ÎNCEPÂND DE ASTĂZI

Impact demarează un program de răscumpărare pentru cel mult 3,64% din companie

13 iul. Piaţa de Capital
A.I.

Impact Developer & Contractor (IMP) va demara, începând de astăzi, un program de răscumpărare pentru cel mult zece milioane de acţiuni proprii, reprezentând maximum 3,64% din capitalul social al companiei, se arată într-un raport al dezvoltatorului imobiliar remis la finele săptămânii trecute Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Preţul de achiziţie al acţiunilor va fi de cel puţin 0,5 lei/titlu şi un preţ maxim egal cu valoarea cea mai mică dintre (a) 2,5 lei/titlu şi (b) valoarea cea mai mare dintre preţul ultimei tranzacţii independente şi preţul cel mai ridicat din momentul respectiv al ofertei de achiziţionare.

Acţiunile, ce vor fi răscumpărate prin Swiss Capital, vor fi folosite parţial pentru alocarea către angajaţii şi/sau administratorii şi/sau directorii societăţii, şi parţial în scopul anulării lor pentru reducerea capitalului social al Impact.

Operaţiunea de piaţă a fost aprobată de acţionarii companiei în data de 28 aprilie a acestui an şi se va derula pentru o perioadă de cel mult 18 luni de la data publicării hotărârii acţionarilor în Monitorul Oficial.

Impact nu va putea achiziţiona mai mult de 44.482 de acţiuni zilinic, cantitate ce va fi menţinută pe toată durata derulării programului.

La începutul acestei luni, dezvoltatorul imobiliar a finalizat programul de răscumpărare demarat în 22 iulie 2019, tot pentru zece milioane de acţiuni, preţul mediu pe titlu plătit de companie fiind de 1,371127 lei.

După primele trei luni ale anului curent, veniturile realizate de Impact din vânzarea proprietăţilor au fost de 23,06 milioane de lei, cu 55% sub cele din primul trimestru al anului trecut, în timp ce profitul net s-a prăbuşit de la 11,99 milioane lei în perioada ianuarie - martie 2019, la 0,63 milioane lei, în acelaşi interval din 2020.

Acţionarul majoritar al Impact Developer & Contractor este Gheorghe Iaciu, cu o deţinere de 56,82% din companie, în timp ce Adrian Andrici are 15,43% din capitalul companiei.

La ultimul preţ al acţiunii IMP de săptămâna trecută, de 1,49 lei, capitalizarea companiei este de 408,92 milioane de lei.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

IULIE FINANCIARDeclin pe linie pentru indici, la BVB
11 aug. Andrei Iacomi


BVBÎnchideri pozitive pentru indici într-o zi în care rulajul a fost tractat de oferta de obligaţiuni a Guvernului
11 aug. Mihai Gongoroi


OPINIIDe ce a întârziat atât listarea titlurilor de stat la bursă?
11 aug. CRISTIAN DOGARU


Indicii bvb au închis în creştere3
10 aug. A.P.


Indicii BVB au deschis în apreciere
10 aug. A.B.


ANALIŞTI:"Programul Fidelis - pas înainte pentru piaţa de capital"
10 aug. Andrei Iacomi


SIF3 vrea schimbarea formei de administrare la Transilvania Leasing şi Credit IFN
10 aug. A.I.


ASF l-a amendat pe preşedintele Electroargeş cu 60.000 lei 1
10 aug. A.I.


BVBRulaj de 30,9 milioane lei, sub media zilnică a anului
10 aug. A.I.


Manipularea de la SIF Banat Crişana a fost intenţionată63
10 aug. MAKE

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.