INS:

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,7% în primele 9 luni, comparativ cu perioada similară a anului trecut

12 nov. 2019 Macroeconomie
M.I.A.
Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,7% în primele 9 luni, comparativ cu perioada similară a anului trecut

Cifra de afaceri din industrie a crescut în primele nouă luni din 2019 cu 5,7%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, datorită creşterii industriei extractive (+14,2%) şi industriei prelucrătoare (+5,5%), informează Institutul Naţional de Statistică, printr-un comunicat.

Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor intermediare (+8,4%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+6,6%), industria bunurilor de capital (+5,0%), industria energetică (+3,7%) şi industria bunurilor de uz curent (+3,5%), potrivit cifrelor publicate de INS.

În luna septembrie 2019, comparativ cu luna precedentă, cifra de afaceri din industrie a crescut pe total cu 12,0%, ca urmare a creşterii cifrei de afaceri înregistrate în industria prelucrătoare (+12,2%) şi în industria extractivă (+6,1%).

Pe marile grupe industriale, au înregistrat creşteri industria bunurilor de capital (+26,5%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+10,7%), industria bunurilor intermediare (+9,2%), industria bunurilor de uz curent (+2,2%) şi industria energetică (+0,5%).

Raportat la aceeaşi lună din 2018, în septembrie 2019, cifra de afaceri din industrie a crescut pe ansamblu cu 5,2%, ca urmare a creşterii înregistrate în industria extractivă (+16,3%) şi în industria prelucrătoare (+4,9%).

Pe marile grupe industriale, au înregistrat creşteri industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+10,4%), industria bunurilor intermediare (+9,1%), industria bunurilor de uz curent (+7,1%) şi industria bunurilor de capital (+2,1%), în timp ce industria energetică a scăzut cu 3,3%.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Macroeconomie

MACRO NEWSLETTER 3 Iulie 2020
03 iul.


Călin RecheaTrăiască planurile liberalilor social- democraţi pentru propăşirea României!7
03 iul. Călin Rechea


Calendarul relansării economice se accelerează12
03 iul. Tănase Stamule


FLORIN CÎŢU:România va înregistra în 2020 o scădere economică cuprinsă între minus 2% şi minus 3%5
02 iul. S.B.


Specialiştii au identificat câteva probleme ale Programului de relansare economică al Guvernului4
02 iul. A.P.


PLANUL DE RELANSARE:Dezvoltarea sectorului TIC va duce la o creştere a PIB de 13%1
02 iul. A.P.


Călin Rechea DIVERGENŢA DINTRE PIEŢELE FINANCIARE ŞI ECONOMIA REALĂ DIN SUA ESTE TOT MAI MARECreştere explozivă a indicilor bursieri, creştere impresionantă a numărului falimentelor4
02 iul. Călin Rechea


Valentin M. IonescuPLANUL NAŢIONAL DE INVESTIŢII ŞI RELANSARE ECONOMICĂCum plănuiesc liberalii să relanseze economia9
02 iul. Valentin M. Ionescu


PLANUL NAŢIONAL DE INVESTIŢII ŞI RELANSARE ECONOMICĂMicroîntreprinderile solicită intervenţia imediată a Guvernului10
02 iul. George Marinescu


ESTIMARE INGEconomia României va creşte cu 7,1% în 2021, după contracţia de 5,5% din acest an2
02 iul. Mihai Gongoroi

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.