Instanţa se pronunţă peste o săptămână privind ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica 4

09 iun. 2016 Companii-Afaceri
A.A.
Instanţa se pronunţă peste o săptămână privind ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica

Compania estimează un profit record de 1,3 miliarde de lei, în 2016  

Afaceri de 1,29 miliarde lei pentru Hidroelectrica în primele cinci luni ale anului

Tribunalul Bucureşti a amânat pentru 15 iunie pronunţarea privind ieşirea Hidroelectrica din insolvenţă, la termenul de ieri, ne-a declarat Remus Borza, administratorul judiciar al companiei.

Acesta estimase că producătorul de energie urma să iasă ieri din insolvenţă, cu o probabilitate de 99%. Domnia sa ne-a declarat, marţi: "Da, cu o probabilitate de 99% Hidroelectrica va ieşi din insolvenţă (n.r. astăzi). Dacă nu va ieşi din insolvenţă, cel puţin se va judeca dosarul, va rămâne în pronunţare şi probabil judecătorul va amâna pronunţarea vreo săptămână".

Hidroelectrica a anunţat, ieri, că a înregistrat în primele cinci luni ale anului o cifră de afaceri de 1,29 miliarde lei, în scădere cu 18% faţă de perioada similară a anului trecut.

Pe fondul scăderii producţiei de electricitate, rezultatul financiar al companiei a fost mai mic cu 2%, respectiv 560 milioane lei, faţă de 635 milioane lei înregistrat de Hidroelectrica în primele cinci luni din 2015.

"Ca efect al eforturilor continue de scădere a costurilor şi de optimizare a activităţilor şi fluxurilor impuse de administratorul judiciar prin Planul de Reorganizare, marja profitului brut a crescut de la 40% în 2015 la 43% în 2016", spun reprezentanţii companiei.

"În cei patru ani de insolvenţă Hidroelectrica a trecut printr-un proces radical de restructurare şi eficientizare. În urma acestui proces, Hidroelectrica a devenit cea mai profitabilă companie din România, în ultimii trei ani inregistrand o EBITDA de 63% din cifra de afaceri", a declarat Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica.

Potrivit domniei sale, insolvenţa Hidroelectrica a demonstrat că şi companiile statului au potenţial, a arătat că şi ele pot genera stabilitate, încredere, performanţă şi profit dacă sunt administrate corect. Azi Hidroelectrica este un model aspiraţional şi pentru alte companii ale statului şi nu numai. Pe fondul acestor evoluţii pozitive, Hidroelectrica va consemna în 2016 un profit record de 1,3 miliarde de lei. Azi avem un grad de umplere de 79% în lacuri faţă de 67% la aceeaşi dată a anului trecut. Asta înseamnă o rezervă de 2,5TWh, ceea ce ne va permite să vindem mai mult şi mai scump în perioada de vara, maximizând astfel veniturile şi implicit rezultatul financiar".

Conform domnului Borza, tot în 2016 Hidroelectrica va consemna un alt record: cel mai mare preţ încasat de o companie în urmă unui proces de listare: "Dacă aplicăm un multiplu de doar 10 ori EBITDA, deşi în industria energetică multiplul e de 15-18 ori EBITDA, valoarea companiei ar fi de 5 miliarde euro. Un pachet de 15% din capitalul social, care face obiectul IPO, înseamnă 750 milioane de euro, de departe un record absolut înregistrat de o companie românească în urmă listării pe bursă".

Într-un interviu recent acordat ziarului "BURSA", Remus Borza a precizat că dacă societatea iese din insolvenţă în mai-iunie, putem vorbi de o listare în noiembrie.

Hidroelectrica a avut anul trecut un profit brut de 1,1 miliarde lei (248 milioane euro), în scădere uşoară faţă de 2014, producţia şi afacerile companiei fiind, de asemenea, mai mici, potrivit datelor anunţate de producătorul de electricitate. Afacerile companiei au fost de 3,18 miliarde lei (716,2 milioane euro), în 2015.

Opinia cititorului: 4
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 09.06.2016, 10:12

se poate deci si ca un roman patriot sa faca ceva pt. tara lui nu ca escroci de politicieni care au devalizat ROMANIA bravo ;omul merita sa fie seful ASF nu panaramele care iau mii de euro

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 09.06.2016, 10:15

listatio cit mai repede sacali din politica o baga in insolventa prin neispravit de manager incompetent aservit politic

1.2.   nu te lasa dus de nas de presa aservita (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 09.06.2016, 15:47

dragul meu, atentie mare, ORICE manager scotea in profit o firma ca Hidroelectrica. trebuiau numai oprite cateva sifoane. Nu are atata merit cat se lauda. Nu uita ca e mare orator...

1.3.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 13.06.2016, 09:41

omul este un mare balon de sapun, "patriotul" a incasat milioane de euro din insolventa hidro, a daramat tehnic si fizic compania prin taierea lucrarilor de mentenanta si de investitii. Hidro iese singura din insolventa, sa fim cinstiti. cand ai fost condamnat penal pentru faptul ca ti-ai angajat propria firma de avocatura sa te reprezinte, ce bravo mai meriti?

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

ALEX MILCEV, EY ROMÂNIA: "România, posibil să ratifice Convenţia multilaterală de evitare a dublei impuneri"
18 oct. Ramona Radu


SHIMON GALON, REAL-SOL:Întârzierea autorizaţiilor şi lipsa forţei de muncă, marile probleme din construcţii
18 oct. Alina Vasiescu


Aplicaţiile scumpesc telefoanele cu Android
18 oct.


CHRISTIAN TOUR:Revelion de lux în ţară, cât o vacanţă de 7 nopţi în Thailanda
18 oct. A.T.


Watford a intrat oficial pe piaţa noastră de asigurări
18 oct. A.I.


Ministrul Transporturilor renunţă la banii UE
18 oct. I.GHE.


VASILE ŞECLĂMAN, DIRECTOR ÎN CADRUL CONSILIULUI CONCURENŢEI"Degradarea căii ferate, rezultat al managementului defectuos"
18 oct. G.M.


Polonia va importa gaze din SUA, începând cu 2022
18 oct.


Google ar putea influenţa scumpirea telefoanelor comercializate în Europa
17 oct. V.D.


Platforma YouTube s-a confruntat cu probleme tehnice
17 oct. S.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.