Iniţiativa regională Transilvania iHUB 4.0, prezentă zilele acestea în Bulgaria

20 feb. 14:36 Fonduri Europene
D.I.
Iniţiativa regională Transilvania iHUB 4.0, prezentă zilele acestea în Bulgaria

Iniţiativa Cluj IT Cluster şi a Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest privind înfiinţarea hub-ului regional de inovare digitală a fost selectată pentru asistenţă tehnică în cadrul unui proiect al Comisiei Europene, se arată într-un comunicat al Cluj IT, remis astăzi Redacţiei.

Fondatorii iniţiativei regionale Transilvania iHUB4.0 participa în aceste zile în Bulgaria la evenimentul de lansare a proiectului de mentorat şi training "Smart Factories in new EU Member States".

Conform documentului, evenimentul de la Sofia marchează lansarea proiectului "Digital Innovation Hubs - Smart Factories in new EU Member States", program dedicat eforturilor de a construi o reţea europeană a Hub-urilor de Inovare Digitală, în care companiile, în general, şi IMM-urile în special pot accesa expertiză, facilităţi pentru dezvoltarea şi testarea de tehnologii digitale, surse de finanţare şi servicii de inovare.

Reprezentanţii Cluj IT afirmă că 30 de potenţiale Hub-uri de Inovare Digitală din 13 ţări ale Europei Centrale şi de Est au fost selectate pentru a participa în cadrul programului de asistenţă tehnică implementat de PriceWaterhouse Coopers Polonia şi Oxford University Innovation (Oxentia).

Potrivit sursei citate, iniţiativa va contribui la digitalizarea sectoarelor industriale în statele membre care au întâmpinat dificultăţi în adoptarea tehnologiilor digitale.

Transilvania iHub4.0 este un proiect iniţiat de Cluj IT Cluster împreună cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, coagulat într-un parteneriat regional format din actori relevanţi care pot oferi servicii specifice unor sectoare ale economiei regionale care să ducă la creşterea performanţelor lor. Reunind în prezent 13 parteneri din mai multe judeţe ale regiunii (Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud) şi având expertiza necesară în industrie pentru a contura servicii de inovare digitală, iniţiativa beneficiază de suportul Comisiei Europene prin facilitarea transferului de know-how şi iniţierea unor legături de colaborare cu hub-uri asemănătoare din Vestul Europei şi din alte state.

Andrei Kelemen, Directorul Executiv al Cluj IT, a declarat: "Am pornit această initiaţiva în spiritul activităţii noastre de până acum. Vrem să deschidem noi oportunităţi pentru partenerii noştri, să aducem şi să valorificăm politici europene care să ne aşeze în rândul celor care inovează în domeniul tehnologiilor şi realizează importanţa transformării digitale pentru economia românească. Dorim ca şi prin acest proiect, al centrului de inovare digitală, în care am reunit actori importanţi la nivelul Regiunii Nord-Vest, să contribuim la modernizarea şi creşterea competitivităţii sectoarelor economice ale regiunii şi ale României".

Asociaţia Cluj IT menţionează că Regiunea Nord-Vest, "identificată ca un hub de inovare regională cu potenţial ridicat în cadrul proiectului de mapare desfăşurat la nivel european", este reprezentată în cadrul evenimentului de lansare de la Sofia de mai mulţi delegaţi ai parteneriatului.

În comunicat se mai precizează că la nivel naţional mai există 4 astfel de iniţiative selectate şi constituite în regiunile Vest, Centru şi Sud-Est. Evenimentul de lansare al programului este găzduit de Ministerului Economiei al Bulgariei cu sprijinul Comisiei Europene, în contextul iniţiativei de digitizare a industriei la nivel european şi în marja preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene deţinută de statul vecin.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

Corina Creţu a aprobat modificarea POIM1
16 dec. T.I.


AVRAM (COMISAR REGIONAL DUNĂREAN):România riscă pierderi în programul ITI Delta Dunării2
09 dec. T.T.


PENTRU FACILITAREA INTERCONECTĂRII CU REPUBLICA MOLDOVATransgaz primeşte fonduri europene de 46 milioane euro
23 nov.


KLAUS IOHANNIS:Curtea Europeană de Conturi sprijină utilizarea eficientă a fondurilor europene
21 nov. M.B.


CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / IOLANDA MIHALACHE, PARTNET:"Nu există experţi pregătiţi să sprijine mediul de afaceri în accesarea de fonduri"1
02 nov. Emilia Olescu


CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / CLAUDIA IONESCU, ADRBI:"Prin programul de dezvoltare, aproximativ 800 de blocuri vor fi reabilitate"
02 nov. Vlad Dobrea


CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / GHEORGHE LĂPĂDAT, FNGCIMM:"Atragerea fondurilor europene a condus la capitalizarea multor întreprinderi mici şi mijlocii"
02 nov. Vlad Dobrea


CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / FLORIAN MARIN, EXPERT FONDURI EUROPENE:"Riscăm să pierdem 6% din alocarea bugetară, pe fondul dezangajării"
02 nov. Ramona Radu


CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / SLAVE CONSTANTIN, MADR:"Actorii implicaţi în derularea proiectelor europene trebuie să stea la aceeaşi masă"
02 nov. R.R.


CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / STERE FARMACHE, FRC:"IMM-urile ar trebui să combine fondurile UE cu cele private"
02 nov. Emilia Olescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.