Inundaţiile mobilizează autorităţile

10 iul. 2018 Miscellanea
F.A
Inundaţiile mobilizează autorităţile

MAI a mobilizat în teren 21.000 de angajaţi, cu 7.500 de mijloace tehnice 

Avertizările de cod galben şi portocaliu emise de ANM, valabile până în această seară

Fenomenele meteo extreme care s-au abătut, din nou, asupra ţării noastre, au afectat zeci de localităţi şi sute de gospodării, iar meteorologii susţin că acestea vor continua, cel puţin, până la finalul acestei zile.

Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat un număr de 21.000 de angajaţi, cu 7.500 de mijloace tehnice, în contextul manifestării fenomenelor hidro-meteorologice, la nivel naţional, arată o informare publicată de ministerul de resort.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o avertizare de cod galben, valabilă până astăzi la orele 21:00, vizând cantităţi însemnate de apă şi instabilitate atmosferică accentuată, pentru 23 de judeţe din ţară, plus Capitala.

De asemenea, ANM a emis şi o avertizare de cod portocaliu, vizând ploi abundente, valabilă până azi la orele 21:00, pentru alte 18 judeţe de la noi din ţară.

Efectivele ministerului afacerilor interne au intervenit, în principal, pentru evacuarea apei din 250 de gospodării şi subsoluri, decolmatarea a opt poduri/podeţe şi pentru degajarea copacilor care au fost doborâţi de vânt şi a acoperişurilor desprinse, mai informează MAI.

"Conform situaţiei centralizate la nivelul Centrului Naţional de Conducere Integrată, care funcţionează la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice s-au semnalat efecte la nivelul a 38 localităţi din 19 judeţe şi Municipiul Bucureşti", mai arată informarea MAI.

România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) au semnat, în data de 4 iulie a anului curent, un acord, în valoare de 400 milioane de euro, care vizează un împrumut pentru politici de dezvoltare privind managementul riscurilor de dezastre, cu opţiune de amânare a tragerii până la apariţia unei catastrofe (CAT-DDO), notează o informare a Ministerului Finanţelor Publice.

Documentul a fost semnat din partea ţării noastre de către ministrul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, iar din partea BIRD de către Tatiana Proskuryakova, manager de ţară pentru România şi Ungaria, Regiunea Europa şi Asia Centrală, mai arată site-ul MFP.

"Împrumutul acordat de BIRD ţării noastre va contribui la sprijinirea eforturilor României de a reacţiona în mod eficient în cazul apariţiei unor dezastre naturale şi schimbărilor climatice, printr-o abordare programatică a managementului riscului de dezastre, care să cuprindă pe de-o parte dezvoltarea de politici specifice şi, pe de altă parte, asigurarea resurselor financiare în cazul producerii unor dezastre naturale, aşa cum sunt, spre exemplu, inundaţiile severe din această vară, care au afectat şi continuă să afecteze o mare parte a teritoriului României", informează sursa citată.

Conform Ministerului de Finanţe, împrumutul este acordat pe o perioadă de până la 20 ani, cu 19,5 ani perioadă de graţie, rambursarea efectuându-se într-o singură tranşă la 1 mai 2038 şi este disponibil până la data de 31 decembrie 2021, cu posibilitatea extinderii acestei perioade de 4 ori, dar fără a depăşi, în total, 15 ani.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Eurovision 2019 - ţara noastră şi-a ales reprezentantul
18 feb. I.I.


Licitaţia pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa, posibilă în luna mai
18 feb.


Manifestaţie în Piaţa Victoriei pentru susţinerea Codruţei Kovesi5
15 feb. I.M.


Peste 33 de mii de proiecte înscrise în programul Start-up Nation 2018
15 feb. I.M.


Sindicaliştii din telecomunicaţii au protestat pentru majorarea salariilor
15 feb. I.M.


Dominăm Europa la rata căsătoriilor
15 feb.


TELEORMAN:Activitatea fabricii de rulmenţi din Alexandria, restrânsă din lipsa comenzilor
14 feb. M.I.


CONSILIUL UE:Preşedinţia României, acord privind noile măsuri de conservare în pescuit
14 feb. L.A.


Au început înscrierile pentru DHL Carpathian Marathon
14 feb. A.V.


A 15-A EDIŢIE A IMOB:Producătorii români se extind pe piaţa de mobilier din Orientul Mijlociu
14 feb. L.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.