

În septembrie, producătorul german de maşini de lux şi-a înrăutăţit estimările privind profitul înainte de taxe din acest an şi marja de profit, pe fondul disputei comerciale şi a războiului preţurilor în industria auto. Escaladarea tensiunilor comerciale la nivel global, care au dus la majorarea tarifelor de import, sporesc incertitudinile de pe piaţa auto. Prin urmare, profitul înainte de taxe din acest an ar urma să scadă moderat şi nu să rămână la nivelul de anul trecut, a anunţat BMW. La divizia auto, marja de profit ar urma să fie de minimum 7% în 2018, faţă de ţinta grupului de cel puţin 8-10%.

În primele nouă luni din acest an, vânzările grupului BMW au urcat cu 1,3% pe plan global, la 1,83 milioane de unităţi. În septembrie, livrările au scăzut cu 0,8%, la 237.781 vehicule, din cauza concurenţei intense în urma noilor proceduri mai stricte de testare a poluării (WLTP).

Toţi producătorii trebuie să îşi testeze vehiculele utilizând WLTP, înainte ca acestea să fie puse în vânzare. Însă, noua procedură armonizată la nivel mondial de testare a vehiculelor uşoare (WLTP), bazată pe date obţinute în condiţii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, întârziind certificarea oficială şi vânzările.

Brandul BMW a raportat un avans al livrărilor de 1,9% în primele nouă luni din acest an, la 1,56 milioane de unităţi, în timp ce luna trecută livrările au urcat cu 0,8%, la 200.710 vehicule.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Wall Street a deschis mixt
14 nov. E.M.


Cehia respinge tratatul ONU privind migraţia
14 nov. A.P.


Bursele asiatice închid în teritoriu negativ
14 nov. E.M.


Opozantul Navalnîi, autorizat să plece din Rusia la CEDO
14 nov. V.D.


Italia a retrimis UE proiectul de buget pentru 2019
14 nov. V.D.


Bursele europene au deschis în scădere
14 nov. E.M.


Melania îi cere lui Trump destituirea unui lider al NSC
14 nov. F.B.


Wall Street a închis negativ
14 nov. S.I.


LA MIJLOCUL ŞEDINTEŢI:Bursele asiatice erau în teritoriu negativ
14 nov. S.I.


Germania investeşte 3 miliarde în dezvoltarea inteligenţei artificiale
14 nov. M.F.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.