Internaţional

VENEZUELA:Maduro propune organizarea de alegeri anticipate

21 mai. 12:32 A.L.
Nicolas Maduro (Sursã foto: Twitter)

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a propus organizarea de alegeri anticipate pentru Adunarea Naţională condusă de liderul opoziţiei, Juan Guaido.

ÎN CAZUL VREUNUI ACT OSTIL DIN PARTEA IRANULUI:Lindsey Graham preconizează un "răspuns militar zdrobitor"

21 mai. 12:21 L.A.
Lindsey Graham (Sursã foto: Twitter)

Un senator apropiat lui Donald Trump, Lindsey Graham, a dat asigurări ieri, că Iranul este responsabil de recente acte ostile în Orientul Mijlociu şi a preconizat un "răspuns militar zdrobitor" în cazul unor atentate vizând interesele americane.

ÎN INVESTIGAŢIA LUI ROBERT MUELLER:Lui McGahn i se cere să nu depună mărturie

21 mai. 11:06 L.I.
Donald McGahn (Sursã foto: Twitter)

Casa Albă îi cere unuia dintre foştii săi avocaţi, Donald McGahn, să nu depună mărturie în faţa Congresului despre investigaţia procurorului special, Robert Mueller.

DUPĂ UN MITING:Nigel Farage, împroşcat cu milkshake

21 mai. 10:34 L.A.
Nigel Farage (Sursã foto: Twitter)

Nigel Farage a fost ţinta unui atac cu milkshake luni, în timp ce se deplasa pe jos, înconjurat de garda sa de corp, în centrul oraşului Newcastle, în nordul Angliei.

ÎN CAZUL UNUI BREXIT FĂRĂ ACORD: Companiile britanice vor anula investiţii1

21 mai. 09:38 L.L.
Viceguvernatorul Bãncii Angliei, Ben Broadbent (Sursã foto: Twitter)

Companiile britanice vor anula, probabil, proiectele de investiţii care sunt suspendate în prezent din cauza incertitudinilor legate de Brexit, în cazul în care ieşirea din Marea Britanie va avea loc fără un acord care să atenueze şocul, a avertizat astăzi, viceguvernatorul Băncii Angliei, Ben Broadbent.

NOUA ZEELANDĂ: Atacatorul de la Christchurch, acuzat de terorism

21 mai. 09:11 A.L.
Sursã foto: Twitter

Brenton Tarrant, bărbatul acuzat că a ucis 51 de persoane în două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, a fost pus sub acuzare pentru terorism, a informat poliţia neozeelandeză.

Trump îşi lansează campania în iunie

21 mai. 08:38 A.L.
Donald Trump (Sursã foto: Twitter)

Donald Trump vrea să-şi lanseze la jumătatea lui iunie campania oficială în vederea realegerii, în noiembrie 2020, au declarat astăzi, surse anonime de la Casa Albă.

Iranul şi-a crescut nivelul îmbogăţirii uraniului

21 mai. 08:22 L.A.
Iranul ºi-a crescut nivelul îmbogãþirii uraniului

Iranul şi-a multiplicat de patru ori îmbogăţirea uraniului slab îmbogăţit, a anunţat astăzi, un reprezentant al Centralei Nucleare de la Natanz, la o săptămână după decizia Teheranului de a-şi suspenda anumite angajamente pe care şi le-a asumat în cadrul Acordului de la Viena.

UNIUNEA EUROPEANĂ:Turcia trebuie să respecte drepturile suverane ale Ciprului

21 mai. M.I.
Turcia trebuie sã respecte drepturile suverane ale Ciprului

Uniunea Europeană şi-a reiterat luni apelul adresat Turciei de a respecta ''drepturile suverane'' ale Ciprului şi de a se abţine de la orice ''acţiune ilegală'', cu referire la intenţia Ankarei de a desfăşura activităţi de forare în ''zona economică exclusivă cipriotă'' (ZEE), potrivit AFP.

LVMH preia producătorul de vinuri Chateau du Galoupet

21 mai. A.V.
LVMH preia producãtorul de vinuri Chateau du Galoupet

Producătorul francez de articole de lux LVMH (LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SA) a decis să cumpere producătorul de vinuri Le Chateau du Galoupet, extinzându-şi astfel portofoliul de vinuri şi băuturi spirtoase, care conţine mărci precum şampania Veuve Clicquot şi coniacul Hennessy, anunţă Reuters. Valoarea afacerii nu a fost dată publicităţii. Zona Chateau du Galoupet din sudul Franţei acoperă 68 de hectare de podgorii şi produce, în principal, vin roşu.

