Indonezia a autorizat o schemă de vaccinare privată

26 feb. 14:59 Internaţional
J.P.
Indonezia a autorizat o schemă de vaccinare privată

Indonezia a autorizat o schemă de vaccinare privată care să se deruleze în paralel cu programul său naţional de vaccinare, astfel ca întreprinderile şi companiile să poată achiziţiona doze de vaccin procurate de stat pentru a le inocula personalului lor, anunţă vineri un decret ministerial, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Respectiva schemă, care ar fi una dintre cele câteva programe de vaccinare private din întreaga lume, a stârnit critici din partea unor experţi în domeniul sănătăţii, care au atenţionat că aceasta ar putea adânci inechităţile.

Indonezia, a patra cea mai populată ţară din lume a demarat un ambiţios program pentru a vaccina pe gratis în decurs de circa un an 181,5 milioane de persoane, însă oamenii de afaceri au făcut presiuni pentru a li se permite să-şi vaccineze personalul mai devreme, în vederea redeschiderii mai grabnice a economiei.

Potrivit decretului ministerial, efectiv din această săptămână companiile pot achiziţiona vaccinuri şi îşi pot vaccina angajaţii şi familiile acestora pe gratis, la centre medicale private. Compania farmaceutică administrată de stat Bio Farma va distribui doze de vaccin către centrele medicale, precizează textul.

Vaccinurile utilizate pentru schema de vaccinare privată vor fi altele decât cele cu care a demarat programul naţional de vaccinare, care include vaccinul chinezesc Sinovac Biotech, şi ar urma să includă vaccinurile dezvoltate de AstraZeneca şi Novavax.

Vaccinurile din ambele scheme de vaccinare necesită să fie aprobate de urgenţă pentru utilizare de către agenţia indoneziană pentru alimente şi medicamente.

Un ministru a declarat joi că Indonezia va primi 2 milioane de doze de vaccin produse de Sinopharm (grupul farmaceutic naţional al Chinei) pentru schema de vaccinare privată.

Preţul maxim pentru vaccinuri va fi decis de ministrul sănătăţii, se mai spune în decretul ministerial.

Olivia Herlinda, directoarea Centrului indonezian pentru iniţiativă de dezvoltare strategică, o organizaţie de sănătate publică nonguvernamentală, a criticat schema de vaccinare privată în condiţiile în care vaccinurile sunt în continuare insuficiente în Indonezia.

"Vaccinarea privată riscă să rateze ţinta şi să declanşeze un dezechilibru în ceea ce priveşte accesul la vaccinuri pentru unele grupuri" ale populaţiei, a spus ea, adăugând că aceasta ar putea alimenta corupţia şi comercializarea vaccinurilor.

Guvernul a declarat că va colabora cu agenţia anticorupţie a ţării în timpul derulării schemei de vaccinare private.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

SERVICIILE DE INFORMAŢII AMERICANE:''Moscova nu vrea un conflict direct cu SUA''10
13 apr. G.U.


Bursele europene au închis în creştere
13 apr. G.U.


Comisia Europeană cere explicaţii companiei Johnson & Johnson pentru amânarea livrării vaccinului
13 apr. G.U.


Ungaria a vaccinat peste 30% din populaţie cu cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19
13 apr. J.P.


Autorităţile medicale din SUA recomandă suspendarea vacinării cu Johnson&Johnson
13 apr. S.B.


OPPO, Vodafone, Qualcomm şi Ericsson lansează prima reţea comercială 5G din Europa
13 apr. S.B.


Bursele europene au închis mixt
13 apr. J.P.


GERMANIA:Guvernul Merkel adoptă o înăsprire a legii anticovid2
13 apr. S.B.


Turcia şi Libia îşi reiterează susţinerea faţă de acordul de delimitare maritimă în estul Mediteranei
13 apr. S.B.


Moscova atenţionează SUA să stea departe de Rusia şi de Crimeea2
13 apr. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.