IONEL DANCĂ DESPRE LIDERII PSD - ALDE:

"Au scăpat guvernarea din mână"

16 mai. 12:07 Politică
Mihaela Dan
Ionel Dancă (Sursa foto: Facebook)
Ionel Dancă (Sursa foto: Facebook)

Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal a declarat că "într-un mod absolut ireal, liderii PSD şi ALDE l-au scos din nou în faţă pe vicepremierul Viorel Ştefan să contrazică cifrele oficiale care arată că într-un singur an de guvernare au făcut praf creşterea economică a României", conform comunicatului de presă remis către Redacţie.

Dancă a declarat: "Mai întâi, preşedintele României, Klaus Iohannis, a ieşit public şi a atras atenţia că situaţia veniturilor bugetare în primul trimestru nu este în regulă şi că lipsesc peste 3 miliarde de lei la nivelul încasărilor programate pentru primele trei luni. Imediat, a fost scos vicepremierul Viorel Ştefan să contrazică datele oficiale la care făcea referire Preşedintele României şi care erau publicate chiar de Ministerul Finanţelor Publice".

Purtătorul de cuvânt al PNL mai punctează: "Acum, o altă instituţie publică, în subordinea Guvernului, Institutul Naţional de Statistică a publicat primele date oficiale privind creşterea economică din primul trimestru. Şi, veste şoc, după numai un an de guvernare populistă şi haotică, datele statistice arată că economia României a suferit o stagnare în primul trimestru al acestui an faţă sfârşitul anului trecut. În termeni reali, avansul PIB în primul trimestru din 2018 fost zero faţă de ultimul trimestru din 2017 şi dacă situaţia se repetă şi în trimestrul doi al acestui an, putem vorbi chiar de o recesiune tehnică a economiei".

Dancă susţine că măsurile populiste stau la baza distrugerii economiei. "Este, într-adevăr, greu de crezut că am ajuns aici. Să preiei guvernarea cu o creştere economică solidă de 4,8% în 2016, să dai foc la economie prin măsuri populiste care au urcat rata anuală de creştere economică la 6,9%, după care să te prăbuşeşti la un ritm de creştere economică trimestrială de 0%, arată prostia şi nepriceperea economică a lui Liviu Dragnea şi a premierilor lui şi falimentul politicilor economice promovate de o guvernare habarnistă", conchide acesta.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

CGMB a respins rectificarea bugetară
18 oct. T.T.


CGMB a respins decontarea combustibilului pentru car-sharing
18 oct. M.C.


TURCAN DESPRE MINISTRUL APELOR ŞI PĂDURILOR: "Când îşi înaintează demisia?"1
18 oct. P.E.


KLAUS IOHANNIS:"Propaganda PSD-ALDE a sabotat încrederea românilor în UE"1
18 oct. P.E.


IOHANNIS DESPRE OUG PE LEGILE JUSTIŢIEI:"Coaliţia PSD-ALDE nu doreşte să legifereze transparent"2
18 oct. E.M.


EUGEN TOMAC (PMP):"Victor Ciorbea nu îşi exercită atribuţiile de Avocat al Poporului"1
18 oct. E.A.


IOHANNIS, DESPRE NUMIREA ADINEI FLOREA LA CONDUCEREA DNA:"Avem aviz negativ de la CSM şi conţine lucruri grave"5
18 oct. E.M.


VIORICA DĂNCILĂ:"Investitori turci vor să construiască un spital regional la Constanţa"3
18 oct. E.M.


CCR discută validarea rezultatelor referendumului pentru familie
18 oct. E.M.


Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European1
18 oct. E.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.