Grigore Filip a cumpărat peste 50.000 de acţiuni Aerostar 9

19 sep. 2019 Piaţa de Capital
M.G.
Grigore Filip
Grigore Filip

Grigore Filip, directorul general al Aerostar Bacău (ARS) a achiziţionat, în şedinţele de tranzacţionare din 18 şi 19 septembrie, 50.216 de acţiuni ARS pentru suma totală de 251.080 de lei, reiese din raportările companiei la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, directorul Aerostar a cumpărat un pachet de 45.216 de acţiuni ARS în şedinţa de ieri, la preţul unitar de 5 lei, pentru suma de 226.080 de lei, iar în şedinţa de astăzi a achiziţionat alte 5.000 de titluri ale companiei din industria aeronautică, la un preţ identic precum cel din ziua precedentă, pentru suma de 25.000 de lei. Schimburile au avut loc prin piaţa principală a BVB.

Aerostar a raportat un profit net de 28,74 milioane de lei pentru primele şase luni ale acestui an, în scădere cu 36,9% faţă de cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului 2018, în contextul în care afacerile s-au cifrat la circa 176,78 milioane de lei, în creştere cu 10,4%, potrivit raportului companiei.

La data de 30 iunie, Iarom Bucureşti deţinea 71,3% din producătorul de componente pentru industria aeronautică din Bacău, în timp ce SIF Moldova (SIF2) avea 15,05%.


Opinia cititorului: 9
1.   fără titlu
mesaj trimis de Ion în data de 20.09.2019, 03:51

De unde are bani? Conduce firma asta de stat cam ineficienta (desi mai eficienta ca altele) din 1998, asta e clar si nu e bine, dar banuiesc ca nu tine post negru si nu locuieste pe strada sau merge cu bicicleta. Nu e vreun conflict de interese sa cumpere directorul general care e si presedinte al boardului ?!) atatea actiuni la propria firma?

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 20.09.2019, 05:06

nu daca raporteaza ca a cumparat / vindut. ce conflict sa fie?

1.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 20.09.2019, 08:01

Este foarte bine , mai cititi despre piata de capital cel ce cumpara actiuni unde conduce ibseamna ca are incredere in proptia companie, este un semn bun!

1.3.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
mesaj trimis de STATY în data de 20.09.2019, 11:10

NU MAI ESTE DE MULTI ANI , FIRMA DE STAT !!! AEROSTARUL , E CUMPARATA DE EL INSUSI , SI DE INCA 2 INGINERI , SPECIALISTI IN DOMENIUL AVIATIC ; DADEA DE MULT FALIMENT , DACA RAMANEA IN MANA STATULUI ROMAN !!! EL ESTE , DE FAPT , FIRMA ''''''' IAROM BUCURESTI '''''''' ; DE UNDE A AVUT BANI , EL SI CEILALTI 2 , CA SA CUMPERE 71.3 % DIN AEROSTAR ??? N-AS STII SA VA RASPUND , DAR ACTIUNEA ASTA , O RECOMAND IN PORTOFOLIU DE ACTIUNI , AL ORISICARUI INVESTITOR , NU SPECULATOR !!! EU INSUMI , AM ACTIUNI AEROSTAR , CUMPARATE DE MULTI ANI , AM 1 CASTIG , IN MOMENTUL DE FATA , DE 583 % ; DIVIDENDELE SANT MICI , PENTRU CA AU CHELTUIELI FOARTE MARI , CU INVESTITIILE DE MODERNIZARE SI EXTINDERE , ESTE 1 ACTIUNE DE VIITOR , PERSONAL , NU LE-AS VINDE , LA NICI 1 PRET ; UN SINGUR LUCRU , LE-AR TREBUI , CA SA FIE 1 AFACERE COMPLETA : 1 SECTIE , PENTRU PIESE DE ELICOPTERE , CA SA FACA COMPETITIE IAR-ului , SI TURBOMECANICII !!! DAR , ASTA ESTE , DOAR , PAREREA MEA !!! EU SANT EU , SI EI SANT EI !!!

1.4.   Aerostar e o poveste de succes (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 20.09.2019, 11:22

Aerostar e o firma private, nu de stat, daca era de stat dadea faliment pana acum, este un exemplu de companie care merge excellent datorita in primul rand a unui management performant. Dl Filip a fost in toti anii astia un noroc pentru Aerostar

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 20.09.2019, 16:30

Pentru acuratețea actului jurnalistic și pentru o informare corecta a investitorilor, cele două tranzacții au fost una în 19 august și cea de a doua în 18 septembrie după cum se poate observa pe site-ul companiei ori pe cel al BVB.

