Inteligenţa artificială oferă o nouă "mână" de ajutor pentru om

11 iul. Companii

Inteligenţa artificială reprezintă "portiţa" prin care oamenii pot păşi spre viitor, săptămânal cercetătorii aduc în atenţia opiniei publice noi instrumente de lucru care se bazează pe ea. Microsoft va lansa o nouă facilitate pentru PowerPoint, care încearcă să ajute utilizatorul să susţină verbal prezentările cu ajutorul inteligenţei artificiale.

Realizarea şi susţinerea prezentărilor sunt două lucruri distincte, cu niveluri diferite de dificultate, în funcţie de personalitatea celor care creează şi apoi prezintă slide-urile în faţa publicului. PowerPoint este de departe cel mai folosit program pentru crearea prezentărilor, cu extrem de multe facilităţi, multe dintre ele neobservate şi nefolosite de cei mai mulţi utilizatori. Însă, cei de la Microsoft cred că pot ajuta cu mai mult decât crearea prezentărilor. Compania americană anunţă lansarea "Presenter Coach for PowerPoint", un instrument care foloseşte inteligenţa artificială pentru a ajuta utilizatorul să susţină prezentarea în faţa publicului, informează News.ro. "Presenter Coach for PowerPoint" poate fi folosit în faţa calculatorului pentru a exersa discursul care însoţeşte prezentarea, oferind feedback în timp real cu privire la diverse aspecte precum folosirea unui limbaj prea academic sau apelare la prea multe formulări de umplutură. Acelaşi asistent digital avertizează utilizatorul atunci când acesta urmăreşte mot-a-mot prezentarea, atrăgându-i atenţia că ar fi bine să includă şi informaţii sau expresii care nu se regăsesc în prezentarea făcută în PowerPoint. La finalul exerciţiului, "Presenter Coach for PowerPoint" afişează un rezumat al discursului, cu părţile bune şi rele observate, viteza cu care au fost rostite cuvintele etc. Tot aici asistentul va face recomandări pentru îmbunătăţirea susţinerii prezentărilor. Noua facilitate va fi mai întâi disponibilă în cadrul aplicaţiei PowerPoint pentru web, urmând ca abia mai apoi să fie inclusă printr-un update în suita Office 365 pentru desktop. De când a fost lansat, în 2016, instrumentul Desig-ner din PowerPoint a fost folosit de utilizatori pentru crearea a peste 1 miliard de slide-uri.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

ETURIA:Cererile pentru vacanţele de iarnă au crescut cu 15% faţă de anul trecut
21 aug.


CUSHMAN & WAKEFIELD ECHINOX:2019 - posibil an record pentru piaţa de birouri din Capitală
21 aug. M.A.


Google, noi probleme cu confidenţialitatea datelor
21 aug.


DE LA 35,12 MILIOANE LEI LA 188,98 MILIOANE LEICE Oltenia şi-a crescut profitul brut de 5 ori, în primul semestru
21 aug. E.O.


ÎN PRIMELE ŞAPTE LUNI DIN 2019Piaţa auto de la noi a crescut cu 9,5%
21 aug. E.O.


STUDIUL REPATRIOT:Jumătate dintre românii din diaspora vor să se întoarcă acasă
21 aug. Melania Agiu


PRIMUL TRIMESTRU 2019Profitul brut al Complexului Energetic Oltenia a crescut de peste cinci ori
20 aug. I.I.


Google a închis un serviciu oferit operatorilor wireless la nivel global
20 aug. T.T.


SUA extinde permisiunea ca Huawei să cumpere componente de la companii americane
20 aug. T.T.


Amenzi consistente pe litoral pentru vânzarea şi depozitarea produselor alimentare
20 aug.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.