ÎN TRIMESTRUL TREI,

Profitul Daimler a scăzut, dar vânzările au depăşit estimările

21 oct. 2017 Internaţional
C.V.
Profitul Daimler a scăzut, dar vânzările au depăşit estimările

Producătorul auto german Daimler AG a raportat ieri scăderea profitului net în trimestrul trei din acest an deoarece costurile legate de restructurare şi de rechemările la service au compensat majorarea vânzărilor, transmit agenţiile MarketWatch, Bloomberg şi Reuters, citate de Agerpres.

Profitul net s-a situat la 2,18 miliarde de euro (2,58 miliarde de dolari) în perioada iulie-septembrie 2017, de la 2,60 miliarde de euro în trimestrul trei din 2016, în timp ce profitul ajustat înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) a scăzut cu 14%, la 3,46 miliarde de euro (4,08 miliarde de dolari), sub estimările analiştilor, de 3,5 miliarde de euro.

Vânzările în trimestrul trei din 2017 au depăşit estimările, ajungând la 40,81 miliarde de euro, de la 38,60 miliarde de euro în perioada iulie-septembrie 2017, în timp ce analiştii se aşteptau la 40,64 miliarde de euro.

Marja de profit s-a redus la 9,2% în trimestrul trei din 2017, de la 11,8%.

Daimler, care produce maşinile Mercedes-Benz, şi-a confirmat prognozele pentru 2017, când se aşteaptă la un avans semnificativ al vânzărilor, la o creştere a EBIT la majoritatea subsidiarelor şi la un uşor declin la divizia de camioane.

Daimler a informat că în trimestrul trei din 2017 a cheltuit aproximativ 220 de milioane de euro pentru a moderniza în Europa peste trei milioane de vehicule Mercedes cu motor diesel, pentru a reduce poluarea.

Luni, Daimler a demarat un proces de implementare a unei noi structuri organizaţionale, conform căreia divizia de automobile Mercedes-Benz şi cea de camioane şi autobuze vor deveni entităţi independente din punct de vedere legal sub acoperişul Daimler, o mutare care a dat naştere la speculaţii referitoare la o eventuală divizare a grupului.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

BURSELE DIN LUMEPieţele europene, stimulate de rezultatele companiilor
19 oct. A.V.


UE solicită explicaţii Italiei pentru derapajul său bugetar
18 oct. T.T.


Bursele europene au închis în scădere
18 oct. I.I.


Iohannis, la reuniunea Consiliului European de toamnă
18 oct. T.T.


Hackerii, autorii atacului cibernatic ce a vizat Facebook
18 oct. V.I.


Putin susţine că ISIS a luat 700 de ostatici
18 oct. T.T.


Autorităţile din Belgia şi Franţa sechestrează camioane româneşti
18 oct. T.I.


Wall Street a deschis în scădere
18 oct. I.L.


Evaziune fiscală de miliarde de euro în Europa3
18 oct. Teona Tomoiagă


OMC: Milioane de locuri de muncă, pierdute din cauza războaielor comerciale
18 oct. E.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.