Intervam se pregăteşte să părăsească piaţa de capital 5

10 ian. Piaţa de Capital
A.I.
Intervam se pregăteşte să părăsească piaţa de capital

SSIF Intervam, înfiinţată încă din anul 1994, se pregăteşte să îşi încheie activitatea ca intermediar la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), potrivit unor surse din piaţă.

Cauza se pare că este rulajul foarte mic avut de bursa locală, ceea ce face ca activitatea de intermediere în piaţa de capital locală să nu fie rentabilă, susţin voci apropiate situaţiei.

Acestea ne-au precizat că, deocamdată, nu s-a luat o decizie definitivă, dar că există discuţii avansate în acest sens.

Motivul principal ţine de volumul de tranzacţionare care este extrem de redus, susţin sursele: "În condiţiile unui rulaj mediu de şapte milioane pe zi de la începutul anului, activitatea de intermediere nu se justifică economic".

Acestea ne-au explicat că, dacă piaţa de capital din România ar fi promovat la statutul de emergentă, probabil că situaţia s-ar fi îmbunătăţit, dar acest lucru nu se întâmplă şi orice amânare costă.

Numărul intermediarilor de la BVB este în continuă scădere, acesta ajungând la 33, faţă de 76, câţi erau la finalul anului 2007, potrivit datelor afişate pe site-ul bursei.

Anul trecut, brokeri precum Intercapital Invest sau Romintrade Braşov au ales să se retragă din piaţă, iar Confident Invest Bucureşti a anunţat că intenţionează să se autorizeze ca agent delegat persoană juridică.

De asemenea, în luna decembrie a anului 2017, Raiffeisen Bank anunţa că, începând din 2018, va închide activitatea de tranzacţionare pe piaţa de capital din România, urmând să-şi mute operaţiunile la Viena.


Opinia cititorului: 5
1.   Normal
mesaj trimis de Olteanu în data de 10.01.2018, 09:49

Asta este realitatea de la bursa romaneasca, o bursa pe cale de disparitie

2.   Duduia bursa
mesaj trimis de Nickel Index în data de 10.01.2018, 13:16

Daca Bursa duduie prea tare se rup SSIFurile. Deci ca sa nu se inchida SSIF-urile Bursa trebuie sa mearga prost. Sau invers? Sau pe ce lume traim? Parerea mea. Cand incepe prabusirea...?

3.   Totusi
mesaj trimis de R.A.Muresan în data de 10.01.2018, 16:29

As fi inteles sa se plinga de rulaj daca ar fost macar in primii zece dar INTERVAM era abia pe locul 29 in topul intermediarilor, cu doar 0.1% din rulajul anual. Oamenii astia inchid pravalia fiindca nu prea mai au clienti, probabil ca nici n-au stiut sa-i atraga. Altfel, e absurd sa ne imaginam ca toti ceilalti merg in pierdere.

4.   Totusi
mesaj trimis de R.A.Muresan în data de 10.01.2018, 16:58

As fi inteles sa se plinga de rulaj daca ar fi fost macar in primii zece dar INTERVAM era abia pe locul 29 in topul intermediarilor, cu doar 0.1% din rulajul anual. Oamenii astia inchid pravalia fiindca nu prea mai au clienti, probabil ca nici n-au stiut sa-i atraga. Altfel, e absurd sa ne imaginam ca toti ceilalti merg in pierdere.

4.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
mesaj trimis de anonim în data de 10.01.2018, 18:49

Bun comentariul

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

MedLife intenţionează să răscumpere 868,000 acţiuni proprii 1
20 oct. T.T.


BVB închide în teritoriu pozitiv
19 oct. M.F.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 6,24 milioane de euro pe BVB
19 oct. T.I.


Indicii BVB au deschis în scădere
19 oct. T.I.


BVBPeste o treime din rulaj, asigurat de titlurile OMV Petrom
19 oct. Mihai Gongoroi


Indicii BVB au închis în teritoriu negativ
18 oct. T.T.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 2,02 milioane de euro pe BVB
18 oct. I.I.


Indicii BVB au deschis în teritoriu mixt
18 oct. E.A.


CLAUDIA SOFIANU, EY ROMÂNIA:"Ţara noastră încă prezintă interes pentru investitorii străini"
18 oct. Ramona Radu


BVBSalt de 1,28% pentru BET1
18 oct. A. I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.