Inteligenţa Artificială "priveşte" direct în inima pacientului

28 oct. 2019 Companii
Inteligenţa Artificială "priveşte" direct în inima pacientului

Ştiinţa face un nou pas înainte, Inteligenţa Artificială poate evalua riscul de deces al pacienţilor care suferă de boli de inimă, pe baza unei analize EKG, încurajând medicii să ia măsuri pentru a-i ajuta pe aceştia.

Cercetătorii laboratorului Computer Science & Artificial Intelligence din cadrul prestigioasei MIT (Massachusetts Institute of Technology) au dezvoltat un sistem de inteligenţă artificială bazat pe învăţare mecanică, numit RiskCardio. Acesta poate estima riscul decesului survenit din cauza afecţiunilor cardiace, ce pot reduce sau bloca circulaţia sângelui. AI-ul analizează în acest scop electrocardiograme cu o lungime de cel puţin 15 minute, urmărind bătăile consecutive ale inimii înregistrate astfel, informează news.ro. Dacă EKG-ul a fost făcut la câteva minute după un eveniment cardio-respirator, AI-ul poate estima dacă există riscul ca pacientul să moară în următoarele 30 de zile sau în cel mult un an. Sistemul a fost antrenat pe baza analizelor şi a evoluţiei unui număr mare de pacienţi care suferă de astfel de afecţiuni. Deocamdată, RiskCardio, oricât de promiţător ar fi, este încă departe de a putea fi folosit în practică. Cercetătorii mai au nevoie de timp pentru a-l antrena cu ajutorul unor date care să ia în calcul factori precum vârsta, istoricul genetic, sexul.

Rolul acestui AI nu este acela de a speria pacienţii şi a-i împovăra cu un diagnostic care nu le dă nicio speranţă, ci de a ajuta medicii să înţeleagă mai bine afecţiunea şi gravitatea acesteia pentru a interveni şi a evita decesul.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Impact Developer & Contractor a finalizat programul de rascumparare demarat în 2019
03 iul. M.G.


SIF Transilvania vrea înlocuirea conducerii de la THR Marea Neagră şi modificarea formei de administrare
03 iul. M.G.


Daimler va prelua 3% din producătorul chinez de baterii Farasis Energy
03 iul. G.U.


Google este investigată de UE din cauza unei achiziţii de 1,87 miliarde euro
03 iul. G.U.


Boeing nu va mai produce modelul 747 Jumbo Jet
03 iul. S.B.


Grupul GFG analizează în continuare posibile achiziţii
03 iul. G.U.


Mark Zuckerberg nu cedează în faţa boicotului2
03 iul. S.B.


Apple lansează un site pentru Apple Card
03 iul. S.B.


Facebook va încuraja purtarea măştilor în aplicaţiile sale1
03 iul. S.B.


Fiat Chrysler a prezentat noul Dodge Durango Hellcat
03 iul. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.