"Intesa" ia în calcul vânzarea diviziei de colectare a datoriilor şi a unor credite neperformante

12 ian. Internaţional
ALINA VASIESCU
"Intesa" ia în calcul vânzarea diviziei de colectare a datoriilor şi a unor credite neperformante

Banca italiană "Intesa SanPaolo" SpA are în vedere vânzarea activităţilor sale de colectare a datoriilor şi a unui portofoliu de credite neperformante către "Intrum Justitia" din Suedia, conform anunţului făcut de cele două companii, potrivit Reuters.

O astfel de înstrăinare ar marca o schimbare a strategiei creditorului italian, care a înfiinţat divizia de credite neperformante - "Capital Light Bank" - în 2014 şi a investit în aceasta pentru stimularea recuperărilor şi evitarea vânzărilor de credite neperformante.

În plus, eventuala vânzare ar spori prezenţa în Italia a colectorului suedez de datorii "Intrum Justitia", care, anul trecut, a preluat rivalul norvegian "Lindorff" pentru a crea un lider în domeniu, cu peste 8.000 de angajaţi şi operaţiuni în 23 de state europene.

"Intrum" a avut ca ţintă de preluare o divizie de credite neperformante a unei bănci italiene, în condiţiile în care vrea să devină unul dintre primii trei mari furnizori de servicii de colectare a datoriilor din această ţară.

"Intesa" avea, la finele lunii septembrie, credite neperformante brute de 54 de miliarde de euro, reprezentând 13,7% din totalul creditelor din portofoliul său.

Directorul executiv al băncii italiene, Carlo Messina, declară că "Intesa" îşi va creşte ţintele de reducere a împrumuturilor neperformante.

Banca urmează să publice noul său plan de afaceri în săptămânile viitoare. Conform planului anterior, "Intesa" avea ca ţintă reducerea cotei împrumuturilor neperformante la 10,5% din total, până în 2019.

Luna trecută, cotidianul italian La Repubblica informa că "Intesa" este supusă presiunilor de către Banca Centrală Europeană (BCE), în vederea reducerii datoriilor neperformante, astfel că ia în calcul desprinderea diviziei de profil, respectiv vânzarea unui portofoliu de asemenea împrumuturi de 10-15 miliarde de euro.

Conform Bloomberg News, divizia în cauză ar putea valora 500 de milioane de euro.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Surse: Negociatorii pentru Brexit întrerup discuţiile câteva zile
16 oct.


"Sears", sub protecţia Legii falimentului
16 oct. ALINA VASIESCU


BURSELE DIN LUMESectorul telecom şi cel energetic aduc creşteri pe pieţele europene
16 oct. A.V.


MINISTRUL FRANCEZ AL ECONOMIEI, BRUNO LE MAIRE:Ford preferă să închidă o uzină, în loc să o vândă unei companii belgiene
16 oct.


Aliaţii lui Merkel au pierdut alegerile în Bavaria
16 oct. V.R.


ÎN PROCESUL DE DEZARMARE NUCLEARĂ:Franţa, pregătită să ajute Coreea de Nord
15 oct. I.T.


Yemen, "cea mai dură foamete din ultimii 100 de ani"
15 oct. T.T.


Comisia parlamentară a SRI, vizită în Franţa
15 oct. T.R.


Bursele europene au închis în creştere
15 oct. I.I.


Luare de ostatici la gara centrală din Koln
15 oct. F.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.