Începe judecata fostului ministru de interne pentru uciderea din culpă a poliţistului Gigină 3

10 iul. 15:10 Anticorupţie
A.P.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis, joi începerea judecăţii în cazul fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, pentru uciderea din culpă a motociclistului de la Poliţia Rutieră, Bogdan Gigină. Astfel, instanţa a stabilit că rechizitoriul trimis în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie a fost legal întocmit, conform g4media.

Decizia pe scurt a instanţei:

"Respinge, ca nefondate, contestaţiile declarate de inculpaţii Oprea Gabriel, Mazilu Petre, General MPM Impex S.R.L., şi părţile responsabile civilmente Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne împotriva încheierii din camera de consiliu din data de 29.11.2019 pronunţată de judecătorul de camera preliminară din cadrul Tribunalul Bucureşti în dosarul nr. 33627/3/2018/a1*. În temeiul art. 275 alin. 2 C.p.p. obligă pe fiecare dintre contestatori la plata a câte 500 de lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de către stat. Definitivă.".

În urma cu 7 luni, judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, de asemenea, începerea judecăţii lui Oprea în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, după ce au constatat legalitatea rechizitoriului întocmit de DNA. Prima dată judecătorii le-au cerut procurorilor să refacă ancheta. Decizia judecătorilor nu era atunci definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti, ceea ce s-a şi întâmplat, iar decizia a venit abia acum.

Dosarul a avut un traseu anevoios. Trimis în primă fază la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), el a fost mutat, pe motiv de competenţă, la Judecătoria Sectorului 1 şi apoi la Tribunalul Bucureşti. Gabriel Oprea a fost trimis în judecată, alături de societatea General MPM Impex SRL şi administratorul acesteia, Petre Mazilu, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

"În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul Bucureşti, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa", arată DNA.

Conform procurorilor, accidentul rutier care a determinat decesul poliţistului Gigină s-a produs ca urmare a nerespectării de către Gabriel Oprea, Petre Mazilu şi General MPM Impex SRL a dispoziţiilor legale şi a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activităţi - activitatea de însoţire a ministrului de către poliţişti rutieri în cazul lui Oprea, respectiv activitatea de realizare a unor lucrări în carosabil în cazul firmei şi administratorului acesteia.

DNA arată că Gabriel Oprea i-a pus pe poliţiştii rutieri care au executat această activitate de însoţire într-o situaţie permanentă de risc sporit, obligându-i să participe la o activitate ce avea un potenţial ridicat de producere a unor evenimente rutiere.

Procurorii mai spun că Gabriel Oprea este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul funcţiei sale şi conferindu-şi în mod discreţionar drepturi neprevăzute de cadrul legal ce reglementează însoţirea demnitarilor, ca deplasarea să se facă cu viteză foarte ridicată, ceea ce a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul poliţistului.


Opinia cititorului: 3
1.   Dumnezeu nu există?
mesaj trimis de anonim în data de 10.07.2020, 20:54

Doamne, cum e posibil ca acest individ stupid să ajungă atât de sus? Rar poate exista cineva să facă atâta rău in numele "interesului național ".Pe unde a fost a găsit o rețetă simplă:a dat bani si titluri academice la oameni politici,sefi din poliție, securitate într-un dispreț total fata de banul public si oamenii normali!

Evident că si azi multi din acești profitori îl regretă și îl acoperă iar el se iluzionează că a fost cineva! N-ai fost bă nimic iar cu un general ca tine in război ... 

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 11.07.2020, 02:41

la modul f serios acest individ ar trebui spanzurat sau tras in teapa in loc public pentru tot ce a facut! 

nu imi aduc aminte de o facatura mai abjecta ca acest individ! 

la inceputuri era un vierme si la sfarsit se credea imparat 

abject si gretos!

sper sa primeasca inzecit ce merita! 

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 11.07.2020, 08:59

Interesul National, impreuna cu Marele constitutionalist, pitic si cu Petrov au pus la cale si executat operatiunea "PENSIILE NESIMTITE", operatiune prin care fostii securisti care au terorizat, schingiuit, spionat, ascultat, arestat, torturat in beciurile lor, judecat si comdamnat dupa bunul lor plac, in anii comunismului milioane de romani, oameni nevinovati, au ajuns sa beneficieze de pensii de zeci de mii de lei. Cu sprijinul acestui individ,si a celor doi care conduceau atunci Parlamentul Romaniei, cei doi securisti , piticul si chiorul, securisti, , au dublat vechimea in munca pentru nemernicii care ne-au terorizat in anii comunismului, prin acordarea sporurilor de an la an, apoi ca nu a fost indeajuns, vechimea rezultata au impartit-o la 20 de ani (de stagiu complet de cotizare). Asa ca mai toti, cei care ne-au arestat, batjocorit, urmarit, ascultat, schingiuit, torturat, cei care au impuscat oameni la "revolurtie din spatele militarilor scosi de ei pentru "fatada" in strada, au acum drept rasplata pentru nemerniciile lor cate 10, 14, 16 sau mai multe puncte de pensie accumulate in lupta impotriva poporului roman si evident pensii uriase.

Si aceste pensii uriase sunt platite tot de poporul roman. Asatazi s-a ajuns ca poporul roman sa plateasca acum pentruca a fost terorizat ani si ani in communism, de acesti nemernici.  

Si toata aceasta nemernicie pusa la punct de securistii calai ai neamului roman, a fost posibila numai cu ajutorul "interesului national"  

Ce i se intampla este o parte din pedeapsa divina pentru faptele sale din perioada cand decidea politica in Romania.  

Subscriu intrebarii de mai sus: cum a ajuns acest individ sa hotarasca destinele Romaniai si ale poporului roman?

 

Articole din aceeaşi secţiune

Anticorupţie

ALERT: ASF a declanşat o investigaţie în cazul manipulării de la SIF Banat Crişana6
10 aug. M.S.


Federaţia Sindicală "Pro Asist" reclamă abuzuri în cadrul DGASPC Sibiu
10 aug. A.P.


ÎN CONTEXTUL EXPLOZIEI DE LA BEIRUT:Premierul libanez este aşteptat să prezinte demisia cabinetului său
10 aug. A.P.


Infractori căutaţi în Belgia, prinşi de poliţiştii tulceni
10 aug. A.P.


Sancţiuni de 1,5 milioane de lei pentru nerespectarea măsurilor sanitare, în weekend1
10 aug. A.P.


Curtea de Apel Bucureşti declină competenţa privind cererea de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august către Tribunalul Bucureşti
10 aug. A.P.


Arestările de la Apple Daily, primul pas al opresiunii mass-media din Hong Kong
10 aug. A.P.


Cererea de recuzare a judecătoarei care se pronunţă pe dosarul 10 august, respinsă1
10 aug. A.P.


NICUŞOR DAN:"Justiţia trebuie să afle adevărul, inclusiv despre complicităţile Gabrielei Firea"2
10 aug. J.P.


DOSARUL 10 AUGUST:Curtea de Apel Bucureşti judecată azi decizia de redeschidere a anchetei
06 aug. J.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.