2.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
mesaj trimis de STATY în data de 22.09.2019, 10:58

LA 1 MOMENT DAT , CEI 3 INGINERI , CARE CONTROLEAZA AEROSTAR , FILIP , DAMASCHIN SI TONCEA , CACI EI SANT DE FAPT , FIRMA IAROM BUCURESTI , AU FACUT 1 ANUNT PUBLIC , CA DACA ESTE POSIBILA 1 SCOATERE LA VANZARE A CELORLALTE SOCIETATI DE STAT , DIN DOMENIUL AVIATIC , EVENTUALE ANUNTURI DE PRIVATIZARE A AVIOANE CRAIOVA , ROMAERO , etc , etc , AR FI DISPUSI SA PARTICIPE , LA O EVENTUALA LICITATIE ; DAR , IN TIMP , LOVINDU-SE DE REZISTENTA CUMPLITA , A DIVERSELOR MAFII ALE STATULUI , DIN ACEST DOMENIU , AU RENUNTAT !!! ACESTE SOCIETATI , SANT JUMULITE , IN MOD SALBATIC , DE CONDUCERILE LOR , VENITE CU CARNETE DE PARTID , SI FARA CUNOSTINTE , IN DOMENIU !!!

3.   Masura de avarie
mesaj trimis de Costel în data de 29.09.2019, 12:54

In primul trimestru scaderea profitului a fost de 28% iar pe 6 luni 37% . Asta insemnand ca in al doilea trimestru scaderea a fos de aprox. 50%. Este defapt un dezastru iar cumpararea de actiuni este o solutie de avarie pentru a opri o cadere abrupta pe bursa.

3.1.   Aerostar, Companie Națională de Viitor (răspuns la opinia nr. 3)
mesaj trimis de Arhip Ion în data de 13.12.2019, 20:13

Pacat ca o industrie de traditie a municipiului Bacău asa cum este Aerostar se balăcareste pe acțiuni, dividende , manipulări finaciare, calcule, socoteli şi nu se merge pe esența, adica pe ceea ce însemnează fenomenul numit aeronautică şi importanța lui, nu neaparat valoarea economic-financiară cât în puterea şi valoarea industriala de viitor în ceea ce priveşte, apărarea, transportul si folosul plurivalent în multe alte domenii. Discutăm şi facem analize de speculă financiară şi uităm că de fapt aviația a adus viitorul, si mai mult decat atat, speranța într-o lume mai buna unde imposibilul devenea posibil si visele deveneau realități.

Sper ca dl. Director General Grigorie Filip si ceilalți implicați să aibă intenții bune lasând urmaşilor o moştenire bogata, aşa cum a fost, este astăzi si va trebui să fie Aerostar.

E nevoie de oameni de caracter, puternici, vizionari şi întreprinzători, care să ofere acestui grup o dinastie şi un viitor de maxima concurența cu alte industrii aeronautice făcându-se util atât pe piața națională dar mai ales pe cea internațională. Cu alte cuvinte să devină pe viitor o putere şi o forța industrială economică. Cheia este scrisă în însăşi mottoul lor: "Performanță şi Profesionalism ! şi aş mai continua eu cu, Credință, Voință, Excelsior ! 

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Indicii BVB au deschis în scădere
05 iun. S.B.


ÎNCEPÂND DE ASTĂZIObligaţiunile Norofert se tranzacţionează la BVB
05 iun. A.I.


BVBBET urcă peste nivelul de 9.000 de puncte
05 iun. A.I.


LAURIAN LUNGU, CPAG:"Aducerea deficitului sub 3% va dura minimum doi-trei ani şi va necesita creşteri de taxe"11
05 iun. MIHAI GONGOROI


Directoratul lui Moldovan revocă decizia directoratului anterior, prin care a fost suspendat contractul de mandat al lui Frăţilă1
04 iun. M.G.


Dan Steel Group a intrat în insolvenţă, ieri
04 iun. A.I.


Instanţa respinge cererea de ordonanţă preşedinţială pentru suspendarea deciziilor AGA, prezidată de Ciurezu6
04 iun. A.I.


LA MIJLOCUL SEDINŢEI:Lichiditate de 4,20 milioane de euro pe BVB
04 iun. G.U.


LA TREI LUNI DE LA LISTAREA COMPANIEI Obligaţiunile Norofert intră la tranzacţionare la BVB, începând de mâine2
04 iun. A.I.


Euro s-a depreciat la 4,8387
04 iun. A.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.