ÎN TRIMESTRUL ÎNTÂI DIN 2018:

Grupul Telekom Romania, venituri de 226,5 milioane de euro

10 mai. Companii
A.T.

Grupul de companii Telekom Romania a înregistrat, în primul trimestru al anului curent, venituri consolidate în valoare de 226,5 milioane de euro şi un profit EBITDA ajustat de 33,1 milioane de euro, anunţă un comunicat al companiei.

Veniturile Telekom Romania Communications au scăzut în trimestrul întâi din 2018 cu 4,7%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la valoarea de 136,7 milioane euro, în timp ce EBITDA ajustată a fost de 17,1 milioane euro, cu 20,1% mai mică de la un an la altul, potrivit companiei.

Datele arată că numărul clienţilor pentru serviciile integrate fix-mobil a crescut cu 38% în primul trimestru al anului, faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 550.000.

O uşoară creştere a fost înregistrată în acest prim trimestru din 2018 şi pe segmentul clienţilor de servicii de televiziune, cu 0,4%, ajungând la 1,46 milioane, cu venituri aferente mai scăzute cu 5% de la un an la altul, conform datelor prezentate.

Compania mai transmite că serviciile Internet TV (IPTV) au înregistrat o creştere de 24% a numărului de clienţi în primul trimestru al acestui an faţă de primul trimestru al anului trecut.

Telekom Romania Communications precizează: "În T1 2018 Telekom Romania Communications a raportat 1,17 milioane de clienţi broadband (fix, şi mobil), în scădere cu 0,8% faţă de primul trimestru al anului trecut. Veniturile corespondente au scăzut cu 9% în T1 2018 faţă de T1 2017. Utilizatorii de voce (fixă şi mobilă) au ajuns la 2,09 milioane la finalul primelor trei luni ale anului curent, în scădere cu 1,6% faţă de T1 2017. Acest rezultat s-a reflectat în venituri mai mici cu 19% generate de serviciile de voce fixă, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut".

Telekom Romania Mobile Communications a înregistrat, în primul trimestru al anului, venituri totale de 121,3 milioane euro, mai mari cu 12,5% faţă de perioada similară a anului trecut, în special datorită veniturilor mai ridicate din segmentul postpaid şi din vânzarea de echipamente, transmite compania.

La sfârşitul lunii martie, baza totală de clienţi ai Telekom Romania Mobile Communications era de 4,7 milioane, în scădere cu 6,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în principal ca urmare a eliminării SIM-urilor prepaid inactive, potrivit companiei.

Segmentul postpaid a continuat să se consolideze, ajungând la 35% din baza totală de clienţi. Numărul total al clienţilor din segmentul business a crescut cu 2,3% în primul trimestru al anului faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele companiei.

EBITDA ajustată a crescut în primul trimestru al anului cu 1,9% faţă de aceeaşi perioadă din 2017, ajungând la 16 milioane euro.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

MARTIN MOISE (PATRES):Impozitarea cifrei de afaceri va declanşa o criză1
19 dec. A.I.


OPINIIReclama prea agresivă pentru monedele virtuale poate avea în spate o fraudă
19 dec. Cristian Dogaru 


DUPĂ ARESTAREA FONDATORULUI EXCHANGE-ULUI DE CRIPTOMONEDE DIN CLUJANDONE:"Blocarea activităţii Coinflux nu va afecta celelalte exchange-uri de criptomonede"
19 dec. M.G.


MIRELA CRIVAT, SANOTECHNICK ROMANIA:"Piaţa autohtonă a echipamentelor sanitare se ridică la 30-40 de milioane euro"
19 dec. A consemnat ADELINA TOADER


PETRE STROE, MET ENERGY ROMÂNIA:"Energia electrică va fi mai scumpă cu 40%, anul viitor"
19 dec. A.I.


DAN STĂNCESCU, CEO ADEPLAST:"Legislativul să implementeze programe care să conducă la o stopare a exodului românilor"
19 dec. A consemnat Octavian Dan


ELECTRICA SA:Willem Schoeber va renunţa la funcţia de membru al Consiliului de Administraţie
18 dec. I.M.


Skoda este şi în acest an cel mai mare exportator al Cehiei
18 dec. M.I.


GEORGICĂ SEVERIN:Ca ministru, am primit o locuinţă de la RA APPS
18 dec. M.T.


PÂNĂ ÎN 2021:Airbus va construi o fabrică de elicoptere în Ungaria
18 dec. I.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.