INFRASTRUCTURĂ SPORTIVĂ

Nataţia va avea un Complex Olimpic

16 iul. Companii
O.D.
Sursa foto: https://www.facebook.com/MinisterulLucrarilorPublice
Sursa foto: https://www.facebook.com/MinisterulLucrarilorPublice

Lucrurile se mişcă în direcţia corectă, dar foarte încet, în ceea ce priveşte infrastructura sportivă. Performerii din domeniul nataţiei au parte de o primă veste bună după ani de ştiri neplăcute legate de locurile în care se puteau pregăti. Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a verificat stadiul lucrărilor la Complexul Olimpic de Nataţie din oraşul Otopeni, obiectiv finanţat prin Compania Naţională de Investiţii: "Complexul Olimpic de Nataţie este un proiect foarte important pentru comunitatea din Otopeni, dar şi pentru cei care locuiesc în Capitală. Pe de altă parte, complexul poate servi şi competiţiilor din întreaga ţară şi pregătirii înotătorilor de performanţă din România. Ştiu că acest proiect de anvergură a fost mult aşteptat de cei care locuiesc în Otopeni, dar şi de iubitorii de nataţie din ţară şi mă bucur să văd că, astăzi, lucrările sunt la final şi, în curând, vom veni aici pentru inaugurare. Am discutat cu primarul oraşului Otopeni, care mi-a transmis că, în prezent, constructorul execută lucrări de branşamente la utilităţi şi lucrări de amenajări exterioare. Otopeniul va avea un Complex Olimpic de Nataţie la standarde europene şi care va răspunde condiţiilor de antrenament pentru cei care vor ajunge să ne reprezinte ţara la competiţiile internaţionale".

Obiectivul, în valoare totală de 170,8 milioane de lei, are o suprafaţă desfăşurată totală de 20.153 mp şi cuprinde: un bazin olimpic de înot cu dimensiunea de 25 x 51,25 m şi o adâncime variabilă de 2 - 3 metri; un bazin olimpic de sărituri cu dimensiunea de 21 x 25 m şi o adâncime variabilă de 3,5 - 5 metri; un bazin de antrenament cu dimensiunea de 15 x 20 m şi o adâncime de 1,36 - 1,81 metri; trei bazine de iniţiere şi recuperare cu dimensiuni de 7 x 12 m şi 1,2 m adâncime, 6 x 12 m şi 1,2 m adâncime, respectiv 5 x 9,8 m şi 0,6 m adâncime; săli de conferinţă şi transmisii sportive; gradene pentru spectatori cu 2.797 de locuri; grupuri sanitare diferenţiate pe sexe; 4 vestiare pentru bazinul olimpic de înot, 5 pentru bazinul de sărituri şi 4 pentru arbitri; o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri cu o înălţime de 6 m; cabinet medical şi antidoping; două săli de forţă; trei săli metodice; şase saune; un restaurant; o sală de conferinţe cu o capacitate de 73 de persoane; 9 cabine pentru presă (70 de persoane).

Soluţiile care stau la baza execuţiei complexului respectă reglementările în vigoare şi condiţiile impuse de Federaţia Internaţională de Nataţie, precizează comunicatul Ministerului Lucrărilor Publice. Finalizarea complexului înaintea Jocurilor Olimpice de anul viitor reprezintă un mare pas înainte în vederea pregătirii sportivilor.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

870 de navalişti români, disponibilizaţi de Damen
06 aug. George Marinescu


CONSUMUL ANUAL DE ENERGIE VA SCĂDEA CU CIRCA 8%Enel X România a instalat panouri fotovoltaice pe o fabrică de ulei vegetal din judeţul Tulcea
06 aug. C.P.


Cefin Trucks şi-a dezvoltat reţeaua de service-uri în plină pandemie
06 aug. A.T.


MINISTERUL TRANSPORTURILOR, INFRASTRUCTURII ŞI COMUNICAŢIILOR:Autorizarea proiectelor 5G, condiţionată de avizul pozitiv al CSAT
06 aug. I.GHE.


PROIECT DE OUG:Peste 613 milioane lei - ajutor de stat pentru salvarea Tarom şi Blue Air5
05 aug. I.GHE.


Disney a renunţat să lanseze "Mulan" în cinematografele din SUA şi alte teritorii
05 aug. S.B.


CEO-ul Ford Motor, Jim Hackett, se retrage din companie
05 aug. S.B.


LEMON INTERIOR DESIGN:"Perioada petrecută în casă ne-a dat ocazia să înţelegem cât de important este mediul în care trăim"
05 aug. A CONSEMNAT ADELINA TOADER


ÎN ACEST ANAqua Azur investeşte în premieră în propriile proiecte
05 aug. A CONSEMNAT EMILIA OLESCU


De ce au nevoie companiile farmaceutice de imunitate în faţa legii?14
05 aug. Călin Rechea

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.