Iniţiativa regională Transilvania iHUB 4.0, prezentă zilele acestea în Bulgaria

20 feb. 14:36 Fonduri Europene
D.I.
Iniţiativa regională Transilvania iHUB 4.0, prezentă zilele acestea în Bulgaria

Iniţiativa Cluj IT Cluster şi a Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest privind înfiinţarea hub-ului regional de inovare digitală a fost selectată pentru asistenţă tehnică în cadrul unui proiect al Comisiei Europene, se arată într-un comunicat al Cluj IT, remis astăzi Redacţiei.

Fondatorii iniţiativei regionale Transilvania iHUB4.0 participa în aceste zile în Bulgaria la evenimentul de lansare a proiectului de mentorat şi training "Smart Factories in new EU Member States".

Conform documentului, evenimentul de la Sofia marchează lansarea proiectului "Digital Innovation Hubs - Smart Factories in new EU Member States", program dedicat eforturilor de a construi o reţea europeană a Hub-urilor de Inovare Digitală, în care companiile, în general, şi IMM-urile în special pot accesa expertiză, facilităţi pentru dezvoltarea şi testarea de tehnologii digitale, surse de finanţare şi servicii de inovare.

Reprezentanţii Cluj IT afirmă că 30 de potenţiale Hub-uri de Inovare Digitală din 13 ţări ale Europei Centrale şi de Est au fost selectate pentru a participa în cadrul programului de asistenţă tehnică implementat de PriceWaterhouse Coopers Polonia şi Oxford University Innovation (Oxentia).

Potrivit sursei citate, iniţiativa va contribui la digitalizarea sectoarelor industriale în statele membre care au întâmpinat dificultăţi în adoptarea tehnologiilor digitale.

Transilvania iHub4.0 este un proiect iniţiat de Cluj IT Cluster împreună cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, coagulat într-un parteneriat regional format din actori relevanţi care pot oferi servicii specifice unor sectoare ale economiei regionale care să ducă la creşterea performanţelor lor. Reunind în prezent 13 parteneri din mai multe judeţe ale regiunii (Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud) şi având expertiza necesară în industrie pentru a contura servicii de inovare digitală, iniţiativa beneficiază de suportul Comisiei Europene prin facilitarea transferului de know-how şi iniţierea unor legături de colaborare cu hub-uri asemănătoare din Vestul Europei şi din alte state.

Andrei Kelemen, Directorul Executiv al Cluj IT, a declarat: "Am pornit această initiaţiva în spiritul activităţii noastre de până acum. Vrem să deschidem noi oportunităţi pentru partenerii noştri, să aducem şi să valorificăm politici europene care să ne aşeze în rândul celor care inovează în domeniul tehnologiilor şi realizează importanţa transformării digitale pentru economia românească. Dorim ca şi prin acest proiect, al centrului de inovare digitală, în care am reunit actori importanţi la nivelul Regiunii Nord-Vest, să contribuim la modernizarea şi creşterea competitivităţii sectoarelor economice ale regiunii şi ale României".

Asociaţia Cluj IT menţionează că Regiunea Nord-Vest, "identificată ca un hub de inovare regională cu potenţial ridicat în cadrul proiectului de mapare desfăşurat la nivel european", este reprezentată în cadrul evenimentului de lansare de la Sofia de mai mulţi delegaţi ai parteneriatului.

În comunicat se mai precizează că la nivel naţional mai există 4 astfel de iniţiative selectate şi constituite în regiunile Vest, Centru şi Sud-Est. Evenimentul de lansare al programului este găzduit de Ministerului Economiei al Bulgariei cu sprijinul Comisiei Europene, în contextul iniţiativei de digitizare a industriei la nivel european şi în marja preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene deţinută de statul vecin.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

PENTRU PROGRAMUL DE DEZVOLTARE RURALĂ BEI împrumută România cu 450 milioane euro
18 sep.


Dăncilă, întrevedere cu preşedintele BERD; modernizarea spitalelor şi infrastructura, prioritare
17 sep. F.B.


Muzeul Pompierilor va fi reabilitat din fonduri europene
16 sep. S.I.


Apicultorii români solicită sprijin financiar cu 42% peste plafon
16 sep. M.F.


CORINA CREŢU, COMISAR EUROPEAN, DESPRE INFRASTRUCTURĂ: România a depus numai patru proiecte importante cu fonduri UE din 20143
16 sep. F.B.


SIGFRIED MUREŞAN: România va primi sprijin suplimentar în problema pestei porcine
14 sep. M.F.


DANIEL CONSTANTIN, DESPRE SCANDALUL PESTEI PORCINE AFRICANE: Guvernul nu a solicitat niciun ban de la UE
12 sep. I.GHE.


KLAUS IOHANNIS:Brexitul va diminua bugetul Uniunii Europene
11 sep. M.F.


AGENŢIA PENTRU FINANŢAREA INVESTIŢIILOR RURALE (AFIR): Fondurile europene alocate fermierilor, epuizate rapid
06 sep. F.B.


CE: Copiii vor primi în continuare alimente la şcoală
04 sep. F.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.