"Intesa" ia în calcul vânzarea diviziei de colectare a datoriilor şi a unor credite neperformante

12 ian. Internaţional
ALINA VASIESCU
"Intesa" ia în calcul vânzarea diviziei de colectare a datoriilor şi a unor credite neperformante

Banca italiană "Intesa SanPaolo" SpA are în vedere vânzarea activităţilor sale de colectare a datoriilor şi a unui portofoliu de credite neperformante către "Intrum Justitia" din Suedia, conform anunţului făcut de cele două companii, potrivit Reuters.

O astfel de înstrăinare ar marca o schimbare a strategiei creditorului italian, care a înfiinţat divizia de credite neperformante - "Capital Light Bank" - în 2014 şi a investit în aceasta pentru stimularea recuperărilor şi evitarea vânzărilor de credite neperformante.

În plus, eventuala vânzare ar spori prezenţa în Italia a colectorului suedez de datorii "Intrum Justitia", care, anul trecut, a preluat rivalul norvegian "Lindorff" pentru a crea un lider în domeniu, cu peste 8.000 de angajaţi şi operaţiuni în 23 de state europene.

"Intrum" a avut ca ţintă de preluare o divizie de credite neperformante a unei bănci italiene, în condiţiile în care vrea să devină unul dintre primii trei mari furnizori de servicii de colectare a datoriilor din această ţară.

"Intesa" avea, la finele lunii septembrie, credite neperformante brute de 54 de miliarde de euro, reprezentând 13,7% din totalul creditelor din portofoliul său.

Directorul executiv al băncii italiene, Carlo Messina, declară că "Intesa" îşi va creşte ţintele de reducere a împrumuturilor neperformante.

Banca urmează să publice noul său plan de afaceri în săptămânile viitoare. Conform planului anterior, "Intesa" avea ca ţintă reducerea cotei împrumuturilor neperformante la 10,5% din total, până în 2019.

Luna trecută, cotidianul italian La Repubblica informa că "Intesa" este supusă presiunilor de către Banca Centrală Europeană (BCE), în vederea reducerii datoriilor neperformante, astfel că ia în calcul desprinderea diviziei de profil, respectiv vânzarea unui portofoliu de asemenea împrumuturi de 10-15 miliarde de euro.

Conform Bloomberg News, divizia în cauză ar putea valora 500 de milioane de euro.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

TURCIA:42 de persoane, arestate după ce au publicat comentarii despre operaţiunea din Siria în reţelele de socializare1
24 ian. V.D.


Comisia Europeană, criticată pentru că nu utilizează eficient un mecanism de prevenţie a crizelor economice
24 ian. D.I


Bursele europene au închis în creştere
23 ian. D.I


Cultivatorii francezi de grâu, îndemnaţi să-şi reducă costurile de transport
23 ian. D.I


Wall Street a deschis în creştere
23 ian. D.I


Rusia avertizează Microsoft cu privire la riscurile reprezentate de sancţiunile impuse de SUA
23 ian. D.I


Compania aeriana WizzAir, interesată de preluarea Alitalia
23 ian. D.I


Bursele asiatice au închis în creştere
23 ian. Vlad Dobrea


Bursele europene au deschis în apreciere
23 ian. Vlad Dobrea


Statele Unite impun tarife de import, care vor afecta China şi Coreea de Sud
23 ian. Vlad Dobrea

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.