Ioan Andrei Ionescu este tatăl lui Marcel Iureş în filmul "Octav"

Ioan Andrei (Credit foto: Adi Marineci)
Ioan Andrei (Credit foto: Adi Marineci)

Ioan Andrei Ionescu este încă un actor care confirmă distribuţia a lung-metrajului "Octav", regizat de Serge Ioan Celebidachi. Prin rolul său de părinte a tânărului Octav, jucat de Eric Aradits în ipostaza de copil şi interpretat la maturitate de Marcel Iureş, Ioan Andrei Ionescu reuşeşte să construiască un personaj ancoră al trecutului tânărului Octav mărturisind că "atunci când joci o amintire e dificil, nu joci ceva concret, e ca şi cum ai juca o fantomă, ceva ce depăşeşte bariera realismului".

Personajul său din filmul "Octav", contribuie decisiv la formarea umană şi morală a tânărului Octav.

"Când joci o amintire perspectiva rolului îşi pierde din concreteţe şi poate să pară un act expozitiv. Pentru mine lucrul la rolul de tata în amintire, în amintirea altcuiva, paradoxal sau nu, mi-a înlesnit şi adăugat încă o etapă în cunoaşterea de sine. Căci, cum altfel să te cunoşti pe tine dacă nu pornind de la tine, copilului", povesteşte actorul.

"Răbdarea şi grija pentru detaliu a lui Serge, căldura maestrului Blasco şi dăruierea echipei au creat tot ceea ce era necesar ca eu să-mi pot pune în pagină, cu măsură, emoţiile rolului", mai subliniază actorul Ioan Andrei Ionescu.

Ioan Andrei Ionescu este cunoscut pentru rolurile sale de pe scena Teatrului Naţional. Acesta a absolvit în 2001 Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale", Bucureşti, secţia Actorie, promoţia 2001, la clasa profesorului universitar Gelu Colceag. A colaborat cu nume mari de regizori precum: Ion Caramitru, Alexandru Dabija sau Gelu Colceag. Deşi locul său este pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, Ioan Andrei Ionescu joacă în teatrul independent precum şi în filme româneşti şi străine. Primul proiect cinematografic a fost "Brâncuşi din eternitate" în regia lui Adrian Popovici. Au urmat filmele: "The Scorpion King 4: Quest for Power" (2015) în regia lui Mike Elliott şi "Chosen" în regia lui Jazmin Dizdar.

Filmul va avea lansarea oficială în cinematografe pe data de 6 octombrie 2017.

Trailerul filmului, creat de Good Hands, poate fi urmărit aici: https://youtu.be/pJ5EoVp0okw

Mai multe detalii despre filmul OCTAV se găsesc şi pe Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filmul.octav

Lung-metrajul "Octav", în regia lui Serge Ioan Celebidachi, este o coproducţie România - Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrînceanu-Celebidachi.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Performanţă remarcabilă pentru fondurile de acţiuni cu expunere la BVB
20 iul. A.M.


ANAF PRIMUL SEMESTRU:Venituri bugetare mai mari cu 13,5%
19 iul. A.M.


Iridex afirmă că nu este sursa mirosurilor
19 iul. A.M.


DORALY.RO:Vor găzduirea a 550 de comercianţi
19 iul. A.M.


Flori de ie împodobesc podiumul Feeric Fashion Week
16 iul. A.M.


FREYWILLE a lansat HOMMAGE à VINCENT VAN GOGH
12 iul.


WIZZ AIR ANUNŢĂ O NOUĂ RUTĂ: Din Cluj- Napoca spre Marea Britanie
05 iul. A.M.


Modificările propuse de MRP au trecut de Plen
05 iul. A.M.


Siegfried Mureşan:Noul cumpărător al ArcelorMittal nu închide combinatul
04 iul. A.M.


AmCham, AHK, RBL, CPC:Apel la responsabilitate pentru România
04 iul. A.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.