IOHANNIS:

"Solicit Secţiei clarificarea situaţiei privind dosarul pe numele lui Kovesi" 9

14 feb. 16:09 Politică
T.T.
Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)
Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Klaus Iohannis solicită Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie clarificarea rapidă a situaţiei în ceea ce priveşte dosarul deschis pe numele fostului procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi.

"Solicit Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie corectitudine maximă, respectarea cu stricteţe a legii şi clarificarea rapidă a situaţiei în ceea ce priveşte dosarul deschis pe numele doamnei Laura Codruţa Kovesi, conducerea acestei secţii având o imensă răspundere în acest sens", se arată într-un comunicat de presă.

El acuză majoritatea PSD-ALDE că a ignorat, cu bună ştiinţă, toate avertismentele privind înfiinţarea acestei secţii şi că tot această majoritate este direct responsabilă pentru generarea conflictului care există, acum, în rândul magistraţilor.

"Majoritatea PSD-ALDE a ignorat cu bună ştiinţă toate aceste avertismente, astfel că această secţie specială, în acest moment, funcţionează. Tot această majoritate, printr-o serie de modificări nocive ale legilor justiţiei, este direct responsabilă pentru generarea conflictului care există acum în rândul magistraţilor. PSD-ALDE a construit de la bun început un discurs anti-justiţie şi a făcut demersuri concrete pentru revocarea din funcţie a procurorului-şef al DNA şi a procurorului general al României, mai nou, Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie reclamând, de asemenea, presiuni şi interferenţe. Atenţionez majoritatea PSD-ALDE să înceteze să mai facă şi alţi paşi înapoi care să îndepărteze România de parcursul său european, ca stat democratic consolidat", afirmă Iohannis.

Şeful statului amintesşte că a contestat, încă de la început, înfiinţarea unui astfel de organism, sever criticată şi de către Comisia de la Veneţia, Comisia Europeană şi GRECO, pentru că nu prezintă suficiente garanţii de independenţă în raport cu factorul politic şi poate afecta încrederea cetăţenilor în justiţie.

Iohannis consideră că este imperativ ca PSD-ALDE să pună în aplicare opiniile Raportului Comisiei de la Veneţia şi recomandările cuprinse în Raportul Comisiei Europene privind MCV, astfel încât independenţa justiţiei şi lupta anticorupţie să nu fie afectate, iar fundaţia democratică a statului român să nu fie periclitată.

"Lupta anticorupţie va continua în România, în ciuda oricăror eforturi agresive ale celor care îşi doresc să controleze justiţia şi să îngenuncheze statul de drept. Ca Preşedinte, voi acţiona şi mai departe pentru menţinerea statutului pe care România şi l-a câştigat cu mari sacrificii, de ţară în care instituţiile sunt puternice, dar sunt puternice prin aplicarea corectă a legii, nu prin abuzuri", subliniază preşedintele Klus Iohannis.

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat, ieri, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.


Opinia cititorului: 9
1.   fără titlu
mesaj trimis de Pribeagul în data de 14.02.2019, 16:55

Iohannis ataca justitia si face presiuni asupra procurorilor. Prin enumerarea infiintarii sectiei drept "paşi înapoi care să îndepărteze România de parcursul său european, ca stat democratic consolidat", exercita o presiune negativa asupra justitiei. Solicit CSM sa se auto-sesizeze.

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 14.02.2019, 18:10

Retardatul statului e comedie totală. Solicită clarificarea situației în vederea susținerii unui concurs. Iohannis o vrea pe Kovesi condamnată până în ziua interviului? :)))))))))))))))))))))))))

1.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de Pribeagul în data de 14.02.2019, 21:55

Esti glumet, "Pribeagule".

1.3.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
mesaj trimis de anonim în data de 14.02.2019, 23:23

Kovesi este o mediocra, o impostoare care si-a plagiat doctoratul.

A calcat pe cadavre ca sa ramana in post si asta o va costa libertatea.

Abuz in serviciu, marturie mincinoasa, si lista creste. 

1.4.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
mesaj trimis de Pribeagul în data de 14.02.2019, 23:24

Da! Asa este.

2.   # investigare ???
mesaj trimis de anonim în data de 14.02.2019, 17:00

Pe foști ??? În funcţie ????

2.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
mesaj trimis de anonim în data de 14.02.2019, 19:08

Justiția trebuie să-și facă datoria. Este domeniul cu personalul cel mai bine salarizat. Daca nici ei, la asemenea salarii, nu-și fac treaba atunci ce sa mai cerem de la cei plătiți cu 1450 lei pe lună. Coincidențe sunt la fel cum au fost întotdeauna. De ce ne mai miram?

3.   Solicita mai bine...
mesaj trimis de EU în data de 14.02.2019, 21:56

Sa urgenteze clarificarea situatiei lui Carmen Johanis!

4.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2019, 07:49

Președintele vorbește de independenta justiției și tot el face presiuni asupra ei. Chiar atitudinea doamnei Iohannis de a nu se prezenta la parchet este tot o presiune asupra oamenilor legii .

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

PONTA, DUPĂ VICTORIA FORMAŢIUNII LUI FRANS TIMMERMANS ÎN ALEGERI:"Olandezii nu dau doi bani pe ce spune Rovana Plumb"
24 mai. I.M.


PNL aniversează 144 de ani de la înfiinţare
24 mai. A.P.


Miting al Alianţei 2020 USR PLUS, astăzi1
24 mai. I.M.


DRAGNEA: "Eu am fost condamnat pentru ce face Iohannis acum"1
24 mai. M.I.


UE respinge despăgubirea, de către BCE, a investitorilor în obligaţiuni greceşti
24 mai. V.R.


Povestea în detaliu a modului în care Mazăre a construit de la zero fel şi fel de lucruri măiastre2
24 mai. Mihai Antonescu


Două scrutine pentru statul de drept
24 mai. GHEORGHE IORGOVEANU


DARIUS VÂLCOV, ÎN ATENŢIA PROCURORILOR DIICOTDesecretizarea protocolului, din 2016, dintre SRI şi Parchetul General, ilegală
24 mai. GEORGE MARINESCU


Industria asigurărilor, între provocări şi oportunităţi
24 mai. GEORGE MARINESCU


KLAUS IOHANNIS:"Eu vreau votul românilor care îşi doresc o justiţie dreaptă"3
23 mai. M.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.