Pulover de 75.000 de dolari

21 mai.
https://kurtcobain.fandom.com/

Puloverul purtat de Kurt Cobain la ultima şedinţă foto cu grupul Nirvana a fost vândut la licitaţie pentru 75.000 de dolari.

"Divorţ" între Google şi Huawei

21 mai.

Gigantul Google a suspendat unele afaceri cu Huawei, care implicau transferul de produse hardware şi software, cu excepţia celor care beneficiază de licenţe open source.

SE TEME DE RISCURIBanca Rusiei reduce masiv ponderea dolarilor în rezervele sale

21 mai. A.V.
Banca Rusiei reduce masiv ponderea dolarilor în rezervele sale

Banca Centrală a Rusiei şi-a redus cota dolarilor în rezervele sale internaţionale, din cauza riscurilor externe care ar putea ameninţa ţara, potrivit anunţului făcut ieri de prim-viceguvernatorul instituţiei financiare, Ksenia Yudaeva, informează Reuters.

CONFRUNTAREA SUA-IRANHaosul se întoarce acasă - Orientul Mijlociu1

21 mai. MIHAI GONGOROI
Ambele pãrþi spun cã nu doresc un rãzboi, declaraþie reiteratã recent de preºedintele american Donald Trump, însã, sãptãmâna trecutã, Statele Unite au luat decizia de a trimite un aºa-numit carrier strike group (care include portavionul USS Abraham Lincoln, cinci bombardiere americane B-52, baterii Patriot ºi mai multe distrugãtoare ºi fregate) în Golful Persic, pentru a descuraja Iranul ºi proiecta putere mi­litarã, invocând exis­tenþa unor "ameninþãri iminente".

Comandamentul militar american care supervizează operaţiunile armatei Statelor Unite din Orientul Mijlociu, CENTCOM (US Central Command), a confirmat ieri că o rachetă lansată duminică seară către capitala Irakului, Bagdad, a explodat în aşa-numita zonă verde de securitate sporită, la mai puţin de un kilometru distanţă de ambasada Statelor Unite, notează Washington Post, care precizează că nu au fost înregistrate victime.

BURSELE DIN LUMEPieţele europene, atente la evoluţiile geopolitice şi rezultatele companiilor

21 mai. A.V.
Pieþele europene, atente la evoluþiile geopolitice ºi rezultatele companiilor

Bursele din Europa au scăzut ieri, investitorii analizând evoluţiile geopolitice din lume şi rezultatele anunţate de unele companii.

NEGOCIERI EXCLUSIVEGoldman Sachs vrea să preia B&B Hotels

21 mai. A.V.
Goldman Sachs vrea sã preia B&B Hotels

Banca americană de investiţii Goldman Sachs Group Inc., prin Goldman Sachs Merchant Banking Division, se află în negocieri exclusive cu fondul francez de investiţii PAI Partners în vederea achiziţiei lanţului de hoteluri B&B Hotels, conform Reuters.

PRIN REFERENDUMElveţienii au aprobat reforma sistemului de taxe

21 mai.
Elveþienii au aprobat reforma sistemului de taxe

Alegătorii din Elveţia au aprobat duminică, prin referendum, un proiect de lege care prevede reformarea sistemului de taxe pentru companii, evitând ceea ce ministrul elveţian de Finanţe a calificat drept o ameninţare existenţială la adresa poziţiei de sediu fiscal pentru companiile multinaţionale, de care se bucură în prezent Elveţia, transmite Reuters.

Bursele europene au deschis în creştere
21 mai. L.A.

Wall Street a închis în scădere
21 mai. L.A.

LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Bursele asiatice erau în teritoriu mixt
21 mai. A.P.

RENATE WEBER (ALDE): Mecanismul abuzurilor, construit la umbra MCV
20 mai. I.M.

SPANIA:Cinci separatişti catalani încarceraţi depun jurământul în Parlament
20 mai. I.M.

RASPUNSUL TEHERANULUI LA AMENINŢĂRILE SUA:Trump nu va distruge Iranul prin "zeflemele genocidare"
20 mai. I.I.

KELEMEN HUNOR: "UE se află în faţa unei schimbări majore"
20 mai. M.I.

Salvini, furios după debarcarea unor migranţi pe Insula Lampedusa
20 mai. D.I.

TĂRICEANU: "Lupta pentru Anglia trebuie dusă până la capăt"
20 mai. I.M.

KREMLINUL DESPRE SCANDALUL POLITIC DIN AUSTRIA: Rusia "nu are nimic a face"
20 mai. I.M.

Extrema dreaptă, pregătită să iasă din Guvernul austriac
20 mai. V.V.

Wall Street a deschis în scădere
20 mai. P.A.

George Ciamba prezidează mâine reuniunea CAG
20 mai. I.M.

Home
m.bursa.ro
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.