ÎNCEPÂND DE ASTĂZI

Obligaţiunile Qualitance intră la tranzacţionare la BVB

31 mar. Piaţa de Capital
ANDREI IACOMI
Obligaţiunile Qualitance intră la tranzacţionare la BVB

Titlurile au o valoare nominală de 500 de euro, scadenţa de trei ani şi o dobândă fixă de 5% pe an, cu posibilitatea de rambursare anticipată 

Obligaţiunile corporative emise de dezvoltatorul de software Qualitance, denominate în euro, vor intra la tranzacţionare începând de astăzi, prin Sistemul Multilateral (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), se arată într-o notificare a emitentului postată pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Obligaţiunile au fost vândute în luna decembrie a anului trecut, către 59 de investitori, dintre care 58 persoane fizice şi o persoană juridică, printr-un plasament privat intermediat de casa de brokeraj Tradeville, suma totală a subscrierilor fiind de 1,5 milioane de euro. Titlurile au o valoare nominală de 500 de euro, scadenţa de trei ani şi o dobândă fixă de 5% pe an, plătibilă semestrial, cu posibilitatea de rambursare anticipată.

Radu Constantinescu, co-fondator şi managing partner Qualitance a declarat: "În 2020, ne concentrăm să extindem portofoliul cu noi clienţi, mai cu seamă din sectorul financiar, oil & gas şi energetic şi să punem în valoare modelul de afaceri care ne defineşte cel mai bine - Business 5.0 - prin care construim şi scalăm business-uri digitale, axându-ne atât pe dezvoltare accelerată de soluţii digitale, cât şi pe strategii de inovaţie, product design, marketing şi user experience. Totodată, în această perioadă dificilă la nivel uman, social şi economic, ne propunem să susţinem o serie de iniţiative în sprijinul comunităţii şi să le oferim stabilitate şi rezolvări digitale rapide tuturor clienţilor şi partenerilor noştri".

Radu Hanga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB, a spus: "Runda de finanţare derulată de QUALITANCE prin emisiunea de obligaţiuni ne bucură din mai multe motive. În primul rând, pentru că este o dovadă în plus că piaţa de capital este un mecanism fiabil de finanţare a companiilor cu perspective serioase de dezvoltare, în al doilea rând, pentru că este vorba despre un dezvoltator român de software şi, nu în ultimul rând, pentru că este una dintre companiile finaliste alte programului Made in Romania, derulat de BVB pentru promovarea şi susţinerea dezvoltării companiilor antreprenoriale româneşti. Suntem convinşi că exemplul Qualitance şi al celorlalte companii de IT listate pe piaţa AeRO vor fi urmate şi de alte companii din domeniul tehnologiei care sunt în căutarea finanţării pentru dezvoltare".

Qualitance este o companie internaţională de tehnologie şi inovaţie care creează produse şi business-uri digitale pentru organizaţii globale şi startup-uri. Compania a fost înfiinţată în 2007 şi are aproximativ 200 de angajaţi în birourile din Bucureşti, San Francisco, New York, Londra şi Sydney.

Qualitance deţine câte 99% din capitalul social al celor două subsidiare din afara ţării noastre, în Statele Unite şi Australia.

Compania mamă şi cele două subsidiare au încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri preliminară cumulată de 51,5 milioane lei, din care 48,7 milioane lei reprezintă veniturile Qualitance România, 2,4 milioane lei sunt venituri ale Qualitance Australia şi 0,4 milioane lei venituri ale Qualitance US, ţinând cont de eliminarea tranzacţiilor realizate între cele trei companii. Cifra de afaceri preliminară este cu 1% peste nivelul de la finalul anului 2018.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

PENTRU INVESTIŢII ÎN STRĂINĂTATEArabia Saudită îşi întăreşte fondul suveran cu 40 miliarde de dolari
30 mai. A.I.A.


TeraPlast renunţă la disponibilizarea a 8,9% din forţa de muncă
30 mai. I.A.


Indicii BVB au închis în teritoriu negativ2
29 mai. A.M.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 3,20 milioane de euro pe BVB
29 mai. M.A.


Indicii BVB au deschis în scădere
29 mai. S.B.


ADRIAN TĂNASE, BURSA DE VALORI BUCUREŞTI:"Ne dorim ca piaţa de derivate să fie funcţională în 2022"14
29 mai. Andrei Iacomi


BVBLichiditate de 34,2 milioane de lei, sub media zilnică a anului
29 mai. Andrei Iacomi


DUPĂ PRIMELE TREI LUNI ALE ANULUIVenituri în scădere cu 16%, pentru Chimcomplex
29 mai. A.I.


Florin Pogonaru deţine 10% din Prodplast1
29 mai. Andrei Iacomi


SIF Oltenia controlează 5% din SIF Banat-Crişana2
28 mai. Andrei Iacomi

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.