Inteligenţa artificială oferă o nouă "mână" de ajutor pentru om

11 iul. Companii

Inteligenţa artificială reprezintă "portiţa" prin care oamenii pot păşi spre viitor, săptămânal cercetătorii aduc în atenţia opiniei publice noi instrumente de lucru care se bazează pe ea. Microsoft va lansa o nouă facilitate pentru PowerPoint, care încearcă să ajute utilizatorul să susţină verbal prezentările cu ajutorul inteligenţei artificiale.

Realizarea şi susţinerea prezentărilor sunt două lucruri distincte, cu niveluri diferite de dificultate, în funcţie de personalitatea celor care creează şi apoi prezintă slide-urile în faţa publicului. PowerPoint este de departe cel mai folosit program pentru crearea prezentărilor, cu extrem de multe facilităţi, multe dintre ele neobservate şi nefolosite de cei mai mulţi utilizatori. Însă, cei de la Microsoft cred că pot ajuta cu mai mult decât crearea prezentărilor. Compania americană anunţă lansarea "Presenter Coach for PowerPoint", un instrument care foloseşte inteligenţa artificială pentru a ajuta utilizatorul să susţină prezentarea în faţa publicului, informează News.ro. "Presenter Coach for PowerPoint" poate fi folosit în faţa calculatorului pentru a exersa discursul care însoţeşte prezentarea, oferind feedback în timp real cu privire la diverse aspecte precum folosirea unui limbaj prea academic sau apelare la prea multe formulări de umplutură. Acelaşi asistent digital avertizează utilizatorul atunci când acesta urmăreşte mot-a-mot prezentarea, atrăgându-i atenţia că ar fi bine să includă şi informaţii sau expresii care nu se regăsesc în prezentarea făcută în PowerPoint. La finalul exerciţiului, "Presenter Coach for PowerPoint" afişează un rezumat al discursului, cu părţile bune şi rele observate, viteza cu care au fost rostite cuvintele etc. Tot aici asistentul va face recomandări pentru îmbunătăţirea susţinerii prezentărilor. Noua facilitate va fi mai întâi disponibilă în cadrul aplicaţiei PowerPoint pentru web, urmând ca abia mai apoi să fie inclusă printr-un update în suita Office 365 pentru desktop. De când a fost lansat, în 2016, instrumentul Desig-ner din PowerPoint a fost folosit de utilizatori pentru crearea a peste 1 miliard de slide-uri.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

BOGDAN CHIRIŢOIU:Consiliul Concurenţei va monitoriza preţul carburanţilor după eliminarea supraaccizei
06 dec. B.F.


Samsung Galaxy Fold este disponibil în oferta Vodafone
06 dec. A.I.G.


DELOITTE:Trecerea la automobilele electrice presupune investiţii în cercetare şi dezvoltare
06 dec. L.I.


Rompetrol şi-a extins gama de servicii petroliere din Marea Neagră
06 dec. V.D.


LIPSA FORŢEI CALIFICATE DE MUNCĂ PUNE ÎN PERICOL INDUSTRIA DE APĂRAREPiranha 5, fazele doi şi trei - o problemă pentru autorităţile de la Bucureşti2
06 dec. GEORGE MARINESCU


REN ZHENGFEI, CEO ŞI FONDATOR HUAWEI - VIZIUNI DESPRE 2020:Cheia viitorului este colaborarea deschisă
06 dec. F.A.


SAPE a depus o ofertă pentru a prelua activele CEZ
05 dec. B.D.


Wetterbest lansează profilul Cardinal - soluţia pentru acoperişuri simple şi complexe
05 dec. B.D.


AmCham a organizat a 3-a ediţie a conferinţei Concurenţa în achiziţii publice
05 dec. A.I.G.


WIZZ AIR: Transportatorii tradiţionali să renunţe să opereze cu locuri libere la clasa business1
05 dec. B.F.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.