Internaţional

Luare de ostatici la gara centrală din Koln

15 oct. 17:21 F.B.
Sursa foto: Twitter

Mai mulţi atacatori au luat ostatici luni la gara centrală din Koln, în Germania. Incidentul ar fi avut loc la o farmacie din interiorul clădirii în care se află gara, scrie Deutsche Welle.

Cele două state coreene îşi vor reconecta drumurile

15 oct. 17:14 T.T.
Kim Jong-un (sursa foto: Twitter)

Cele două Corei au căzut de acord, astăzi, să înceapă procesul de reconectare a şoselelor şi căilor ferate, acesta reprezentând încă un pas în îmbunătăţirea relaţiilor dintre cele două ţări, scrie Reuters.

PRIVIND DISPARIŢIA REPORTERULUI JAMAL KHASHOGGI:Consulatul Arabiei Saudite la Istanbul va fi percheziţionat astăzi

15 oct. 16:35 F.B.
Jamal Khashoggi (Sursa foto: Twitter)

Sediul Consulatului Arabiei Saudite la Istanbul urmează să fie percheziţionat astăzi după-amiaza, în cadrul anchetei cu privire la dispariţia jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, potrivit unor surse diplomatice citate de postul NTV, relatează Reuters.

Trump acuză că Putin este "probabil" implicat în asasinate şi otrăviri

15 oct. 13:30 F.B.
Donald Trump

Preşedintele Donald Trump a declarat, într-un interviu difuzat ieri seara, că preşedintele Vladimir Putin "probabil" este implicat în asasinări şi otrăviri, "dar nu în ţara noastră", relatează CNN, care prezintă cele mai importante declaraţii pe care locatarul Casei Albe le-a făcut în acest interviu.

MINISTRII DE EXTERNE AI STATELOR UE: Limitarea fluxurilor de migranţi, discutată la Luxemburg

15 oct. 10:47 F.B.
Sursa foto: Twitter

Miniştrii de externe ai statelor din Uniunea Europeană analizează astăzi, la Luxemburg, modalităţile de limitare a fluxurilor migratorii prin cooperare cu ţările nord-africane, cu un accent pe combaterea traficului ilegal şi prevenirea deceselor în rândul migranţilor care încearcă să ajungă în Europa prin traversarea Mediteranei, transmite dpa.

ŞEDINŢĂ DE GUVERN: Premierul Dăncilă se întâlneşte cu preşedintele Turciei, Erdogan

15 oct. 10:21 F.B.
Sursa foto: Twitter

Premierul Viorica Dăncilă se întâlneşte astăzi cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în debutul unei vizite pe care o efectuează în Turcia, Emiratele Arabe Unite şi Kuweit.

ALEGERI LEGISLATIVE:Partidul social-creştin a obţinut victoria în Luxemburg

15 oct. 10:12 V.D.
Sursa foto: Twitter

Partidul social-creştin CSV s-a clasat primul în urma alegerilor legislative care au avut loc duminică în Luxemburg, cu un scor mai mic decât în ultimul scrutin, urmat de socialişti şi liberalii actualului premier Xavier Bettel, a cărui soartă rămâne incertă, relatează AFP.

Gigantul american Sears s-a plasat sub protecţia Legii falimentului

15 oct. 09:40 F.B.
Sursa foto: Twitter

Sears Holding a cerut astăzi unui tribunal din New York să fie plasat sub protecţia capitolului 11 din Legea falimentului, ceea ce pune sub semnul îndoielii viitorul retailerului care a dominat odinioară piaţa mall-urilor din SUA, dar nu a reuşit să se adapteze la cumpărăturile online, scrie Agerpres.

Regele Arabiei Saudite - solidar cu "Turcia soră"

15 oct. 09:15 P.E.
Abdullah bin Abdulaziz al-Saud (Sursa foto: Twitter)

Regele Salman al Arabiei saudite a afirmat "soliditatea" relaţiilor cu Turcia, într-o discuţie la telefon cu preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat Ministerul saudit de Externe la Riad, relatează AFP.

Negociatorii pentru Brexit au întrerupt discuţiile

15 oct. 09:04 V.D.
Negociatorii pentru Brexit au întrerupt discuþiile

Negociatorii pentru Brexit ai Marii Britanii şi ai Uniunii Europene au decis duminică să întrerupă discuţiile şi vor aştepta rezultatul unui summit care va avea loc miercuri, înainte de a relua negocierile, au declarat patru surse europene, citate de Reuters.

