ÎN TRIMESTRUL ÎNTÂI DIN 2018:

Grupul Telekom Romania, venituri de 226,5 milioane de euro

10 mai. Companii-Afaceri
A.T.

Grupul de companii Telekom Romania a înregistrat, în primul trimestru al anului curent, venituri consolidate în valoare de 226,5 milioane de euro şi un profit EBITDA ajustat de 33,1 milioane de euro, anunţă un comunicat al companiei.

Veniturile Telekom Romania Communications au scăzut în trimestrul întâi din 2018 cu 4,7%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la valoarea de 136,7 milioane euro, în timp ce EBITDA ajustată a fost de 17,1 milioane euro, cu 20,1% mai mică de la un an la altul, potrivit companiei.

Datele arată că numărul clienţilor pentru serviciile integrate fix-mobil a crescut cu 38% în primul trimestru al anului, faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 550.000.

O uşoară creştere a fost înregistrată în acest prim trimestru din 2018 şi pe segmentul clienţilor de servicii de televiziune, cu 0,4%, ajungând la 1,46 milioane, cu venituri aferente mai scăzute cu 5% de la un an la altul, conform datelor prezentate.

Compania mai transmite că serviciile Internet TV (IPTV) au înregistrat o creştere de 24% a numărului de clienţi în primul trimestru al acestui an faţă de primul trimestru al anului trecut.

Telekom Romania Communications precizează: "În T1 2018 Telekom Romania Communications a raportat 1,17 milioane de clienţi broadband (fix, şi mobil), în scădere cu 0,8% faţă de primul trimestru al anului trecut. Veniturile corespondente au scăzut cu 9% în T1 2018 faţă de T1 2017. Utilizatorii de voce (fixă şi mobilă) au ajuns la 2,09 milioane la finalul primelor trei luni ale anului curent, în scădere cu 1,6% faţă de T1 2017. Acest rezultat s-a reflectat în venituri mai mici cu 19% generate de serviciile de voce fixă, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut".

Telekom Romania Mobile Communications a înregistrat, în primul trimestru al anului, venituri totale de 121,3 milioane euro, mai mari cu 12,5% faţă de perioada similară a anului trecut, în special datorită veniturilor mai ridicate din segmentul postpaid şi din vânzarea de echipamente, transmite compania.

La sfârşitul lunii martie, baza totală de clienţi ai Telekom Romania Mobile Communications era de 4,7 milioane, în scădere cu 6,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în principal ca urmare a eliminării SIM-urilor prepaid inactive, potrivit companiei.

Segmentul postpaid a continuat să se consolideze, ajungând la 35% din baza totală de clienţi. Numărul total al clienţilor din segmentul business a crescut cu 2,3% în primul trimestru al anului faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele companiei.

EBITDA ajustată a crescut în primul trimestru al anului cu 1,9% faţă de aceeaşi perioadă din 2017, ajungând la 16 milioane euro.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

PENTRU ACEST AN,Alum a pregătit 59 milioane de lei pentru investiţii
20 iul. A.I.


Daniel DăianuCe arată decizia privind Bulgaria?1
20 iul. Daniel Dăianu


VREI CA STATUL SĂ ÎŢI GARANTEZE CREDITUL? DAI ŞPAGĂ!"Prima Casă", în atenţia Parchetului General1
20 iul. G.M.


CU MOARTEA PRE MOARTE ZBURÂNDAripile frânte ale aviaţiei militare
20 iul. George Marinescu


Tinerii fug de agricultură
20 iul. Octavian Dan


TUI Travel Center: Peste 80% dintre turiştii care au vouchere de vacanţă vor la mare în vârf de sezon2
20 iul. A.T.


ROMPETROL:Prima benzinarie din Romania alimentata din surse regenerabile
19 iul. A.M.


Volvo mizează pe un nou record de vânzări
19 iul. V.D.


ANUL TRECUT:Germanii de la Elektrobit, afaceri de 8 milioane de euro la Braşov
19 iul. OVIDIU VRÂNCEANU


CU O INVESTIŢIE DE 30.000 DE EUROSTROP Concept mizează pe cosmetica organică
19 iul. A consemnat ADELINA TOADER

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.