Luigi Di Maio exclude ieşirea Italiei din zona euro

15 oct. 08:34 P.E.
Luigi Di Maio (Sursa foto: Twitter)

Vicepremierul italian, Luigi Di Maio, a exclus duminică ieşirea Italiei din zona euro, afirmând că astfel de discuţii sunt doar afirmaţii alarmante ale oponenţilor politici, relatează Reuters.

Băncile şi guvernul s-au prins în "horă" pentru a se salva reciproc

15 oct. Călin Rechea
Bãncile ºi guvernul s-au prins în "horã" pentru a se salva reciproc

Ministrul de finanţe al Italiei, Giovanni Tria, a declarat recent că randamentul obligaţiunilor guvernamentale nu este justificat de aspectele fundamentale ale bugetului şi se aşteaptă la o scădere a acestora, astfel încât "să fie evitate efectele negative asupra sistemului bancar".

Excedentul Chinei pe relaţia cu SUA, la nivelul record de 34,13 miliarde dolari

15 oct.

Creşterea exporturilor Chinei a accelerat neaşteptat în septembrie, în pofida tarifelor vamale impuse de Washington, în timp ce excedentul său comercial pe relaţia cu SUA a atins un nivel record, ceea ce ar putea exacerba disputa dintre Beijing şi Washington, transmite Reuters.

Fondatorul CEFC China Energy, menţionat într-un caz de corupţie la nivel înalt

15 oct.

Ye Jianming, fostul preşedinte al companiei chineze CEFC China Energy şi al Băncii de Dezvoltare a Chinei (CBD), a fost menţionat într-un caz de corupţie la nivel înalt, a anunţat postul de televiziune chinez CCTV, citând probe prezentate la proces, transmite Reuters.

Maryse Conde a câştigat "Nobelul alternativ" pentru literatură

15 oct.

Scriitoarea Maryse Conde a câştigat premiul "Nobel alternativ" pentru literatură, oferit de The New Academy. Această distincţie a apărut ca reacţie la blocajul în care se găseşte Academia Suedeză după acuzaţiile de abuz sexual ce au dus la anularea decernării Nobelului literar în 2018.

BURSELE DIN LUMEPieţele internaţionale dau semne de redresare

15 oct. A.V.

Bursele din Europa au avut un curs mixt vineri, după declinul puternic din cele două zile anterioare.

STANDARD & POOR'S AVERTIZEAZĂ:Băncile britanice riscă retrogradări într-un Brexit dezordonat

15 oct. A.V.

Băncile britanice se confruntă cu riscul unei retrogradări semnificative a ratingului de credit dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană (Brexit) într-o manieră dezordonată, a avertizat, recent, agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P), conform Financial Times.

G20 le cere statelor membre să-şi rezolve disputele comerciale

15 oct.

Tensiunile comerciale din G20 (grupul ţărilor bogate şi al principalelor economii emergente) pot fi rezolvate doar de ţările direct implicate, a afirmat, vineri, ministrul argentinian de Finanţe Nicolas Dujovne, transmite Reuters.

BCE nu mai aşteaptă o creştere "viguroasă" a inflaţiei

15 oct.
BCE nu mai aºteaptã o creºtere "viguroasã" a inflaþiei

Inflaţia de bază în zona euro va creşte gradual în următorii ani, a afirmat, vineri, preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, atenuând astfel declaraţiile anterioare privind "o accelerare relativ viguroasă", transmite Reuters.

Wall Street a deschis mixt
15 oct. I.T.

Bursele europene au deschis în creştere
15 oct. E.A.

Wall Street a închis creştere
15 oct. V.D.

LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Bursele asiatice erau în scădere
15 oct. V.D.

Liderul opoziţiei din Rusia, eliberat astăzi din închisoare
14 oct. M.B.

CONFLICTUL CHINA-STATELE UNITE: Beijingul caută o "soluţie constructivă" la tensiunile comerciale
14 oct. B.F.

Iohannis, vizită diplomatică în Italia începând de astăzi
14 oct. F.M.

China, cele mai slabe vânzări auto din ultimii şapte ani
14 oct. F.B.

Vaticanul cateriseşte doi episcopi acuzaţi de abuzuri sexuale
14 oct. F.B.

CAPITALA GERMANIEI, BERLIN: Zecii de mii de demonstranţi împotriva rasismului şi discriminării
14 oct. F.B.

PARTID DEMOCRATIC UNIONIST NORD-IRLANDEZ (DUP): Preferăm Brexit fără acord decât "anexarea" Irlandei de UE
14 oct. F.M.

Home
m.bursa.ro
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.